Lenghaas /lochting groentjes/kreeftensausje / couscoussalade met gegrilde groenten
€24.50
Dagelijks (behalve op zondag) serveert het ARhus Café verrassende lunchgerechten. Er is telkens keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Vaste waarde op de menukaart is daarnaast de Pasta Past ‘U’ die samengesteld wordt zoals jij het wil: lactosevrij, glutenvrij en/of vegan.
Kreeg je je portie niet helemaal op? Vraag gerust om je overschotje als restorestje mee naar huis te krijgen. Zo verspillen wij geen voedsel en geniet jij thuis lekker na.
Alle prijzen op de menukaart zijn inclusief btw.
Deze pasta past jou altijd! Want je stelt hem samen zoals jij het wil:
Basis: lactosevrij sausje vol lokale seizoensgroenten, met een toets van tijm.
Maak je keuze:
- glutenvrije OF gewone pasta
- knapperige sesamkip OF vegan geen-kip-noch-ei-stukjes
Van huisgemaakte kippennuggets en fish sticks tot macaroni met kaas en ham van 't ARhus. Met koude of warme groentjes naar keuze. Vraag ernaar!
Dagverse soep met groenten van biohoeve De Lochting, geserveerd met brood.
Boterham van lokale bakkerij Java, al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in Roeselare, met beleg en geserveerd met een fris slaatje.
Natuurlijke kruidenlimonade, zonder conserveringsmiddelen en zonder kunstmatige smaakstoffen.
Friszure limonade met de fruitige smaak van zwarte thee en gembersap. Gebrouwen in Brugge.
Verfrissende limonade met de fruitige smaak van zwarte thee en zwarte en blauwe bes. Gebrouwen in Brugge.
Veenbessen, rozemarijn en een toets citroen.
Een huisgemaakte rabarber ice tea, proef hem!
Peter en Suzy van fruithoeve ’t Beurtegoed in Sint-Eloois-Winkel brengen hun natuurlijk geperste sappen tot in ARhus. Proef de smaak van heerlijk fruit, zonder toegevoegde suikers, kleur- of bewaarstoffen. Een fris glas gezonde energie!
Alle Franklin & Sons drankjes bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.
Een unieke smaak van Engelse rozenblaadjes met een frisse citroentoets.
Een verfrissende, licht sprankelende waterheldere tonic met een subtiele bittere toets die de smaak van gin over de mond verdeelt of gewoon op zichzelf gedronken kan worden.
Geïnspireerd door het eiland Mallorca worden de smaken van pittige citroen, limoen en pompelmoes gecombineerd met aromatische kruidentonen van rozemarijn en tijm.
Heerlijk verfrissend dankzij de combinatie van grapefruit en limoen.
Fruitige en heel genietbare cava met frisse aroma's van groene appel en citrus. Strakke aanzet met zachte en rijpe afdronk.
Geselecteerd door het Roeselaarse wijnhuis Vanden Bulcke.
Lekker aperitiefje op basis van witte perzik, citroen, prosecco en rietsuiker.
Verfrissend aperitief met een licht bittere sinaasappelsmaak en complexe kruidentonen. Bereid met Cava Pupitre Brut.
Bitterzoet aperitief met een fruitige toets uit de Provence.
Bitterzoet aperitief met een fruitige toets uit de Provence.
Een verfrissende non-alcoholische dorstlesser uit Australië, ambachtelijk gebrouwen met echte gember.
Een frisse mocktail op basis van sinaasappelsap, citroensap en grenadine.
J'Hin staat voor de afkorting van Roeselarenaar Jules Hindrickx, die deze gin in het leven riep. Het getal 16 verwijst naar de 16 kruiden die het geheim vormen van deze frisse, krachtige gin.
Wijnen Beernaert is al bijna 100 jaar een gevestigde waarde in Roeselare. Hun eigen Pure Gin brouwen ze op basis van drie stevige botanicals: kardemom uit India, koriander uit Marokko en jeneverbes uit Macedonië.
X-Gin uit Roeselare is een gin op basis van cacaobonen uit Colombia, de befaamde hazelnoten uit Piemonte, amandelnoten uit Avola, wilde peper en vanillestokken uit Madagaskar en nog meer dan 40 andere kruiden.
