12-01-2021

Bepaal mee de publiekswinnaar JUNIOR STADSDICHTER 2021

In Roeselare gaan we voor de vijfde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, Junior Stadsdichter voor de editie 2021. Een project van ARhus en Stad Roeselare. Onze jury selecteerde een top vier uit de maar liefst 319 ingezonden gedichten, alsook wie de winnaar wordt. Maar, hiermee is de wedstrijd nog niet afgelopen. Jij kan mee bepalen wie de publieksprijs Junior Stadsdichter #VANRSL 2021 in de wacht sleept! Lees meer

Vacature teamleider publieksdiensten M/V/X

Kenniscentrum ARhus in Roeselare is een innovatieve en maatschappelijk betrokken organisatie waar kennisdelen, ondernemen, verbinden en vernieuwen centraal staan. Als ‘open kenniscentrum’ wil ARhus terugkeren naar de oorsprong van het concept ‘bibliotheek’: een bruisende ontmoetingsplek waar kennis, mensen en ideeën samenkomen. Een ‘hus’ van de stad waar iedereen welkom is! Lezen, leren en ontmoeten staan er centraal.

ARhus heeft een actieve bibliotheekwerking met meer dan 16.000 leners die terecht kunnen in 4 bibliotheekafdelingen verspreid over Roeselare. Als teamleider publieksdiensten sta je samen met je frontoffice team in voor een warme ontvangst en vooruitstrevende dienstverlening voor alle bibliotheekbezoekers.

Wil jij als kapitein van dit team onze ambitieuze koers met veel enthousiasme verderzetten? Dan ben jij misschien de ARgonaut die wij zoeken!

Functie

 • Als teamleider publieksdiensten sta je samen met de frontoffice medewerkers garant voor een klantgerichte, vooruitstrevende en toegankelijke dienstverlening voor alle doelgroepen in de verschillende afdelingen van ARhus. Je hebt oog voor zowel de individuele bezoekers als groepen die op bezoek komen.
 • Bibliotheekbezoekers met de glimlach ontvangen en hen helpen bij vragen doe je zelf ook regelmatig. Je kent het publiek, je overlegt met relevante partners en hebt een goed zicht op hun verwachtingen. Je weet hier samen met je team op in te spelen.
 • Je spot opportuniteiten en vertaalt vragen en noden van bestaande of toekomstige bibliotheekbezoekers in nieuwe dienstverlening. Je neemt initiatief om diverse doelgroepen te bereiken met een aanbod op maat. Met je organisatietalent weet je nieuwe diensten ook in de praktijk te realiseren.
 • Je stuurt jouw teamleden aan en coacht hen bij hun taken en doelstellingen. Je overziet de praktische organisatie van de dagelijkse dienstverlening.
 • Je werkt samen met de andere teams in ARhus (vnl. de teams Collectie, Communicatie en Programmering & projecten). Je rapporteert aan de verantwoordelijke collectie.

Lees hier de volledige functiebeschrijving.

Wie zoeken we?

 • Je bent mensgericht, toegankelijk en maatschappelijk betrokken. En je houdt rekening met de eigenheid van je teamleden en onze bezoekers. Verbinden zit in je DNA.
 • Je hebt voeling met de sector van bibliotheken en kenniscentra en met nieuwe (digitale) ontwikkelingen. Ervaring met bibliotheekwerk en kennis van de bibliotheeksoftware Wise zijn pluspunten.
 • Je blinkt uit in klantgerichtheid.
 • Het coachen van een team geeft je energie. Je bent gedreven en slaagt erin mensen te enthousiasmeren en te motiveren.
 • Je bent hands on en werkt probleemoplossend en zelfstandig. Je kan coördineren en overzicht houden.
 • Je vindt uitdaging in vernieuwing.
 • Je bent helder en overtuigend in je mondelinge en schriftelijke communicatie.
 • Je hebt een affiniteit met of interesse in Roeselare en de brede Roeselaarse regio.

Vereisten

 • Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma of kan ons overtuigen door je relevante ervaring.
 • Je hebt minstens twee jaar ervaring in een leidinggevende of coördinerende functie.
 • Je bent flexibel ingesteld en bent bereid ook een avond- of weekenddienst te werken indien nodig.

Aanbod

Een gevarieerde en uitdagende voltijdse functie met doorgroeimogelijkheden in een innovatieve en stabiele organisatie die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel draagt.

Een werkplek in ons state-of-the-art gebouw (opgenomen in de Atlas of European Architecture) in het centrum van Roeselare.

Aandacht voor de werk-privé-balans: glijdende uren, telewerk, vrij te kiezen vakantie, …

Ruime mogelijkheid tot bijscholing en zelfontplooiing.

Een vast contract van onbepaalde duur.

Een competitief verloningspakket. ARhus valt onder PC 329.01 voor het sociaal-cultureel werk. Deze functie is ingeschaald als B1B. Meer info over barema’s vind je hier. Jouw relevante ervaring wordt meegenomen. Extralegale voordelen (hospitalisatie- en groepsverzekering, maaltijdcheques, vergoeding woon-werkverkeer, laptop) en extra vakantiedagen behoren ook tot het pakket.

Interesse?

Bezorg ons jouw CV en motivatie vóór maandag 11 januari 2021 via het sollicitatieformulier.

De selectie bestaat uit een screening o.b.v. CV en motivatie, een eerste gesprek (week van 25/1/2021), een assessment (week van 8/2/2021) en een tweede selectiegesprek met opdracht (week van 15/2/2021). Elke kandidatuur wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Wens je meer informatie? Contacteer Katrien Vermeulen, stafmedewerker zakelijke werking, via 051 69 18 06.