19-10-2020

Samen studeren op zaterdag

Scholieren en studenten die niet thuis of op school terecht kunnen om te studeren, zijn op zaterdag welkom in ARhus voor een rustige werkplek. Lees meer

KOT KOT EI : Check de tips van ARhus en haal de paasvakantie in je KOT!

Paashaasparcours

Maak een avontuurlijk hindernissenparcours in huis, op je stoep of in je tuin. Test het parcours uit met je gezin en deel jouw foto of filmpje op onze Facebookpagina!

Goed weer? Speel in de tuin of strek de benen tijdens een gezonde wandel- of fietstocht

 • Doe de grote paaszoektocht van Anna (Katleen Amant)
  Hang een affiche met een konijn, kuiken of ei aan je raam en motiveer zoveel mogelijk mensen om dit ook te doen. Zo kunnen kinderen uit de buurt tijdens hun wandeling op zoek naar figuurtjes en kunnen ze die aankruisen op het zoektochtblad.
  Download hier de affiches en het zoektochtblad!

 • Doetips voor buiten
  Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen in je haar vlechten, ... Natuurpunt selecteerde 50 dingen die je kunt doen in het groen. Daarnaast stellen ze enkele 'wilde' dingen voor, zoals fluiten met natuurlijke materialen.

 • De app ObsIdentify verklapt je welk dier of plant je tegenkomt
  Ontdek je tijdens een wandeling insecten, vogels en vlinders, maar weet je niet om welke soort het gaat? De Android app 'ObsIdentify' van Natuurpunt brengt raad!
  Meer leuke apps om de natuur te beleven vind je in onze selectie apps over bosbeleving.

Minder goed weer of zin om lekker binnen te blijven?

 • Verhaaltjes lezen, luisteren, kijken

  • Boek.be en het departement onderwijs verzamelen kwalitatieve lees- en luistertips op de website verspreidhetleesvirus.be.

  • Prachtige prentenboeken, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm, zijn bij elkaar gebracht op de site www.uitmetvlieg.be.

  • Kwalitatieve voorleesfilmpjes met verschillende boekjes over de lente vind je op devoorleeshoek.nl. Ze zijn ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën (0-4 jaar, 4-7 jaar en 7-10 jaar). Je kunt een gratis account aanmaken voor 3 weken en je abonnement stopt automatisch.

  • Tilde Vandenbroucke van Wonderlingverteltheater leest tijdens "de coronavakantie" elke dag een nieuw sprookje voor.

  • Haal de Efteling in huis met deze website en app! Luister naar de Efteling Kids Radio, kijk naar filmpjes van de Sprookjesboom en Efteling Musicals of maak virtuele ritjes in de attracties van de Efteling.
 • Podium aan huis
  Bekijk gratis kwalitatieve podiumvoorstellingen op podiumaanhuis.be, zoals Tuin van de Walvis, Lampionaio en Hut (4+hoog). Met leeftijdsaanduiding.

 • Kleuren
  Het nieuwste boek van Roeselaars auteur/illustrator Mieke Goethals heet 'De Paashaas op cadeautjestocht'. Speciaal voor jullie bezorgde ze ons twee kleurplaten op basis van haar boek: kleurplaat 1 (cover) en kleurplaat 2 (kast). Printen en kleuren maar! Deel je het resultaat op onze Facebookpagina?

 • Knutselen
  Jeugdatelier De Durvertjes uit Beveren posten regelmatig knutseltips en -uitdagingen op hun Facebookpagina.

Ook op de website www.beire.vanrsl.be vind je een ruim aanbod voor een plezante Paasvakantie ‘vanuit je kot’. Veel plezier!