Menukaart ARhus Café
Menukaart ARhus Café
Dagelijks (behalve op zondag) serveert het ARhus Café verrassende lunchgerechten. Er is telkens keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Vaste waarde op de menukaart is daarnaast de Pasta Past ‘U’ die samengesteld wordt zoals jij het wil: lactosevrij, glutenvrij en/of vegan.
Kreeg je je portie niet helemaal op? Vraag gerust om je overschotje als restorestje mee naar huis te krijgen. Zo verspillen wij geen voedsel en geniet jij thuis lekker na.
Alle prijzen op de menukaart zijn inclusief btw.
Onze keuken
Onze lunchgerechten van 't moment
zeekat / udon-noedels / shi-take / rode kerrie / Elixir de Roulers
Kabeljauwfilet/ schaaldierensausje / bio-groenten/ knolselderpuree
Argentijnse Rib-Eye / pepersaus / herfstgroenten / rosti
ovenschoteltje met prei en ambachtelijke beenham / kaassaus t 'groendael / puree
ravioli / ricotta / honing / mozzarella / sausje geitebrokkel
Pasta Past 'U'
Deze pasta past jou altijd! Want je stelt hem samen zoals jij het wil:
Basis: lactosevrij sausje vol lokale seizoensgroenten, met een toets van tijm.
Maak je keuze:
- glutenvrije OF gewone pasta
- knapperige sesamkip OF vegan geen-kip-noch-ei-stukjes
Voor de kids (tot 12 jaar)
Van huisgemaakte kippennuggets en fish sticks tot macaroni met kaas en ham van 't ARhus. Met koude of warme groentjes naar keuze. Vraag ernaar!
Hongertje?
Aperitiefplank van 't ARhus - klein
Aperitiefplank van 't ARhus - groot
Soep van de dag
Dagverse soep met groenten van biohoeve De Lochting, geserveerd met brood.
Stuutje van de dag
Boterham van lokale bakkerij Java, al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in Roeselare, met beleg en geserveerd met een fris slaatje.
Verfris je brein
Coca Cola
Coca Cola zero
Cécémel
Fristi
Tönissteiner Citroen
Tönissteiner Orange
Lipton Ice Tea
Lipton Ice Tea Peach
Almdudler 33cl
Natuurlijke kruidenlimonade, zonder conserveringsmiddelen en zonder kunstmatige smaakstoffen.
Ferm Kombucha Gember-limoengras
Friszure limonade met de fruitige smaak van zwarte thee en gembersap. Gebrouwen in Brugge.
Ferm Kombucha Blauwe bes-cassis
Verfrissende limonade met de fruitige smaak van zwarte thee en zwarte en blauwe bes. Gebrouwen in Brugge.
Spa Reine mineraalwater - glas
Spa Reine mineraalwater - fles (0,5 l)
Spa Reine intense bruisend - glas
Spa Reine intense bruisend - fles (0,5 l)
Huisgemaakte verfrissing
Huisgemaakte icetea van 't ARhus
Veenbessen, rozemarijn en een toets citroen.
Huisgemaakte verfrissing van de dag
Vanuit de koeltoog lonken ze naar jou. Vraag ernaar!
Sapjes van 't Beurtegoed
Peter en Suzy van fruithoeve ’t Beurtegoed in Sint-Eloois-Winkel brengen hun natuurlijk geperste sappen tot in ARhus. Proef de smaak van heerlijk fruit, zonder toegevoegde suikers, kleur- of bewaarstoffen. Een fris glas gezonde energie!
Appelsap
Sap appel-rode biet
Sap appel-kriek
Sap appel-peer
Franklin & Sons
Alle Franklin & Sons drankjes bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.
Limonade vlierbloesem
Limonade gember
Limonade rabarber
Limonade framboos
Limonade kers & pruim
Limonade sinaas & pompelmoes
Tonic Rose
Een unieke smaak van Engelse rozenblaadjes met een frisse citroentoets.
Tonic Natural Indian
Een verfrissende, licht sprankelende waterheldere tonic met een subtiele bittere toets die de smaak van gin over de mond verdeelt of gewoon op zichzelf gedronken kan worden.
Tonic Mallorcan
Geïnspireerd door het eiland Mallorca worden de smaken van pittige citroen, limoen en pompelmoes gecombineerd met aromatische kruidentonen van rozemarijn en tijm.
