20-06-2019

Boekenverkoop in Kringwinkels

ARhus houdt regelmatig grote schoonmaak in het enorme boekenbestand om steeds een actuele collectie aan te bieden aan de bibliotheekbezoekers. Dankzij een samenwerking met De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen krijgen boeken van ARhus een tweede leven via de Kringwinkelpunten in Roeselare, Tielt, Izegem en Torhout. Jawel, je leest het goed: weldra kan je tweedehands kook- en bakboeken, reisgidsen, thrillers, romantische boeken, jeugdboeken … van ARhus elke dag voor een prikje op de kop tikken! Lees meer

Studeren

Samen studeren in ARhus

Dagelijks verwelkomt ARhus talrijke jongeren, voor wie het kenniscentrum op De Munt in Roeselare rustige werkplekken voorziet. In de blok- en examenperiode worden extra scholieren en studenten verwacht. ARhus legt hen in de watten met ruimere openingstijden, gratis fruit en ontspanningsmogelijkheden. We danken onze andere bezoekers nu al om begrip op te brengen voor deze blokkende medemensen!

Studeren voor openingstijd

Studenten kunnen nog voor openingstijd in ARhus komen studeren. Een plaatsje reserveren is een must!

Wanneer:

Van 20 mei t.e.m. 28 juni 2019, enkel op weekdagen. Wie reserveert kan binnen tussen 8u en 8u15, en kan een plaats uitkiezen op verdieping +4 (uitgezonderd in de krantenhoek). Daarna gaan de deuren dicht tot 10u.
Vanaf 10u is iedereen welkom, daarvoor kan je niet reserveren.

Uitzonderingen: we gaan niet vroeger open in het weekend of tijdens sluitingsdagen. We zijn gesloten op 30 mei en 9 & 10 juni.

Inschrijven:

Inschrijven kan vanaf maandag 29 april vanaf 8u. Klik op onderstaande knop, kies "Blokpunt Roeselare" en maak een profiel aan. Klik daarna op de gewenste datum. Vink "Stuur e-mail" aan als je een bevestigingsmailtje wil (deze kan wel in je map met ongewenste mail terechtkomen).

 

Rustige werkplekken

ARhus zorgt voor ruime en rustige werkplekken op de 4de en 3de verdieping, met voldoende stopcontacten en gratis wifi-verbinding. Je krijgt er toegang tot digitale databanken en referentiewerken. Er zijn ook computers en tablets beschikbaar voor wie geen eigen toestel meebrengt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

We bieden de studenten tijdens de blokperiode een gratis stuk fruit aan van biohoeve De Lochting (sociale tewerkstellingsboerderij), zolang de voorraad strekt. Je vindt dit gezonde tussendoortje in het ARhus Café op verdieping +1.

De vroege vogels (die gereserveerd hebben) krijgen een gratis flesje plat/spuitwater.

Ontspan bij een gratis nekmassage op:

 

  • woensdag 29/05
  • zaterdag 8/06
  • zaterdag 27/07
  • woensdag 7/08

Telkens van 14u tot 15u30, verdieping +4 van ARhus De Munt. Inschrijven niet nodig.

Hulp bij het studeren

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor ... of spring even binnen op de studiedienst van je school. Ook op www.teleblok.be vind je heel wat tips die je kunnen helpen bij het studeren.