23-04-2019

Onder de loep: Europa

Op 9 mei vieren we Europadag. Even later, op 26 mei, trekken we naar de stembus voor de verkiezingen. We brengen niet enkel onze stem uit voor Vlaanderen (regionaal) en België (federaal), maar ook voor het Europees Parlement. Daarnaast is het ook een spannende periode voor de EU, met de brexit. Hoe zit dat nu precies? Wat ís Europa eigenlijk, wat doet de Europese Unie? Met deze onder de loep wijzen we je de weg (ook op kindermaat!).

Studeren

Samen studeren in ARhus

Dagelijks verwelkomt ARhus talrijke jongeren, voor wie het kenniscentrum op De Munt in Roeselare rustige werkplekken voorziet. In de blok- en examenperiode worden extra scholieren en studenten verwacht. ARhus legt hen in de watten met ruimere openingstijden, gratis fruit en ontspanningsmogelijkheden. We danken onze andere bezoekers nu al om begrip op te brengen voor deze blokkende medemensen!

Studeren voor openingstijd

Studenten kunnen nog voor openingstijd in ARhus komen studeren. Een plaatsje reserveren is een must!

Wanneer:

Van 17 december t.e.m. 1 februari 2019, enkel op weekdagen. Wie reserveert kan binnen tussen 8u en 8u15, en kan een plaats uitkiezen op verdieping +4 (uitgezonderd in de krantenhoek). Daarna gaan de deuren dicht tot 10u.
Vanaf 10u is iedereen welkom, daarvoor kan je niet reserveren.

Uitzonderingen: we gaan niet vroeger open in het weekend of tijdens sluitingsdagen. We zijn gesloten op 25 december 2018 en 1 januari 2019. Op 24 en 31 december sluiten de deuren om 13 uur!

Inschrijven:

Inschrijven kan vanaf vrijdag 30 november om 9u. Klik op onderstaande knop en maak een profiel aan. Klik daarna op de gewenste datum. Vink "Stuur e-mail" aan als je een bevestigingsmailtje wil (deze kan wel in je map met ongewenste mail terechtkomen).

 

Rustige werkplekken

ARhus zorgt voor ruime en rustige werkplekken op de 4de en 3de verdieping, met voldoende stopcontacten en gratis wifi-verbinding. Je krijgt er toegang tot digitale databanken en referentiewerken. Er zijn ook computers en tablets beschikbaar voor wie geen eigen toestel meebrengt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

We bieden de studenten tijdens de blokperiode een gratis stuk fruit aan van biohoeve De Lochting (sociale tewerkstellingsboerderij), zolang de voorraad strekt. Je vindt dit gezonde tussendoortje in het ARhus Café op verdieping +1.

De vroege vogels (die gereserveerd hebben) krijgen een gratis flesje plat/spuitwater.

Ontspan bij een gratis nekmassage op:

  • zaterdag 29 december 2018 tussen 14u en 15u30
  • woensdag 2 januari 2019 tussen 14u en 15u30

Hulp bij het studeren

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor ... of spring even binnen op de studiedienst van je school. Ook op www.teleblok.be vind je heel wat tips die je kunnen helpen bij het studeren.