26-05-2022

Sluitingsdagen in mei

ARhus is gesloten op 1 en 26 mei. Voor wie materialen moet terugbrengen hebben we enkele tips.  De stadsdiensten 1788 en Burgerzaken die tijdelijk in ARhus gevestigd zijn, zijn gesloten op 26, 27 en 28 mei.Lees meer

Jongerenwerking #HACK

voor jongeren van 12-20 jaar

Welkom op de pagina van #HACK, de jongerenwerking van ARhus! Wij geven jongeren van Roeselare tijd en ruimte om te experimenteren met hun talenten of die te ontwikkelen! Deze vertalen zich in #HACK’s, wekelijkse activiteiten georganiseerd door local hero’s, onze jongeren.

Join the club!

Ben of ken je iemand tussen 12 en 20 jaar die op zoek is naar een plek om zichzelf te ontdekken? Contacteer Jasper en word deelnemer of local hero!

Workshops

Door het jaar heen kan je in het #HACKpand terecht voor verschillende workshops (oftewel #HACK’s). Alle #HACK’s zijn gratis en bedoeld voor alle jongeren. Ook voor jou!

Op Instagram verneem je steeds welke workshops we momenteel organiseren en op welke tijdstippen.

Snuister door ons regelmatig terugkerend aanbod:

#HACKapella

Local hero’s Andreia en Wayne gaan al zingend door het leven. Ze zetten corona steeds schaakmat en vonden tijdens de lockdown telkens opnieuw een manier om jongeren hun stem (letterlijk) te laten horen in #HACKapella. Zij zijn daarom in de wolken om jou tweewekelijks op maandag in #HACKpand te ontvangen van 18u30 tot 20u30 en nieuwe liedjes te leren zingen. Smeer je stembanden alvast!

 

 

#HACKmode

Groot nieuws! #HACKmode kon investeren in een vinylcutter, een warmtepers én een naaimachine. En dat biedt nieuwe mogelijkheden: zet je eigen ontwerp of tekening onmiddellijk op je shirt of hoodie. Local hero’s Iosif en Jozefien zijn er altijd wanneer je hulp nodig hebt! Lesgeefster Lore van Studio Stoflov leert je naaien en kledij ontwerpen. Pimpen van oude textiel, kaarten of totebags versieren met custom-made stempels of helemaal je eigen ding doen? Het kan allemaal elke woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u in #HACKmode!

 

#HACKtrack

Local Heroes Israel en Warre hebben voor alle #HACKtrackers een verrassing in petto want sinds kort kan iedereen GRATIS gebruik maken van de gloednieuwe #HACKvocalbooth! De #HACKtrack-community groeit als kool en is hechter dan ooit. Benieuwd naar hun optredens van dit voorjaar? Check zeker onze Instagram of kom af op donderdagavond vanaf 18u!

 

 

#HACKbooks

Het zat er al even aan te komen maar nu is het er eindelijk. #HACK heeft een eigen leesclub! Elke woensdagavond duiken Nienke, Charelle en Sara van 18u30 tot 20u30 gezellig met hun neus in de nieuwste boeken. Een zitzak, zachte achtergrondmuziek, een ouderwetse lamp en leuk gezelschap. Meer moet dat niet zijn! Ben je ook een boekenwurm en wacht je ook al jaaaaren op een leesclub voor jongeren in Roeselare? Neem contact met ons op via Instagram of kom gewoon af!

 

#HACKpodcast: seks en lichaam

Jongeren zijn ermee bezig maar vaak is er een grote taboe rond. Daar willen local hero’s Andreia en Elise samen met seksuologe en jongerenwerker Adelien graag verandering in brengen. We hadden het al over vrouwenrechten, slutshaming, menstruatie, libido en anticonceptie, maar zijn nog lang niet uitgepraat. Graag deelnemen of zit je op je honger? Laat het ons weten via Instagram!

(geen vaste data voor deze #HACK, volg onze pagina om op de hoogte te blijven)

Praktische info

Alle workshops gaan door in het #HACKpand op De Munt 6, Roeselare (tenzij anders vermeld op sociale media).

Check Instagram voor meer info over de huidige workshops en tijdstippen. Inschrijven kan via DM aan HACK_Jasper op Instagram. Iedereen welkom!

Zelf een #HACK starten?

Broed je al even op een idee, kriebelt het om te ondernemen of wil je graag zelf een nieuwe #HACK starten? Neem contact op met Jasper en wie weet verschijnt jouw #HACK binnenkort in dit lijstje!

#HACKpodcasts

Menstruatie, anticonceptie, vruchtbaarheid en libido (8/3/2022)
Gendergelijkheid en -stereotypen (8/3/2021)
Mentaal welzijn bij jongeren
(4/12/2020)
Vrouwenrechten (20/03/2020)

Of beluister onze podcasts via Spotify.

Terugblik

Aftermovie 10-daagse Geestelijke Gezondheid 2020

Op zaterdag 3 oktober namen de jongeren van #HACK deel aan de ‘Claim een bank’-actie van Stad Roeselsare in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Local Heroes Andreia en Martijn van #HACKapella namen het voortouw met acapella-versies van nummers rond het thema ‘kwetsbaarheid’. Er werd ook een pop-up living voor #HACKpand neergepoot waar buurtbewoners en passanten uitgenodigd werden voor een fijne babbel.

#HACK op YouTube

Weet je dat we alle tutorials op YouTube posten? Je vindt alles terug in de playlists op ons kanaal Jasper_ARhus.