02-06-2020

Het ondernemersvirus te pakken? Tips tijdens corona voor startende ondernemers

Heb je al een tijdje een lumineus idee om een eigen zaak te starten? Wil je jezelf ontplooien en lonkt het ondernemerschap, maar heb je nog een extra duwtje in de rug nodig? Onze collega Carmen zet enkele tips voor jou op een rijtje.Lees meer

Zeg het met een boek: relaties onder druk

In deze quarantaine-tijden heeft iedereen die met een partner onder eenzelfde dak woont wel eens zin om die achter het behang te plakken. (En die daar dan liefst ook nog eens 24 uur te laten hangen!) Maar alle frustraties en ergernissen ten spijt, sla de handen in elkaar tegen corona. It takes two to tango! 

  • "Samen thuis, samen thuis": De Morgen bundelt 12 gouden tips om het thuis gezellig en romantisch te houden. Lees het volledige artikel online via Gopress.

  • Samen in quarantaine hoeft niet per se negatief te zijn, zegt seksuoloog Wim Slabbinck (gekend van Blind Getrouwd). Lees zijn tips hier.

  • Wat dacht je van donderdag date-dag? Ook in tijden van corona! 
  • Of installeer Gottman Card Decks, een populaire Engelstalige app die jou en je partner inspireert met uitdagende vragen, interessante stellingen en leuke ideeën.

  • Hulplijn 1712 geeft raad met vijf tips over omgaan met conflicten tijdens de coronacrisis.  

Verder lezen? 

Zin om meer te lezen over relaties, liefde of psychologie van man en vrouw? Of over mentale gezondheid meer algemeen? In onze collectie vind je heel wat materiaal. Vraag hier je afhaalpakket bibmaterialen aan. 

Nood aan een gesprek? 

Relatietherapeuten Melissa Schaessens en Nele Vandesompele van Zorgpunt N staan ook nu voor jou en je partner klaar! Neem contact op via Facebook Messenger of e-mail (n@motena.be), of bel op het nummer 051 80 50 80.  

Vragen over mentale gezondheid? 

De Welzijnswijzer bundelt het aanbod in Roeselare.

Zeg je 't ook met een boek?

 

Heb je zelf nog leuke ideeën om het met een boek te zeggen, post het als reactie op ons Facebookbericht.