
Menukaart ARhus Café
Menukaart ARhus Café
Dagelijks (behalve op zondag) serveert het ARhus Café verrassende lunchgerechten. Er is telkens keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Vaste waarde op de menukaart is daarnaast de Pasta Past ‘U’ die samengesteld wordt zoals jij het wil: lactosevrij, glutenvrij en/of vegan.
Kreeg je je portie niet helemaal op? Vraag gerust om je overschotje als restorestje mee naar huis te krijgen. Zo verspillen wij geen voedsel en geniet jij thuis lekker na.
Alle prijzen op de menukaart zijn inclusief btw.

Onze keuken
Onze lunchgerechten van 't moment
Kalfs dunne lende / sausje oesterzwam & spekjes / pompoen crème
Koolvishaas / sausje gerookte paprika / puree / lochting groentjes
Opgevulde portobello / falafel / pompoen

Balletjes in tomatensaus/ Champignons "Desmet"/ Puree
Pasta Past 'U'
Deze pasta past jou altijd! Want je stelt hem samen zoals jij het wil:
Basis: lactosevrij sausje vol lokale seizoensgroenten, met een toets van tijm.
Maak je keuze:
- glutenvrije OF gewone pasta
- knapperige sesamkip OF vegan geen-kip-noch-ei-stukjes

Voor de kids (tot 12 jaar)
Van huisgemaakte kippennuggets en frikandellen tot macaroni met kaas en ham van 't ARhus. Met koude of warme groentjes naar keuze. Vraag ernaar!
Hongertje?
Aperitiefplank van 't ARhus - klein
Aperitiefplank van 't ARhus - groot
Soep van de dag
Dagverse soep met groenten van biohoeve De Lochting, geserveerd met brood.
Stuutje van de dag
Boterham van lokale artisanale bakkerij Java, al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in Roeselare, met beleg en geserveerd met een fris slaatje.
Verfris je brein
Coca Cola
Coca Cola zero
Tönissteiner Citroen
Tönissteiner Orange
Bionade Citroen
Friszure limonade met de fruitige smaak van biologische citroenen.
Bionade Sinaasappel
Verfrissende limonade met de fruitige smaak van biologische sinaasappels.
Lipton Ice Tea
Lipton Ice Tea Peach
Almdudler
Natuurlijke kruidenlimonade, zonder conserveringsmiddelen en zonder kunstmatige smaakstoffen.
Spa Reine mineraalwater
Spa Reine mineraalwater 0,5 l
Spa Reine intense bruisend
Spa Reine intense bruisend 0,5 l
Fristi
Cécémel
Franklin & Sons
Alle Franklin & Sons drankjes bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.
Limonade vlierbloesem
Limonade gember
Limonade rabarber
Limonade framboos
Limonade kers & pruim
Limonade sinaas & pompelmoes
Tonic Rose
Een unieke smaak van Engelse rozenblaadjes met een frisse citroentoets.
Tonic Natural Indian
Een verfrissende, licht sprankelende waterheldere tonic met een subtiele bittere toets die de smaak van gin over de mond verdeelt of gewoon op zichzelf gedronken kan worden.
Tonic Mallorcan
Geïnspireerd door het eiland Mallorca worden de smaken van pittige citroen, limoen en pompelmoes gecombineerd met aromatische kruidentonen van rozemarijn en tijm.
Tonic vlierbloesem en komkommer
Heerlijk verfrissend dankzij de lichte toets van komkommer.
Huisgemaakte verfrissing
Homemade icetea van 't ARhus
Veenbessen, rozemarijn en een toets citroen.
Suggesties van 't moment
Vanuit de koeltoog lonken ze naar jou. Vraag ernaar!
Sapjes van 't Beurtegoed
Peter en Suzy van fruithoeve ’t Beurtegoed in Sint-Eloois-Winkel brengen hun natuurlijk geperste sappen tot in ARhus. Proef de smaak van heerlijk fruit, zonder toegevoegde suikers, kleur- of bewaarstoffen. Een fris glas gezonde energie!