De Beirão Ginger brengt complexe smaken samen tot een unieke sensatie. Deze cocktail combineert de kruidige smaak van Licor Beirão, een Portugese specialiteit, met de frisse smaak van Franklin & Sons Ginger Beer.
Met zijn warme vanilletoetsen, hint van caramel en kaneel levert de bekroonde Jackdaw Cave Spiced Rum een evenwichtige en voorname smaak af. Gecombineerd met Franklin & Sons Ginger Beer blaast deze geheimzinnige, verfrissende cocktail je letterlijk van je stoel.
Een cocktail die bulkt van kleur en smaak. De frisse toets van framboos, de pit van een premium gin als Sphere English Vodka en Franklin & Sons Raspberry Lemonade als extra smaakmaker: dat is de Lazy Red Cheeks.
De Skinny Barbie combineert de bitterzoete toets van Sphere English Vodka Grapefruit met de zoete toets van rozenextracten. Het resultaat: very pink en very tasty!
Een unieke blend van aged rums, een robuuste body met een zacht hart van noot en karamel. El Butchero werd ontwikkeld door Slagerij Dries, een vaste waarde in Roeselare. Drink 'm met of zonder ijs en geniet van de kruidige Caraïbische smaken.
Winterkruid combineert de kruidige diepte van Elixir de Roulers en het bittere van lokale gin Pure Gin, met een vleugje citroen en vanille afgewerkt met een zoete tonic. Proef onze unieke en lokale huisgemaakte cocktail.
Naar aanleiding van de 50e verjaardag van Oxfam-wereldwinkel Roeselare schenken we tijdelijk een fairtradewijn uit de Koopmanskloof-wijngaarden nabij Stellenbosch, Zuid-Afrika. Koopmanskloof verwerkt zelf de druiven in haar eigen wijnmakerij. Ook bottelt het de wijn zelf. Kortom, het fairtradebedrijf heeft het hele productieproces van wijn zelf in handen. Daardoor maakt het meer winst, en daar hebben alle medewerkers rechtstreeks baat bij.
Deze klassieke chenin blanc heeft intense geuren van limoen, kweepeer en tropisch fruit. Met z'n zuivere, frisse afdronk past hij goed bij vis, salades of pasta.
Deze klassieke chenin blanc heeft intense geuren van limoen, kweepeer en tropisch fruit. Deze fairtradewijn heeft een zuivere, frisse afdronk en past goed bij vis, salades en pasta.
Deze dieprode wijn heeft een aroma van rood fruit en specerijen. Hij ligt fruitig en soepel in de mond, met een toets van peper en koffie en is ideaal bij stoofpotjes en andere hartige gerechten.
Deze intense pinotage draagt aroma's van granaatappel, vlierbes en groene kruiden. Harmonieus in de mond, maar met een frisse aanzet past deze fairtradewijn goed bij kruidige stoofgerechten of gebraad.
Frisse witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Prima wijntje als aperitief of bij een licht gerecht.
Mooie intensiteit, diep robijnrood. Aroma’s van rode vruchten, kersen en zwarte bessen. Volle fruitige smaak met lichte vanilletoets.
Mooi gekleurde rosé op basis van Merlot en Cabernet. Elegant en zacht op de tong met mooi verfrissend fruit. Een verleider in het glas.
Na een mooie en verrassend frisse aanzet in de mond neemt deze wijn het gehemelte volledig in zonder al te verzwarend of te zoet effect.
Een sterk strogeel biertje uit Heule met toetsen van wit, gedroogd fruit en kruidnagel. Een fruitige aanzet die overgaat in een heerlijke smaak met een verfijnd aroma en een subtiele bitterheid. Afkomstig uit
Een voltreffer van Zwaan9: 'Onze Henri' is een eerbetoon aan Henri Decock (1870-1947) en zijn verdwenen brouwerij. Het is een sterke tripel van 9,5% met saison allures. Het biertje is gebrouwen met gerste- en tarwemout, heeft nagisting op de fles en een hoofdgisting met een atypische gist.
Het Keyte-Ostens Belegeringsbier werd in 2004 voor het eerst gebrouwen ter herdenking van het Beleg van Oostende (1601-1604), op initiatief van de Zythos-vereniging De Oostendse Bierjutters. De huidige Keyte-Oostendse tripel die vandaag wordt geschonken is een zachte gouden-blonde tripel (7,7%) van hoge gisting.
