17-08-2018

Schrijf je in voor KJV, de leukste leesclub van het land!

Ben je tussen 5 en 16 jaar? Lees je graag en vind je het leuk om met anderen over boeken te praten? Schrijf je dan in voor KJV, de leukste leesjury van het land! Inschrijven kan nog tot 31 augustus. Nieuw! In leesjaar 2018-‘19 starten we met leesgroep 1, voor kinderen uit de 3e kleuterklas.Lees meer

Studeren

Samen studeren in ARhus

Dagelijks verwelkomt ARhus talrijke jongeren, voor wie het kenniscentrum op De Munt in Roeselare rustige werkplekken voorziet. In de blok- en examenperiode worden extra scholieren en studenten verwacht. ARhus legt hen in de watten met ruimere openingstijden, gratis fruit en ontspanningsmogelijkheden. We danken onze andere bezoekers nu al om begrip op te brengen voor deze blokkende medemensen!

Studeren voor openingstijd

Studenten kunnen nog voor openingstijd in ARhus komen studeren. Een plaatsje reserveren is een must!

Wanneer:

Van 30 juli t.e.m. 14 september 2018, enkel op weekdagen. Wie reserveert kan binnen tussen 8u en 8u15, en kan een plaats uitkiezen op verdieping +4.
Vanaf 10u is iedereen welkom, daarvoor kan je niet reserveren.

Uitzonderingen: we gaan niet vroeger open in het weekend of tijdens sluitingsdagen.

Inschrijven:

Inschrijven kan via onderstaande link. Maak eerst een profiel aan, en klik daarna op de gewenste datum. Vink "Stuur e-mail" aan als je een bevestigingsmailtje wil (deze kan wel in je map met ongewenste mail terechtkomen).

 

Rustige werkplekken

ARhus zorgt voor ruime en rustige werkplekken op de 4de en 3de verdieping, met voldoende stopcontacten en gratis wifi-verbinding. Je krijgt er toegang tot digitale databanken en referentiewerken. Er zijn ook computers en tablets beschikbaar voor wie geen eigen toestel meebrengt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

We bieden de studenten tijdens de blokperiode een stuk gratis fruit aan van biohoeve De Lochting (sociale tewerkstellingsboerderij), zolang de voorraad strekt. Aangezien het ARhus Café momenteel verbouwd wordt, vragen we om het fruit buiten op het plein op te eten.

De vroege vogels (die gereserveerd hebben) krijgen een gratis flesje plat/spuitwater.

Hulp bij het studeren

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor ... of spring even binnen op de studiedienst van je school. Ook op www.teleblok.be vind je heel wat tips die je kunnen helpen bij het studeren.