Appelsap
Sap appel-rode biet
Sap appel-kriek
Sap appel-peer
Apéro-tijd
B.Brut Tradition - glas
Roeselaarse schuimwijn, volgens méthode traditionelle.
B.Brut Tradition - fles
Roeselaarse schuimwijn, volgens méthode traditionelle.
Porto Montana - rood of wit
Picon + witte wijn
Rum Bacardi Carta Blanca + cola
Safari + vers sinaasappelsap
Ricard
Martini Rosso of Bianco
Martini Bellini
Lekker aperitiefje op basis van witte perzik, citroen, prosecco en rietsuiker.
Vylmer, apéritif du Sud
Ambachtelijk aperitief uit de Provence, geïnspireerd door een recept uit de jaren '50 van Madame Volmer. Bitterzoet met een fruitige toets.
Vylmer, apéritif du Sud + Franklin & Sons tonic
Licor Beirão + Franklin & Sons Ginger Beer
Een heerlijk gekruide likeur uit Portugal, gecombineerd met gemberbier. Geschikt voor elk genietmomentje.
Hou 't hoofd cool
Bundaberg Gemberbier
Een verfrissende non-alcoholische dorstlesser uit Australië, ambachtelijk gebrouwen met echte gember.
Lemon Squash
Een frisse mocktail op basis van sinaasappelsap, citroensap en grenadine.
Vers sinaasappelsap
Non-alcoholische Copperhead Gin + Fever Tree
Non-alcoholische Mojito
Non-alcoholische Orange Spritz
Zin in gin #VNRSL?
J’Hin 16 + Franklin & Sons Natural Indian tonic
J'Hin staat voor de afkorting van Roeselarenaar Jules Hindrickx, die deze gin in het leven riep. Het getal 16 verwijst naar de 16 kruiden die het geheim vormen van deze frisse, krachtige gin.
J’Hin 16 Apple + Franklin & Sons tonic
J’Hin 16 Juniper + Franklin & Sons Mallorcan tonic
Pure Gin + Franklin & Sons Mallorcan tonic
Wijnen Beernaert is al bijna 100 jaar een gevestigde waarde in Roeselare. Hun eigen Pure Gin brouwen ze op basis van drie stevige botanicals: kardemom uit India, koriander uit Marokko en jeneverbes uit Macedonië.
X-Gin + Franklin & Sons tonic
X-Gin uit Roeselare is een gin op basis van cacaobonen uit Colombia, de befaamde hazelnoten uit Piemonte, amandelnoten uit Avola, wilde peper en vanillestokken uit Madagaskar en nog meer dan 40 andere kruiden.
Arhus' wijnsuggesties
Rood: Spagnie (BE) - glas
Zachte robijnrode wijn op basis van Cabernet Dorsa, biologisch geteeld in Oostnieuwkerke door lokale wijnboer Danny Decorte. Ontdek het verhaal achter Spagnie.
Rood: Spagnie (BE) - fles
Wit: Spagnie (BE) - glas
Fruitig en frisse witte wijn op basis van Auxerrois, biologisch geteeld in Oostnieuwkerke door lokale wijnboer Danny Decorte. Ontdek het verhaal achter Spagnie.
Wit: Spagnie (BE) - fles
Wijn van 't ARhus
Wit: Domaine Chiroulet, JAVA Blanc, Côtes de Gascogne (FR) - glas
Frisse witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Prima wijntje als aperitief of bij een licht gerecht.
Wit: Domaine Chiroulet, JAVA Blanc, Côtes de Gascogne (FR) - fles
Rood: Domaine Joseph Castan, Merlot, Pays d'Oc (FR) - glas
Mooie intensiteit, diep robijnrood. Aroma’s van rode vruchten, kersen en zwarte bessen. Volle fruitige smaak met lichte vanilletoets.
