31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Blijf - ook digitaal - 'kind an hus' bij ARhus

Persbericht                                                                                       Roeselare, 18 januari 2021

 

Roeselare - Met allerhande activiteiten verwelkomt ARhus iedereen in een bruisend ontmoetingscentrum. Corona maakte het de voorbije maanden een pak lastiger om precies dat te doen. Gelukkig biedt elke uitdaging ook kansen. Het kenniscentrum versnelde haar digitale transformatie en brengt dit voorjaar een kalender vol online activiteiten. Zo blijf je ook in deze moeilijke tijden ‘kind an hus’ bij ARhus. 

Hoe hou je je focus tijdens het thuiswerken? En welke tips en tricks helpen je als je maandelijks budget plots teruggeschroefd is, bijvoorbeeld door technische werkloosheid? Hoe ga je om met onzekerheden en angsten in deze periode? Het zijn maar enkele van de actuele vragen waar ARhus een antwoord op biedt via online infosessies en lezingen. De meeste van die activiteiten zijn gratis. “We willen kennis delen met een zo groot mogelijk publiek. ARhus moet toegankelijk zijn voor iedereen. Ook online”, zegt Bieke Deceuninck, verantwoordelijke communicatie, programmering en projecten bij ARhus.

Online en hybride aanbod

De switch naar een online omgeving maakt dat een brede bevolkingsgroep nog steeds zijn gading vindt bij ARhus. “Bij de deelnemers van de online activiteiten van het afgelopen najaar zien we ook een nieuw publiek dat anders nog niet tot bij ons kwam, maar nu wel de voordelen van een online aanbod dat je van thuis kan volgen weet te appreciëren”, aldus Bieke Deceuninck. “We zien in de toekomst dus zeker mogelijkheden om dit online gebeuren verder uit te bouwen. Ook na corona. Toch kijken we er ook enorm naar uit om mensen weer fysiek te mogen samen brengen rond interessante thema’s. Zodra het terug kan en mag, willen we een fysiek en een digitaal luik combineren, tot een hybride aanbod. Zodat mensen kunnen kiezen of ze thuis of in de zaal meevolgen.”

Ondertussen werkt het ARhus-team vol enthousiasme verder aan een boeiend programma. Gaande van online sessies tot een coronaveilige gezins/bubbelactiviteit buiten, wanneer de lente lonkt.

Een greep uit het, voorlopig online, aanbod van 2021:

  • Rust en focus tijdens het (thuis)werk (19 januari)
  • Digidokter online: Gezondheidsapps (30 januari)
  • Matinee met Ish Ait Hamou over het thema 'angst' (31 januari)
  • Over Geld. Financiële tips en tricks (11 februari)
  • Rust break @ de klas (22 tot 26 februari)
  • Infosessie groepsaankopen energie (2 maart)
  • Wat als de (b)roze wolk niet roze is? (30 maart)

Veilig naar de bibliotheek

Je kan nog steeds boeken, dvd’s en meer ontlenen uit de bibliotheek. Mits mondmasker en de nodige afstand natuurlijk. Alles wordt geregeld ontsmet, zodat het een veilige plek is om je van voldoende lees-, kijk- en luistervoer te voorzien. Kom je liever het huis niet uit, maar blijf je lezen of wil je ermee starten? Ook het e-boekenaanbod, een gratis extra dienst die in volle coronapandemie werd gelanceerd, breidt voortdurend uit.

Voor wie tot een risicogroep behoort of in quarantaine moet, voorziet ARhus afhaalpakketten.

De meest recente stand van zaken en de nieuwste (online) activiteiten vind je steeds op www.arhus.be of via het FB-kanaal van ARhus.

 

Perscontact  |  Niet voor publicatie

 

Bieke Deceuninck, verantwoordelijke communicatie, programmering & projecten bij ARhus: 0477 65 33 04 of bieke.deceuninck@arhus.be

 

Beeldmateriaal beschikbaar op aanvraag.