Tonic vlierbloesem en komkommer
Heerlijk verfrissend dankzij de lichte toets van komkommer.
Apéro-tijd
Cava Pupitre Brut - glas
Fruitige en heel genietbare cava met frisse aroma's van groene appel en citrus. Strakke aanzet met zachte en rijpe afdronk.
Geselecteerd door het Roeselaarse wijnhuis Vanden Bulcke.
Cava Pupitre Brut - fles
Porto Montana - rood of wit
Picon + witte wijn
Rum Bacardi Carta Blanca + cola
Safari + vers sinaasappelsap
Ricard
Martini Rosso of Bianco
Martini Bellini
Lekker aperitiefje op basis van witte perzik, citroen, prosecco en rietsuiker.
Vylmer (puur)
Bitterzoet aperitief met een fruitige toets uit de Provence.
Vylmer met Franklin & Sons tonic naar keuze
Bitterzoet aperitief met een fruitige toets uit de Provence.
Aperol Spritz
Verfrissend aperitief met een licht bittere sinaasappelsmaak en complexe kruidentonen. Bereid met Cava Pupitre Brut.
Hou 't hoofd cool (0%)
Bundaberg Gemberbier
Een verfrissende non-alcoholische dorstlesser uit Australië, ambachtelijk gebrouwen met echte gember.
Lemon Squash
Een frisse mocktail op basis van sinaasappelsap, citroensap en grenadine.
Vers sinaasappelsap
Alcoholvrije Copperhead Gin + Fever Tree
Alcoholvrije Mojito
Alcoholvrije Orange Spritz
Zin in gin #VNRSL?
J’Hin 16 + Franklin & Sons Natural Indian tonic
J'Hin staat voor de afkorting van Roeselarenaar Jules Hindrickx, die deze gin in het leven riep. Het getal 16 verwijst naar de 16 kruiden die het geheim vormen van deze frisse, krachtige gin.
J’Hin 16 Apple + Franklin & Sons tonic
J’Hin 16 Juniper + Franklin & Sons Mallorcan tonic
Pure Gin + Franklin & Sons Mallorcan tonic
Wijnen Beernaert is al bijna 100 jaar een gevestigde waarde in Roeselare. Hun eigen Pure Gin brouwen ze op basis van drie stevige botanicals: kardemom uit India, koriander uit Marokko en jeneverbes uit Macedonië.
X-Gin + Franklin & Sons tonic
X-Gin uit Roeselare is een gin op basis van cacaobonen uit Colombia, de befaamde hazelnoten uit Piemonte, amandelnoten uit Avola, wilde peper en vanillestokken uit Madagaskar en nog meer dan 40 andere kruiden.
Cocktails
Beirão Ginger
De Beirão Ginger brengt complexe smaken samen tot een unieke sensatie. Deze cocktail combineert de kruidige smaak van Licor Beirão, een Portugese specialiteit, met de frisse smaak van Franklin & Sons Ginger Beer.
Dark ’n Stormy
Met zijn warme vanilletoetsen, hint van caramel en kaneel levert de bekroonde Jackdaw Cave Spiced Rum een evenwichtige en voorname smaak af. Gecombineerd met Franklin & Sons Ginger Beer blaast deze geheimzinnige, verfrissende cocktail je letterlijk van je stoel.
Lazy Red Cheeks
Een cocktail die bulkt van kleur en smaak. De frisse toets van framboos, de pit van een premium gin als Sphere English Vodka en Franklin & Sons Raspberry Lemonade als extra smaakmaker: dat is de Lazy Red Cheeks.
Skinny Barbie
De Skinny Barbie combineert de bitterzoete toets van Sphere English Vodka Grapefruit met de zoete toets van rozenextracten. Het resultaat: very pink en very tasty!
Suggesties
El Butchero
Een unieke blend van aged rums, een robuuste body met een zacht hart van noot en karamel. El Butchero werd ontwikkeld door Slagerij Dries, een vaste waarde in Roeselare. Drink 'm met of zonder ijs en geniet van de kruidige Caraïbische smaken.
ARhus' wijnsuggesties
Wit: Imperial Toledo, Bodegas Verduguez, D.O. La Mancha (ES) - glas
Frisse, fruitige Chardonnay met een neus van perzik en abrikoos die bij iedereen in de smaak valt.