Rood: Domaine Joseph Castan, Merlot, Pays d'Oc (FR) - fles
Rosé: Domaine Chiroulet, JAVA Rosé (FR) - glas
Mooi gekleurde rosé op basis van Merlot en Cabernet. Elegant en zacht op de tong met mooi verfrissend fruit. Een verleider in het glas.
Rosé: Domaine Chiroulet, JAVA Rosé (FR) - fles
Zoet: Domaine Vignoble Des Verdots, Clos Des Verdots Moelleux, Bergerac (FR) - glas
Na een mooie en verrassend frisse aanzet in de mond neemt deze wijn het gehemelte volledig in zonder al te verzwarend of te zoet effect.
Zoet: Domaine Vignoble Des Verdots, Clos Des Verdots Moelleux, Bergerac (FR) - fles
Bier van elders en van hier
Biersuggesties van 't moment
Martha Guilty Pleasure
Een biertje van hoge gisting van 8% met een robijnrode kleur en een aroma van verse marsepein en kersen en krieken.
Fourchette
Blonde volmondige meergranentripel van 7,5% met fruitige toetsen (perzik, tropisch fruit, ananas, appel), maar ook florale invloeden (een vleugje honing). Door het proces van hoge gisting met nagisting op de fles, krijgt Fourchette z'n zacht bittere en aangenaam verfrissende smaak.
Vaste bieren op de kaart
Carlsberg 0,0%
Een verfrissend bier met een zinderende hoptoets, maar dan zonder alcohol.
Lindemans Kriek
Rodenbach
Steenbrugge wit
Stella Artois
Cornet
Duvel
Omer
Rodenbach Grand Cru
Westmalle Dubbel
Onze Louis
Bert Soete en Rik Vanblaere van brouwerij Zwaan9 blazen met ‘Onze Louis’ verloren gegane familietradities nieuw leven in. Een verfrissende, authentieke spelttripel van 7,5% met nagisting op de fles.
Onze Henri
Nog een voltreffer van Zwaan9: 'Onze Henri' is een eerbetoon aan Henri Decock (1870-1947) en zijn verdwenen brouwerij. Het is een sterke tripel van 9,5% met saison allures. Het biertje is gebrouwen met gerste- en tarwemout, heeft nagisting op de fles en een hoofdgisting met een atypische gist.
Belgian Mum N°1
Mum Beer is uniek Belgisch bier, gebrouwen op basis van een chrysantenextract van het bedrijf Gediflora uit Oostnieuwkerke. De kweek van bolchrysanten bracht deze innovatieve bloementelers op het idee om een bier te brouwen op basis van bloemblaadjes. Mum Beer is een heerlijk ongefilterd amberkleurig bier van 6,5%.
Vuillaert Blond
De 'Vuillaert' van BOM Brewery-Triporteur Roeselare is een blond bier van 7,7% gebrouwen op basis van pasta van Soubry, sinaasappelen uit Italië, Italiaanse kruiden en Weense gist. Leuk weetje: de naam verwijst naar de Rumbeekse renaissancecomponist Adriaan Willaert die in de 16e eeuw furore maakte in Italië. Maar omdat de letter W niet voorkomt in het Italiaans losten Italiaanse drukkers dit op door de letters V en U naast elkaar te drukken. Willaert werd zo Vuillaert.
OBUZ Special Blond
Special blond van 6%, gebrouwen met gerst van de Passendaalse zandleemgronden en gebotteld op de boerderij.
Terrest Golden Tripel
Een frisse en kruidige tripel van 8% met een unieke toets van citrusvruchten, gebrouwen op de rug van de Terrest-heuvel in Houthulst.
Verwarm de ziel
Espresso
Gegarandeerd wakker met een single shot espresso. Wist je dat Louis Donck, zaakvoerder van de ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie uit Roeselare, al twee keer Belgisch kampioen barista en twee keer Belgisch kampioen cuptasting werd? Dat maakt hem tot de beste koffieproever van het land.
Doppio
Dubbele espresso voor dubbele productiviteit.
