Boekstart

Boekstart voor baby's en peuters

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, lezen sneller en rekenen beter. Bovendien is samen boekjes kijken ook ontzettend leuk. ARhus speelt hier graag op in en werkt daarom mee aan Boekstart, een programma van Iedereen Leest in samenwerking met Kind en Gezin. 

Wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Woon je in Roeselare of een deelgemeente? Dan krijg je via Kind en Gezin automatisch een Boekstart-pakket wanneer je baby zes maanden oud is. Aan 15 maanden krijg je vervolgens een bon om een gratis peuterpakket af te halen in de bibliotheek. Een mooie gelegenheid om je kindje meteen ook gratis lid te maken van ARhus. We hebben immers heel wat badboekjes, knisperboekjes, voelboekjes en kartonboekjes. 

Boeken en baby’s?

Natuurlijk! Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Ontdek de verschillende voorleesfases en hoe je per leeftijd boekjes kan ontdekken met je baby of peuter!

Leestips voor de allerkleinsten

Boekstart schotelt je de leukste boekentips voor baby’s en kleuters voor. Je krijgt er meteen ook speel- en voorleestips bij om met de boeken aan de slag te gaan.

Speltips door experts

De collectie van ARhus bevat heel wat boeken boordevol ideeën voor spelletjes die je met je baby of peuter kan spelen.

Meer speel- en beweegtips

Wat is er leuker voor kinderen dan te spelen en te bewegen? Kind en Gezin bundelt een reeks beweeg- en speeltips en spelvormen om samen met je kind te verkennen.