Wit: Imperial Toledo, Bodegas Verduguez, D.O. La Mancha (ES) - fles
Rood: Viña Marro Vendimia Seleccionada, Bodegas Domeco de Jarauta, D.O. Rioja (ES) - glas
Een echte klassieke Rioja met een neus van rijp fruit en een toets van vanille. Zes maanden gerijpt op Amerikaanse eik en nog eens negen maanden gerust in de fles.
Rood: Viña Marro Vendimia Seleccionada, Bodegas Domeco de Jarauta, D.O. Rioja (ES) - fles
Wit: Vintense Sauvignon blanc 0% - glas
Rood: Vintense Merlot 0% - glas
Wijn van 't ARhus
Wit: Domaine Chiroulet, JAVA Blanc, Côtes de Gascogne (FR) - glas
Frisse witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Prima wijntje als aperitief of bij een licht gerecht.
Wit: Domaine Chiroulet, JAVA Blanc, Côtes de Gascogne (FR) - fles
Rood: Domaine Joseph Castan, Merlot, Pays d'Oc (FR) - glas
Mooie intensiteit, diep robijnrood. Aroma’s van rode vruchten, kersen en zwarte bessen. Volle fruitige smaak met lichte vanilletoets.
Rood: Domaine Joseph Castan, Merlot, Pays d'Oc (FR) - fles
Rosé: Domaine Chiroulet, JAVA Rosé (FR) - glas
Mooi gekleurde rosé op basis van Merlot en Cabernet. Elegant en zacht op de tong met mooi verfrissend fruit. Een verleider in het glas.
Rosé: Domaine Chiroulet, JAVA Rosé (FR) - fles
Zoet: Domaine Vignoble Des Verdots, Clos Des Verdots Moelleux, Bergerac (FR) - glas
Na een mooie en verrassend frisse aanzet in de mond neemt deze wijn het gehemelte volledig in zonder al te verzwarend of te zoet effect.
Zoet: Domaine Vignoble Des Verdots, Clos Des Verdots Moelleux, Bergerac (FR) - fles
Bier van elders en van hier
Tijdelijke suggesties
Fourchette
Blonde volmondige meergranentripel van 7,5% met fruitige toetsen (perzik, tropisch fruit, ananas, appel), maar ook florale invloeden (een vleugje honing). Door het proces van hoge gisting met nagisting op de fles, krijgt Fourchette z'n zacht bittere en aangenaam verfrissende smaak.
Alcoholvrije bieren
Carlsberg 0,0%
Cornet 0,0%
Sportzot
Vaste bieren op de kaart
Lindemans Kriek
Rodenbach
Steenbrugge wit
Stella Artois
Cornet
Duvel
Omer
Rodenbach Grand Cru
Westmalle Dubbel
Onze Louis
Bert Soete en Rik Vanblaere van brouwerij Zwaan9 blazen met ‘Onze Louis’ verloren gegane familietradities nieuw leven in. Een verfrissende, authentieke spelttripel van 7,5% met nagisting op de fles.
Onze Henri
Nog een voltreffer van Zwaan9: 'Onze Henri' is een eerbetoon aan Henri Decock (1870-1947) en zijn verdwenen brouwerij. Het is een sterke tripel van 9,5% met saison allures. Het biertje is gebrouwen met gerste- en tarwemout, heeft nagisting op de fles en een hoofdgisting met een atypische gist.
Belgian Mum N°1
Mum Beer is uniek Belgisch bier, gebrouwen op basis van een chrysantenextract van het bedrijf Gediflora uit Oostnieuwkerke. De kweek van bolchrysanten bracht deze innovatieve bloementelers op het idee om een bier te brouwen op basis van bloemblaadjes. Mum Beer is een heerlijk ongefilterd amberkleurig bier van 6,5%.
Vuillaert Blond
De 'Vuillaert' van BOM Brewery-Triporteur Roeselare is een blond bier van 7,7% gebrouwen op basis van pasta van Soubry, sinaasappelen uit Italië, Italiaanse kruiden en Weense gist. Leuk weetje: de naam verwijst naar de Rumbeekse renaissancecomponist Adriaan Willaert die in de 16e eeuw furore maakte in Italië. Maar omdat de letter W niet voorkomt in het Italiaans losten Italiaanse drukkers dit op door de letters V en U naast elkaar te drukken. Willaert werd zo Vuillaert.