Verfrissend goudkleurig bier (8,4%) met hints van vanille, citrus en kruidige noten.
Een licht drinkbaar blond bier van hoge gisting (8%) met een rijk boeket van hoparoma's.
Donker bier (10%) met een volle, ivoorkleurige schuimkraag, gebrouwen in de klassieke Quadrupel-stijl volgens het originele recept uit 1946
Mum Beer is uniek Belgisch bier, gebrouwen op basis van een chrysantenextract van het bedrijf Gediflora uit Oostnieuwkerke. De kweek van bolchrysanten bracht deze innovatieve bloementelers op het idee om een bier te brouwen op basis van bloemblaadjes. Mum Beer is een heerlijk ongefilterd amberkleurig bier van 6,5%.
Een frisse en kruidige tripel van 8% met een unieke toets van citrusvruchten, gebrouwen op de rug van de Terrest-heuvel in Houthulst.
Bert Soete en Rik Vanblaere van brouwerij Zwaan9 blazen met ‘Onze Louis’ verloren gegane familietradities nieuw leven in. Een verfrissende, authentieke spelttripel van 7,5% met nagisting op de fles.
Gegarandeerd wakker met een single shot espresso. Wist je dat Louis Donck, zaakvoerder van de ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie uit Roeselare, al twee keer Belgisch kampioen barista en twee keer Belgisch kampioen cuptasting werd? Dat maakt hem tot de beste koffieproever van het land.
Dubbele espresso voor dubbele productiviteit.
Grote klassieke koffie om langer van te genieten.
De heerlijke smaak van koffie, maar dan zonder cafeïne.
Een derde espresso, een derde opgestoomde melk en een derde melkschuim.
Opgestoomde melk met een espresso, opgebouwd in lagen.
Latte Macchiato met een vleugje caramel, hazelnoot, speculoos, vanille, amaretto of chocolade.
Chocolademelk gemaakt met chocolade van de bekroonde Roeselaarse chocolatier Van Parijs.
Pittige planten- en kruidenlikeur die al meer dan een eeuw lang vervaardigd wordt door Roeselarenaars. Een streekeigen digestief, ideaal voor de wintertijd.
Ontdek chai latte: een heerlijk verwarmend drankje op basis van sterke thee, melk en kruidige oosterse specerijen.
De originele kruidige chai latte.
Chai latte met een vleugje pompoen.
Roeselaars theemeester Ann Vansteenkiste is van opleiding herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen. Ze was de eerste theesommelier in de Benelux en schreef ondertussen verschillende boeken over thee. Ontdek meer op www.curiosithee.be.
Lentefris, vederlicht, fijne witte bloemengeur en smaak. Perfecte ontstresser die voor een betere alertheid zorgt.
Biodynamische theevelden van Mr. Lei en zijn vrouw Dr. Lin. Subtiele karamelbeleving, sinaas, zoethout.
Een echte vitamine C-bom, met onder andere hibiscus, blauwe, zwarte, zuur-, vlier- en duindoornbes, goji en schizandra. Rood fruit beschermt en ondersteunt de werking van de hersenen.
Cubaanse limoenthee op basis van groene thee Angel Garden, limoenschil en munt.
Vraag naar de suggestie, geselecteerd door Ann Vansteenkiste.
Ovenverse bresilienne, fruittaart met biologisch fruit van sociale boerderij De Lochting, Bram Bokkepoots chocoladetaart uit Matilda van Roald Dahl … Gluur in onze koelvitrine naar de huisgemaakte lekkernijen van 't moment.
Vraag naar de taartjes en ander lekkers van 't moment.
Wouter en Sharon van patisserie-chocolaterie Smaakkunst in Oekene ontwikkelden speciaal voor het ARhus Café dit verrukkelijke taartje met luchtige yoghurtmousse, honing en anglaise. Sharon is gefascineerd door creatieve chocoladebewerkingen. Wouter volgde een opleiding aan Spermalie in Brugge en Le Nôtre in Parijs en deed ervaring op bij heel wat gerenommeerde zaken (Wittamer, d’Hoogeschool, Hof ter Eycken, Terborght, Shamrock, Creades).