27-01-2023

Junior Stadsdichter 2023 is bekend!

Lees snel verder wie de felbegeerde titel 'Junior Stadsdichter #vanrsl' heeft gewonnen, en wie de publieksprijs in de wacht sleepte! Lees meer

Jongerenwerking #HACK

voor jongeren van 14-24 jaar

Welkom op de pagina van #HACK, de jongerenwerking van ARhus! Wij geven jongeren van Roeselare tijd en ruimte om te experimenteren met hun talenten of die te ontwikkelen! Deze vertalen zich in #HACKs, wekelijkse activiteiten georganiseerd door local hero’s, onze jongeren.

Workshops

Door het jaar heen kan je in het #HACKpand terecht voor verschillende workshops (oftewel #HACKs). Alle #HACKs zijn gratis en bedoeld voor alle jongeren. Ook voor jou!

Alle workshops gaan door in het #HACKpand op De Munt 6, Roeselare (tenzij anders vermeld op sociale media). Op Instagram verneem je steeds welke workshops we momenteel organiseren en op welke tijdstippen. Heb je vragen of wil je graag eens binnenspringen om kennis te maken? Stuur Deniza een DM via de chat! 

 

Snuister door ons regelmatig terugkerend aanbod:

#HACKapella

Deel je zangtalent met andere jongeren en zing je favoriete songs in #HACKapella. Local hero’s Andreia en Wayne leren je wat je stembereik is, hoe je stem te gebruiken en te verzorgen. Wil je samen met anderen zingen, dan gaat #HACKapella meerstemmig. Kom naar #HACKpand op maandagavond en breng je favoriete songs mee!

#HACKmode

Een vinylcutter, een punch needle, textielverf, een warmtepers, patches, een naaimachine, een sublimatieprinter, enz. A thousand ways om je eigen design op je eigen shirt, bag of hoodie te zetten. Misschien wil je die ook wel eens helemaal zelf naaien in je favoriete stofje? Ook dat kan!

Local hero’s Iosif en Laïs zijn er altijd wanneer je hulp nodig hebt! Lore van Studio Stoflov leert je naaien en kledij ontwerpen. Het kan allemaal, elke woensdagnamiddag in #HACKmode!

#HACKbooks

Het zat er al even aan te komen maar nu is het er eindelijk, de #HACKbooks leesclub! Elke woensdagavond duiken Local Heroes Nienke, Charelle en Sara met hun neus in de nieuwste boeken. Een zitzak, een muziekje, een kopje chocomelk, een ouderwetse lamp en leuk gezelschap. De ideale setting om een boek te lezen of om je passie te delen met andere jongeren.

Ben jij een boekenwurm en wacht je ook al jaren op een leesclub voor jongeren in Roeselare? Neem contact met ons op via Instagram of kom af op woensdagavond!

#HACKtrack

Rhymes, beats & togetherness verbinden de jongeren van #HACKtrack in een hiphop crew. Schrijf je bars op een beat van een homegrown producer, ga je plaat opnemen in onze studio en deel het podium met Local Heroes Izzy en Arezki.

De #HACKtrack-community groeit en is hechter dan ooit. Wil je hier ook deel van uitmaken, zoek je een klankbord of droom je van je eigen muzieklabel? Check zeker onze Instagram en kom af op donderdagavond!

 

 

Join the club!

Ben of ken je iemand tussen 14 en 24 jaar die op zoek is naar een plek? Broed je al even op een idee, kriebelt het om te ondernemen of wil je graag zelf een nieuwe #HACK starten? Contacteer ons via Instagram en word deelnemer of local hero!

Jong en ondernemend?

Ben je tussen 18 en 30 jaar? Droom je van een eigen onderneming? Maar weet je niet goed hoe dat werkt? Kom langs in #HACKpand en praat over je idee. #HACK en HAVEN geven je ondersteuning, advies en tijd om te experimenteren en jouw idee te doen groeien tot – wie weet – jouw eigen onderneming!   Nel en Salma vertellen je alles over hun ervaring in volgende filmpjes:

Meer weten? Of heb je zelf een idee? Contacteer ons via Instagram @HACKpand.

#HACKpodcasts

Menstruatie, anticonceptie, vruchtbaarheid en libido (8/3/2022)
Gendergelijkheid en -stereotypen (8/3/2021)
Mentaal welzijn bij jongeren
(4/12/2020)
Vrouwenrechten (20/03/2020)

Of beluister onze podcasts via Spotify.