OBUZ Special Blond
Special blond van 6%, gebrouwen met gerst van de Passendaalse zandleemgronden en gebotteld op de boerderij.
Terrest Golden Tripel
Een frisse en kruidige tripel van 8% met een unieke toets van citrusvruchten, gebrouwen op de rug van de Terrest-heuvel in Houthulst.
Verwarm de ziel
Espresso
Gegarandeerd wakker met een single shot espresso. Wist je dat Louis Donck, zaakvoerder van de ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie uit Roeselare, al twee keer Belgisch kampioen barista en twee keer Belgisch kampioen cuptasting werd? Dat maakt hem tot de beste koffieproever van het land.
Doppio
Dubbele espresso voor dubbele productiviteit.
Lungo
Grote klassieke koffie om langer van te genieten.
Espresso cafeïnevrij
De heerlijke smaak van koffie, maar dan zonder cafeïne.
Cappuccino (Italiaanse)
Een derde espresso, een derde opgestoomde melk en een derde melkschuim.
Latte Macchiato
Opgestoomde melk met een espresso, opgebouwd in lagen.
Latte Macchiato Speciale
Latte Macchiato met een vleugje caramel, hazelnoot, speculoos, vanille, amaretto of chocolade.
Warme melk met chocoladestick van Chocolaterie Van Parijs
Chocolademelk gemaakt met chocolade van de bekroonde Roeselaarse chocolatier Van Parijs.
Liever nog straffer?
Elixir de Roulers
Pittige planten- en kruidenlikeur die al meer dan een eeuw lang vervaardigd wordt door Roeselarenaars. Een streekeigen digestief, ideaal voor de wintertijd.
Suggestie: Emma's chai latte
Ontdek chai latte: een heerlijk verwarmend drankje op basis van sterke thee, melk en kruidige oosterse specerijen.
Spiced chai latte
De originele kruidige chai latte.
Pumpkin chai latte
Chai latte met een vleugje pompoen.
Theerlijk ontspannen
Biologische thee van Curiosithee, uitgekozen door Ann Vansteenkiste
Roeselaars theemeester Ann Vansteenkiste is van opleiding herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen. Ze was de eerste theesommelier in de Benelux en schreef ondertussen verschillende boeken over thee. Ontdek meer op www.curiosithee.be.
Groene Thee: China Tie Guan Yin Wise Water Turtle
Lentefris, vederlicht, fijne witte bloemengeur en smaak. Perfecte ontstresser die voor een betere alertheid zorgt.
Zwarte Thee: China Sister Lin
Biodynamische theevelden van Mr. Lei en zijn vrouw Dr. Lin. Subtiele karamelbeleving, sinaas, zoethout.
Rode Thee: Jardin des Fruits Rouges
Een echte vitamine C-bom, met onder andere hibiscus, blauwe, zwarte, zuur-, vlier- en duindoornbes, goji en schizandra. Rood fruit beschermt en ondersteunt de werking van de hersenen.
Theemélange: Mojito
Cubaanse limoenthee op basis van groene thee Angel Garden, limoenschil en munt.
Thee van 't ARhus
Vraag naar de suggestie, geselecteerd door Ann Vansteenkiste.
Zoet en zalig
Huisgemaakte Berlijnse bol
Huisgemaakte chocolademousse
Huisgemaakte eclair
Huisgemaakte taart van de dag
Ovenverse bresilienne, fruittaart met biologisch fruit van sociale boerderij De Lochting, Bram Bokkepoots chocoladetaart uit Matilda van Roald Dahl … Gluur in onze koelvitrine naar de huisgemaakte lekkernijen van 't moment.
Taart van de lokale bakker #VANRSL
Vraag naar de taartjes en ander lekkers van 't moment.
Taartje van 't ARhus
Wouter en Sharon van patisserie-chocolaterie Smaakkunst in Oekene ontwikkelden speciaal voor het ARhus Café dit verrukkelijke taartje met luchtige yoghurtmousse, honing en anglaise. Sharon is gefascineerd door creatieve chocoladebewerkingen. Wouter volgde een opleiding aan Spermalie in Brugge en Le Nôtre in Parijs en deed ervaring op bij heel wat gerenommeerde zaken (Wittamer, d’Hoogeschool, Hof ter Eycken, Terborght, Shamrock, Creades).