ARhus Café

Welkom in ons ARhus Café

Chefs Hans en Sofie staan, samen met een team enthousiastelingen, dagelijks voor je klaar. Hier wordt met passie gekookt. Smaakvol, authentiek en seizoensgebonden. Met kwalitatieve producten van lokale leveranciers zoals biohoeve De Lochting, fruithoeve ’t Beurtegoed, kaasboer ’t Groendal, chocolatier Van Parijs, koffiebranderij Donko’s, …  

Laat je dus verrassen door de lekkere lunchgerechten, een fris suggestiebiertje, je vertrouwde kop koffie of de verleidelijke ARhus-taartjes. Je vindt er bovendien heel wat smakelijk leesvoer binnen handbereik: van dagverse kranten en tijdschriften tot de nieuwste boeken en gezelschapspellen. 

Het ARhus Café vind je op verdieping +1 van ARhus De Munt en is open tijdens de openingsuren van ARhus: 

  • van maandag tot en met vrijdag: 10u – 19u 
  • op zaterdag: 10u – 17u 
  • op zondag gesloten, maar elke 3e zondag van de maand open: 10u – 13u 

Op zondag wordt er geen lunch geserveerd. 

Reserveer hier

Menukaart

Vrouw aan bureau

Het ARhus Café in beeld

Chef Hans ARhus Café

Lokale keuken #VANRSL

Horecaman Hans Soenen neemt, samen met een team enthousiastelingen, de catering op zich. Zo kan je naast de vertrouwde kop koffie ook lunchen in het ARhus Café (behalve op zondag). Verrassende suggestiegerechten, kleinere alternatieven voor wie minder tijd, honger of budget heeft, staan op de kaart!

Duurzaam, lokaal, authentiek, gezond, smaak, kwaliteit en seizoenseigen zijn de sleutelwoorden. Enkele leveranciers waarmee wordt samengewerkt zijn Biohoeve De Lochting, Fruithoeve ’t Beurtegoed voor hun natuurlijk geperste fruitsappen, Kaasboerderij ’t GroendalChocolaterie Van Parijs, ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie, ...

Krijg je de portie op je bord niet op? Geen probleem: vraag om je restorestje mee te nemen en geniet thuis nog een tweede keer van het ARhus Café.

ARhus Café

Kruisbestuiving

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennisdeling. Heerlijk voedsel voor lichaam en geest. Het concept van kruisbestuiving loopt als een rode draad doorheen het ARhus Café. Let maar even op de lampen, de zoemende bijtjes die in en uit de kast op het terras komen gevlogen of de zeshoekige honinggraatvorm van de wandtegeltjes. En dat is geen toeval. Want zoals ARhus een open kenniscentrum is dat kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis volop stimuleert, zo wil ook het ARhus Café een centraal ontmoetingspunt zijn binnen de stad.

Jongentje en vrouw kijken samen in boek

Leiespot 2023-2024

Het ARhus Café draagt dit jaar met trots het label ‘Leiespot’. Meer weten over de Leiespots en welke andere creatieve hotspots je écht eens moet bezoeken? Ontdek ze allemaal.