11-12-2017

Nieuw in de collectie: ‘Bep en Bas’ voor jonge kinderen met autisme

Onlangs werd onze collectie uitgebreid met de nieuwe reeks 'Bep en Bas', specifiek geschreven voor jonge kinderen met autisme. Lees meer

Kalender

Filmjournaal 2016-2017
01-12-2017 - 12-12-2017
ARhus, De Munt 8, Roeselare
ARhus organiseert samen met de Dienstencentra en Woonzorgcentra van het Zorgbedrijf en andere woonzorgcentra de projectie van het Roeselaarse Filmjournaal 2016-2017. Aansluitend keren we ook terug in de tijd, met een vertoning van het Filmjournaal van 2007.
EXPO Vamos Vacaturos: diversiteit op de werkvloer
02-12-2017 - 21-12-2017
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Mensen van buitenlandse afkomst getuigen over hun ervaringen met werken in Vlaanderen. We interviewden arbeidsmigranten van vroeger en nu, buitenlandse stielmannen en experts, seizoenarbeiders en grensarbeiders. We laten ook West-Vlaamse bedrijven aan het woord over diversiteit op de werkvloer. Met filmopnames en foto’s van de Lokerse fotografe Els Van Bosbeke.
Een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Agentschap voor Integratie en Inburgering, de steden Kortrijk, Harelbeke, Roeselare en Waregem, VDAB, BIE, Intercultureel Huis Leiaarde, Resoc-Serr Midden-West-Vlaanderen, Resoc-Serr Zuid-West-Vlaanderen en zuidwest.
Online kunstveiling for life
05-12-2017 - 23-12-2017
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Naar aanleiding van onze Music For Life-actie organiseren wij een online kunstveiling. Jij kunt de trotse bezitter worden van een prachtig kunstwerk, gemaakt door een Roeselaarse kunstenaar. De opbrengst gaat integraal naar de organisatie TEJO Roeselare, 'Therapeuten voor jongeren'.
ARhus klap!
12-12-2017
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Cursisten Nederlands nemen in het ARhus-café plaats om bij een drankje een leuke babbel te slaan met 'mensen uit de streek'.
I.s.m. CVO Roeselare en CVO De Avondschool
Concertjes for life i.s.m. STAP Roeselare en ‘La Dolce Vita’
16-12-2017 - 17-12-2017
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Naar aanleiding van Music For Life laten wij jou genieten van concertjes door leerlingen van STAP Roeselare en La Dolce Vita. De vrije gulle bijdragen die bezoekers tijdens deze concerten geven, gaan integraal naar het goede doel TEJO Roeselare, 'Therapeuten voor Jongeren'.
ARhumenten: Patrick Loobuyck over 'Samenleven met gezond verstand'
17-12-2017
ARhus (-1), De Munt 8, Roeselare
Aanslagen, vluchtelingen, populisme… we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.
I.s.m. Vormingplus MZW en i.h.k.v. de EXPO Vamos Vacaturos.
Film & workshop in de kerstvakantie: Mannetje Tak
27-12-2017
ARhus, De Munt 8, Roeselare
vliegMannetje Tak woont in een boom met zijn Vrouwtje en hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken? Voor kinderen van 6-8 jaar.
Film in de kerstvakantie: Julius in Winterland
02-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
vliegJulius woont in het weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman op bezoek. Maar wanneer de grote jongens beweren dat dit eigenlijk de vermomde schooldirecteur is, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemds gebeurt: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht...
Een prachtige winterfilm voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot) ouders, met een heleboel sneeuw en een mondvol marsepein (en zonder workshop).
ARhus klap!
09-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Cursisten Nederlands nemen in het ARhus-café plaats om bij een drankje een leuke babbel te slaan met 'mensen uit de streek'.
I.s.m. CVO Roeselare en CVO De Avondschool
DIGIE Café in Rumbeke
12-01-2018
Café De Gilde, Sint-Petrus en Paulusstraat 11, Roeselare
Wegens succes breiden we het DIGIE Café uit naar Rumbeke, in Café De Gilde! Je kan er terecht met al je praktische vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone. Terwijl je geniet van een koffie of thee wordt je toestel met de beste zorgen behandeld door een ervaren specialist van DIGIE.be.
Digidokter: Kook- en gastronomie-apps
13-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Ben je ook gebeten van koken en van alles wat met eten te maken heeft? Vind je het fijn om op reis te ontdekken waar de 'locals' eten? Of wil je wel eens een online kookbox uitproberen? In deze sessie demonstreren een hele resem handige kook- en gastronomie-apps.
I.s.m. Vormingplus MZW
Rondleiding achter de schermen
13-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Waar gaan je boeken en andere materialen heen als je ze in onze terugbrengmachine steekt? ARhus, Babille, Siberië, ARgora … vanwaar die namen? Waarom kenniscentrum in plaats van bib? Krijg een antwoord op al je vragen tijdens een gratis maandelijkse rondleiding op zaterdagnamiddag.
Kennismakers Jr.: Poëzie schrijven. Hoe doe je dat? met Siel Verhanneman
14-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
vlieg Laat je inspireren door Siel Verhanneman, bewoonster van de '#vijftiendeverdieping' en auteur van de poëziebundel 'Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd' (Manteau). Siel vertelt over schrijven, over voorlezen op bijzondere plaatsen en over wonderlijke woorden posten op een blog, kledij of totebags. Hét uitgelezen moment om zelf in de pen te kruipen en tips te vragen aan een schrijfwonder.
Broodje ARhus: Jan Nolf over ‘De Kracht van rechtvaardigheid’
18-01-2018
ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Vlaanderens bekendste ere-vrederechter, Jan Nolf doet meer dan alleen kritiek leveren. Hij doet een voorstel hoe een nieuwe justitie er uit zou kunnen zien, zodat Dame Justitia haar weegschaal weer kan gebruiken om het evenwicht te bewaken in plaats van de prijzen van de Afkoopwet te bepalen.
I.s.m. Vormingplus MZW. VOLZET
Reisreportages: Japan
25-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Voorstelling Japan…land van de rijzende zon. Een reisreportage van Frankie Meuleman.
Gastactiviteit door VTB kultuur Roeselare - Gezelle
ARhus klap! avondpraattafel
25-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Anderstaligen die hun Nederlands willen oefenen, nodigen we vriendelijk uit in het ARhus-café om bij een drankje een leuke babbel te slaan met 'mensen uit de streek'.
I.s.m. CVO Roeselare en CVO De Avondschool
DIGIE Café
27-01-2018
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Het DIGIE Café in ARhus is de plaats waar je terecht kan met al je praktische vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone. Terwijl je geniet van een koffie of thee wordt je toestel met de beste zorgen behandeld door een ervaren specialist van DIGIE.be.