Over ons

Leer ons beter kennen

Het open kenniscentrum ARhus is een bibliotheek die inzet op geletterdheid in de brede zin van het woord, en die daardoor mee mogelijk maakt dat elke burger permanent participeert aan een constant evoluerende maatschappij.

Benieuwd naar wie we zijn of wat we doen?

Visie en historiek

Bekijk hier onze visie en historiek. Daarnaast hebben we ook een rubriek met nieuws vanuit ARhus en houden we met de collega's een blog 'Groetjes uit ARhus' bij. Wie er zetelt in het Bestuursorgaan en de Algemene Vergadering van ARhus lees je hier.

LEes meer over onze visie

Rondleidingen

Maak kennis met de werking van het kenniscentrum op De Munt tijdens een boeiende rondleiding voor en achter de schermen. Onderweg kom je op plekken waar je als bezoeker nooit terechtkomt. Van het ondergrondse bewaarmagazijn tot het dakterras, waar je verrast wordt met een uniek zicht over Roeselare.

Rondleiding voor individuele bezoekers

rondleiding voor je vereniging, groep of bedrijf

Pers

Als journalist op zoek naar meer informatie? Dan kan je hier terecht. Je vindt er ook onze persberichten en mediavermeldingen.

Man tussen boekenrekken

Wanneer kan je bij ons terecht?

Benieuwd of de afdeling van ARhus in jouw buurt vandaag open is? Of op zoek naar onze sluitingsdagen?

Bezoeker loopt bestickerde trappen op

Bereikbaarheid

Te voet, met de bus, met de wagen of met de fiets? Zo vind je vlot de weg naar ARhus.

Mensen met rolstoel in de inkomhal van ARhus

Toegankelijkheid

Bij ons is iedereen welkom. Ook mensen met een beperking.

Contacteer ons

Niet gevonden wat je zocht? Of heb je een specifieke vraag? Vul het onderstaande formulier in. We contacteren je zo snel mogelijk. 

Ik heb een vraag

*Gelieve in te voeren voor goede registratie van uw bericht

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
Hartelijke Plekken

Hartelijke plekken Roeselare

Hartelijke Plekken Roeselare is een netwerk van handelaars en burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Ook ARhus bouwt als hartelijke organisatie mee aan een stad vol hartelijke plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.