Kennies

Ken je Kennie of nie?

Kwam je de Kennies al tegen in ARhus De Munt? Deze rode wezentjes wijzen je de weg in het aanbod voor wie tussen 6 en 14 jaar is. Je vindt ze dus op de jeugdafdeling Babille op verdieping +2. Ze zien er telkens een beetje anders uit. Op die manier tonen ze je welke onderwerpen je op welke plekken kan vinden. Ga maar eens op ontdekkingstocht!  

Kennie Willen Weten

Deze Kennie is een echte wetenschapsknobbel en houdt van proefjes doen. Hij is het superbrein van de Kennies en bundelt alles over wetenschap en techniek. Ook boeken over algemene weetjes, werelrecords, … vind je bij hem terug. 

Rood figuurtje met knapzak

Kennie Avontuur

Wie houdt van spannende avonturen moet bij deze Kennie zijn. Want hij verzamelde een mooie collectie detective-, griezel- en avonturenverhalen. Benieuwd naar andere landen en culturen? Je ontdekkingstocht start hier. 

Rood figuurtje met planeet en vogeltje

Kennie Natuur

De aarde, het heelal, het weer, bloemen, planten, … Deze Kennie weet er alles over. Naast weetjesboeken over de natuur vind je bij hem ook de mooiste dierenverhalen.   

Rood figuurtje met hoofdtelefoon

Kennie Games en film

Op zoek naar een leuke film of een coole game? Ga dan maar even langs bij deze Kennie, want hier vind je zeker wat je zoekt. 

Rood figuurtje met tekstballon

Kennie Taal en verhaal

Deze Kennie is een echte talenknobbel. Frans, Engels, Roemeens, … allemaal geen probleem. Ben je dus op zoek naar een verhaal in een andere taal? Ga dan zeker even bij hem te rade. Maar ook gedichten, sprookjes en grappige verhalen zijn helemaal z’n ding. 

Rood figuurtje met hartje

Kennie Ik en de wereld

De wereld van vandaag, gisteren en morgen: dat is wat deze Kennie bezighoudt. Hij houdt van verhalen over verliefd zijn, vriendschap, familie of school. Maar deze Kennie wil ook weten hoe de spijsvertering werkt, hoe de Egyptenaren hun piramides bouwden, welke ingrediënten in chocolade zitten en zoveel meer. Van het menselijk lichaam over geschiedenis en verkeer tot geloven en denken: hier moet je zijn. 

Rood figuurtje met meerdere armen

Kennie Doen

Sporten, schilderen, koken, klussen,… Deze Kennie heeft de handen meer dan vol. Hoe maak je de lekkerste spaghettisaus? Wat zijn de spelregels van tennis? Hoe leer je goochelen? Ook zo’n bezig bijtje zoals Kennie? Kom dan maar even langs. Je vindt hier trouwens ook verhalen over Sinterklaas en Kerstmis.  

Rood figuurtje als baby

Mini Kennie

Dan is er ook nog Mini Kennie. Die toont mama’s en papa’s de weg naar de buggy-parkeerplaats.  

Groen figuurtje op veer

Makkie

En Makkie, dat is de Kennie van het Makkelijk Lezen Plein. Hij toont je boekjes, strips, ... die wat gemakkelijker om te lezen zijn.