Digipunt ARhus De Munt

Digipunt ARhus De Munt

Gratis hulp en info voor iedereen met digitale vragen

In het Digipunt ARhus De Munt kan iedereen, zonder afspraak, terecht voor gratis hulp en info bij digitale vragen. Telkens op maandag van 16u tot 19u of op zaterdag van 10u tot 13u. 

Je kan er terecht voor info en hulp bij... 

  • het installeren en/of gebruiken van apps, bv. itsme®, WhatsApp, mobile banking-apps, …
  • online opzoeken van betrouwbare informatie
  • veilig online surfen, bankieren, shoppen, …
  • herkennen van phishingberichten of andere vormen van cybercriminaliteit, …   
  • aanmaken van accounts, reservaties, …
  • streamen, videobellen, chatten, …
  • oplossen van foutmeldingen, (basis)updates uitvoeren, …

Wat mag je verwachten?
Een ARgonaut (ARhus-medewerker) en/of vrijwilliger staan voor je klaar om samen met jou een oplossing te zoeken voor jouw probleem of een antwoord te vinden op jouw vraag. We lossen dus niet alleen problemen op, maar geven je ook voldoende uitleg zodat je ook iets bijleert. We nemen hiervoor de nodig tijd. Mogelijks moet je dus even wachten terwijl de persoon voor jou aan de beurt is.

Wat breng je mee?
In het Digipunt staan ook enkele computers ter beschikking. Hiermee kunnen we jou algemene info geven en toepassingen tonen. Heb je een specifiek probleem op je smartphone, tablet of laptop? Breng dan graag jouw eigen toestel mee. Op deze manier kunnen we jou beter helpen. Breng ook de lader van jouw toestel mee. Voor de installatie van itsme, heb je – naast je smartphone - ook jouw elektronische identiteitskaart (met pincode), bankkaart en bankkaartlezer nodig. Voor internetbankieren, hou je jouw bankkaart, lezer en de toestellen waarmee je wil bankieren (laptop, smartphone, tablet, …) bij de hand.

Iedereen welkom! 

Digipunt ARhus De Munt

Wanneer: telkens op maandagavond (doorlopend van 16u tot 19u) en zaterdagvoormiddag (doorlopend van 10u tot 13u). Niet op feestdagen en tijdens bepaalde vakanties. De juiste data vind je steeds in onze kalender.

Waar: ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare. Je vindt het Digipunt op verdieping -0. Loop de trapjes af achter het onthaal. Of neem de lift achter het onthaal. 

Voor wie: iedereen is welkom, gratis en zonder afspraak

Hoe kwam het Digipunt ARhus De Munt tot stand?
In onze ARhus-afdelingen kan je ons (digitale) vragen stellen. Onze ARgonauten (ARhus-medewerkers) doen steeds hun uiterste best om te helpen, maar voor sommige digitale vragen is er nood aan extra kennis. Daarvoor kan je sinds jaar en dag al terecht in de Digie Cafés in Roeselare, Rumbeke en Beveren (nieuwe naam: Digipunten). Aangezien er uit het burgerpanel van het Testhuis-project nood bleek aan nog meer ondersteuning op andere tijdstippen, werkten we samen met deze Roeselarenaars aan een protoype van het nieuwe Digipunt. We leerden het dat het Digipunt in ARhus De Munt moest komen, dat iedereen er welkom moet zijn, dat het toegankelijk moet zijn zonder afspraak, dat het goed bereikbaar moet zijn op van zodra je binnenkomt, dat je er met allerhande vragen terecht moet kunnen,… Na enkele testmomenten wordt het Digipunt ARhus De Munt nu officieel geopend. 

Tot binnenkort?!

Tip: Ben je op zoek naar digihulp op andere momenten of aan huis? Heb je een computer of gratis wifi nodig? Wil je bijleren over de digitale wereld? Bekijk hier het volledig aanbod rond Iedereen Digitaal.

logo's Stad Roeselare, Vlaanderen Verbeelding werkt, DIGIbanken, Gefinancieerd door de Europese Unie NextGenerationEU, Midwest