31-07-2022

Vakantiesluiting

ARhus De Munt en Rumbeke blijven de hele zomer open, behalve op 21 juli en 15 augustus. Lees snel verder voor de vakantiesluiting van onze andere afdelingen en het ARhus Café.Lees meer

Rrrrodenbach en de strijd van jongeren anno 2022

PERSBERICHT                                                                         Roeselare, 12 april 2022

 

Op vrijdagnamiddag 22 april weerklinkt Rrrradio Rrrrodenbach op het plein De Munt in Roeselare. Het is het sluitstuk van een maandenlang traject dat ARhus opzette i.s.m. participatieve kunstpraktijk De Batterie, waarbij Roeselaarse jongeren nadachten over hun dromen en bezorgdheden. Waarvoor willen zij hun stem laten horen? Wat houdt hen wakker? Welke strijdpunten willen zij op de agenda zetten?

Dit scholenproject kadert binnen het Rodenbachjaar ‘Dichter bij Rodenbach’ van de stad Roeselare. “De figuur van Albrecht Rodenbach vormde een kapstok om leerlingen op een creatieve manier uiting te doen geven aan identiteit en emancipatie in een hedendaagse context. Rodenbach gebruikte hiervoor in zijn tijd poëzie en toneel. In dit project zitten jongeren zelf aan het stuur en bepalen zij zelf hoe ze hun hedendaagse emancipatiestrijd vorm willen geven,” steekt Deniza Miftari, projectmedewerker bij ARhus, van wal.

Zeventien klasgroepen uit de Roeselaarse scholen VABI, VISO, MSKA, VTI, VMS en SASK vertellen wat die strijd vandaag voor hen inhoudt tijdens een live radio-uitzending op vrijdag 22 april van 12u tot 18u30 vanop De Munt. “De meest uiteenlopende thema’s en strijdpunten komen aan bod: jezelf kunnen zijn, klimaat en duurzaamheid, meer positief nieuws in de media, seksuele intimidatie, respect voor de landbouw en korte keten, medezeggenschap, de stad in de toekomst, willen gezien en erkend worden, … Hou je klaar voor een namiddag vol interviews, performance, beeldende kunst, … en vooral heel veel muziek,” enthousiasmeert Deniza.

Voor Rrrradio Rrrrodenbach slaat ARhus de handen in elkaar met Radio Quindo. Je kan de uitzending live beluisteren op 22 april tussen 12u en 18u30 via www.quindo.be (klik rechtsboven op ‘luister live’) of in het ARhus Café. Kan je niet live volgen? Geen probleem, ARhus deelt graag de hoogtepunten van de radio-uitzending in een reportage achteraf op www.arhus.be. Of schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang meer info in je mailbox: www.arhus.be/nieuwsbrief.