STEMpact

STEMpact

ARhus, Motena, Hogeschool VIVES en 11 basisscholen uit het stedelijk onderwijs, GO! en Scholengroep Arkorum engageerden zich begin 2019 om anderhalf jaar lang de STEM-geletterdheid bij leerkrachten te versterken. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics en een waaier aan technologische, technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen omvat. 

Tijdens zes sessies, inhoudelijk uitgewerkt door het Expertisecentrum Onderwijsinnovatie van VIVES, wisselden STEM-coaches en directies van de basisscholen voorbeelden en ervaringen met elkaar uit. Vervolgens gingen ze concreet aan de slag met de besproken methodieken. In een tweede fase werden ook andere leerkrachten uit de scholen bij het project betrokken en werd de opgedane kennis rond STEM verzameld op een digitaal leerplatform.  

Op de STEMpact inspiratiesite vind je: 

  • activiteitenfiches voor STEM-activiteiten in de klas 
  • tips en nuttige links 
  • presentaties van de bijeenkomsten van het lerend netwerk 
  • resultaten en lessen van het project 

Om toegang te krijgen tot de inspiratiesite kan je een login aanvragen door naam en voornaam te mailen naar leerkrachten@arhus.be.  

Meer info 

Wil je meer weten over de opbouw, aanpak of resultaten van het lerend netwerk STEMpact? Neem contact op via info@arhus.be.  

Dit project werd gerealiseerd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen. 

Interessante links rond STEM 

STEMpact voorstelling & lessons learnt

Presentatieslide met bollen en logo's