ARhus Café

Welkom in ons ARhus Café

Chefs Hans en Sofie staan, samen met een team enthousiastelingen, dagelijks voor je klaar. Hier wordt met passie gekookt. Smaakvol, authentiek en seizoensgebonden. Met kwalitatieve producten van lokale leveranciers zoals biohoeve De Lochting, fruithoeve ’t Beurtegoed, kaasboer ’t Groendal, chocolatier Van Parijs, koffiebranderij Donko’s, …  

Laat je dus verrassen door de lekkere lunchsuggesties, een fris suggestiebiertje, je vertrouwde kop koffie of de verleidelijke ARhus-taartjes. Je vindt er bovendien heel wat smakelijk leesvoer binnen handbereik: van dagverse kranten en tijdschriften tot de nieuwste boeken en gezelschapspellen. 

Het ARhus Café vind je op verdieping +1 van ARhus De Munt en is open tijdens de openingsuren van ARhus: 

  • van maandag tot en met vrijdag: 10u – 19u 
  • op zaterdag: 10u – 17u 
  • op zondag gesloten, maar elke 3e zondag van de maand open: 10u – 13u 

Op zondag wordt er geen lunch geserveerd.  

Het ARhus Café in beeld

Chef Hans ARhus Café

Lokale keuken #VANRSL

Horecaman Hans Soenen neemt, samen met een team enthousiastelingen, de catering op zich. Zo kan je naast de vertrouwde kop koffie ook lunchen in het ARhus Café (behalve op zondag). Verrassende suggestiegerechten, kleinere alternatieven voor wie minder tijd, honger of budget heeft, staan op de kaart!

Duurzaam, lokaal, authentiek, gezond, smaak, kwaliteit en seizoenseigen zijn de sleutelwoorden. Enkele leveranciers waarmee wordt samengewerkt zijn Biohoeve De Lochting, Fruithoeve ’t Beurtegoed voor hun natuurlijk geperste fruitsappen, Kaasboerderij ’t GroendalChocolaterie Van Parijs, ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie, ...

ARhus Café

Kruisbestuiving

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennisdeling. Heerlijk eten voor lichaam en geest. Het concept van kruisbestuiving loopt als een rode draad doorheen het ARhus Café. Let maar even op de lampen, de zoemende bijtjes die in en uit de kasten op het terras komen gevlogen of de zeshoekige honinggraatvorm van de tafeltjes. En dat is geen toeval. Want zoals het ARhus Café een centraal ontmoetingspunt is binnen de stad, zo wil ook ARhus een open kenniscentrum zijn dat kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis volop stimuleert. 

Restorestje: samen tegen voedselverspilling

Krijg je de portie op je bord niet op? Geen probleem: vraag om je restorestje mee te nemen en geniet thuis nog een tweede keer van het ARhus Café.

Jongentje en vrouw kijken samen in boek

Leiespot 2023-2024

Het ARhus Café draagt dit jaar met trots het label ‘Leiespot’. Meer weten over de Leiespots en welke andere creatieve hotspots je écht eens moet bezoeken? Ontdek ze allemaal.

Wat vind jij?

Onze website zit volledig in 't nieuw. Wij zijn fan! Jij ook? Laat het ons gerust weten, we zijn benieuwd wat jij ervan vindt.

Zijn er toch nog zaken die je maar moeilijk terugvindt? Blijf je zitten met vragen? Of heb je suggesties hoe we deze website nóg beter kunnen maken? Ook dan horen we het graag! Want zo help jij ons om jou beter te helpen.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.