Lungo
Grote klassieke koffie om langer van te genieten.
Espresso cafeïnevrij
De heerlijke smaak van koffie, maar dan zonder cafeïne.
Cappuccino (Italiaanse)
Een derde espresso, een derde opgestoomde melk en een derde melkschuim.
Latte Macchiato
Opgestoomde melk met een espresso, opgebouwd in lagen.
Latte Macchiato Speciale
Latte Macchiato met een vleugje caramel, hazelnoot, speculoos, vanille, amaretto of chocolade.
Warme melk met chocoladestick van Chocolaterie Van Parijs
Chocolademelk gemaakt met chocolade van de bekroonde Roeselaarse chocolatier Van Parijs.
Koffie Adriano
Italiaanse cappuccino met melkschuim, samen met een heerlijke tiramisu. Geïnspireerd door de 16e-eeuwse Rumbeekse componist Adriaan Willaert die 35 jaar lang kapelmeester was van de San Marco-basiliek in Venetië.
Liever nog straffer?
Elixir de Roulers
Pittige planten- en kruidenlikeur die al meer dan een eeuw lang vervaardigd wordt door Roeselarenaars. Een streekeigen digestief, ideaal voor de wintertijd.
Theerlijk ontspannen
Biologische thee van Curiosithee, uitgekozen door Ann Vansteenkiste
Roeselaars theemeester Ann Vansteenkiste is van opleiding herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen. Ze was de eerste theesommelier in de Benelux en schreef ondertussen verschillende boeken over thee. Ontdek meer op www.curiosithee.be.
Groene Thee: China Tie Guan Yin Wise Water Turtle
Lentefris, vederlicht, fijne witte bloemengeur en smaak. Perfecte ontstresser die voor een betere alertheid zorgt.
Zwarte Thee: China Sister Lin
Biodynamische theevelden van Mr. Lei en zijn vrouw Dr. Lin. Subtiele karamelbeleving, sinaas, zoethout.
Rode Thee: Jardin des Fruits Rouges
Een echte vitamine C-bom, met onder andere hibiscus, blauwe, zwarte, zuur-, vlier- en duindoornbes, goji en schizandra. Rood fruit beschermt en ondersteunt de werking van de hersenen.
Theemélange: Mojito
Cubaanse limoenthee op basis van groene thee Angel Garden, limoenschil en munt.
Thee van 't ARhus
Bekijk onze suggesties.
Zoet en zalig
Eclair
Berlijnse bol
Huisgemaakte chocolademousse
Taartje van 't ARhus
Wouter en Sharon van patisserie-chocolaterie Smaakkunst in Oekene ontwikkelden speciaal voor het ARhus Café dit verrukkelijke taartje met luchtige yoghurtmousse, honing en anglaise. Sharon is gefascineerd door creatieve chocoladebewerkingen. Wouter volgde een opleiding aan Spermalie in Brugge en Le Nôtre in Parijs en deed ervaring op bij heel wat gerenommeerde zaken (Wittamer, d’Hoogeschool, Hof ter Eycken, Terborght, Shamrock, Creades).
Dessert van ‘t ARhus
Ovenverse rijsttaart of bresilienne, fruittaart met biologisch fruit van sociale boerderij De Lochting, authentieke broodpudding om vingers en duimen bij af te likken, Bram Bokkepoots chocoladetaart uit Matilda van Roald Dahl… Vraag naar onze huisgemaakte lekkernijen van ‘t moment.
Zoet #VANRSL
Vraag naar de taartjes en ander lekkers van 't moment.
Koffie Adriano
Italiaanse cappuccino met melkschuim, samen met een heerlijke tiramisu. Geïnspireerd door de 16e-eeuwse Rumbeekse componist Adriaan Willaert die 35 jaar lang kapelmeester was van de San Marco-basiliek in Venetië.
Suggestie
Slow Iced Coffee
Een heerlijk smeuïg bolletje praliné-ijs van Unicorn Flavors, overgoten met koffie.

