Elk woord heeft zijn verhaal

Elk woord heeft zijn verhaal

Van 28 april tot 31 mei 2023 was het artistieke groepswerk ‘Elk woord heeft zijn verhaal’ te bezichtigen in ARhus De Munt. De leerlingen konden tijdens het creatieproces rekenen op begeleiding van woordkunstenares Barbara Rottiers en Roeselaars textielkunstenaar Klaas Rommelaere.

Elk Telt

Het kunstwerk, dat twee op drie meter meet, was het sluitstuk van een artistiek samenwerkingsproject tussen het Secundair Onderwijs Dominiek Savio, BuSO Sint-Idesbald en ARhus. Het artistieke kunstproject kreeg steun van de Stad Roeselare via Elk Telt, een projectsubsidie ter ondersteuning van sociale projecten die gelijke kansen bevorderen op het vlak van opvoeding, onderwijs, werken, wonen, vrije tijd en sociale relaties, gezondheid en inkomen.

De leerlingen kregen tijdens het project ondersteuning van woordkunstenaar Barbara Rottiers en textielkunstenaar Klaas Rommelaere. Rottiers (°1976 Antwerpen) omschrijft zichtzelf als een avontuurlijke verhalenverteller in woord en beeld. Ze schrijft en illustreert documentaire kinderboeken. Als zij spreekt over 'het werk', refereert Barbara daarmee uit gewoonte nog altijd naar haar jarenlange job als presentatrice en programmamaker voor VRT, Radio1. 

Klaas Rommelaere (°1986 Roeselare) studeerde in 2013 af als modestudent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij liep stage bij Henrik Vibskov en Raf Simons, maar realiseerde zich dat de modewereld niet de wereld was waar zijn ideeën tot leven konden komen. Geïnspireerd door films, strips, boeken en persoonlijke ervaringen, begon hij ideeën te vertalen in beeldend werk met naald, draad, wol en garen. Zijn kleurrijke borduursels veroveren stilaan de hele wereld.