21-11-2021

Vacature: Medewerker ICT m/v/x

Kan je vlot overweg met diverse digitale tools en devices? Help je mensen graag met ‘all things digital’? Pak je gemakkelijk zelfstandig uitdagingen aan? Dan ben jij misschien de ‘digital creative’ collega die we zoeken! Solliciteer voor 22 november 2021.Lees meer

Jongerenwerking #HACK

voor jongeren van 14-20 jaar

Welkom op de pagina van #HACK, de jongerenwerking van ARhus! Wij geven jongeren van Roeselare tijd en ruimte om te experimenteren met hun talenten of die te ontwikkelen! Deze vertalen zich in #HACK’s, wekelijkse activiteiten georganiseerd local hero’s, onze jongeren.
Ben of ken je een jongere tussen 12 en 20 jaar die op zoek is naar een plek om zichzelf te ontdekken? Contacteer 
Deniza of Jasper en word deelnemer of local hero!
Je vindt onze contactgegevens onderaan de pagina. 

Workshops

Benieuwd naar onze huidige #HACK’s? Neem een kijkje hieronder. Alle #HACK’s zijn gratis en bedoeld voor alle jongeren. Ook voor jou!

#HACKapella

Local hero Andreia is een bezige bij die al zingend door het leven gaat. Ze zette corona steeds schaakmat en vond tijdens de lockdown telkens opnieuw een manier om jongeren hun stem (letterlijk) te laten horen in #HACKapella. Zij is daarom in de wolken om jou opnieuw in #HACKpand te ontvangen en nieuwe liedjes te leren zingen of beatboxen. Smeer je stembanden alvast!

Wanneer? Elke dinsdag van 18u30-20u30
Waar? #HACKpand (tenzij anders vermeld op sociale media)
Prijs? Gratis

#HACKmode

Groot nieuws! #HACKmode kon investeren in een vinylcutter, een warmtepers én een naaimachine. En dat biedt nieuwe mogelijkheden: zet je eigen ontwerp of tekening onmiddellijk op je shirt of hoodie. Local hero Iosif is er altijd wanneer je hulp nodig hebt! Lesgeefster Olu, ook wel gekend als Manelprints, heeft de afgelopen maanden gebroed op leuke ideeën en kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Pimpen van oude textiel, kaarten of totebags versieren met custom-made stempels of helemaal je eigen ding doen? Het kan allemaal in #HACKmode!

Wanneer? Elke woensdag van 13u30-16u
Waar? #HACKpand (tenzij anders vermeld op sociale media)
Prijs? Gratis

#HACKtrack

Local Heroes Bo en Warre hebben voor alle #HACKtrackers een verrassing in petto want sinds kort zomer kan iedereen GRATIS gebruik maken van de gloednieuwe HACKvocalbooth! Tips en tricks nodig om je producing/rap-skills aan te scherpen? Dan zijn MC Equal en Dieter Meeuws er met goede raad!

Wanneer? Elke donderdag van 19u-21u
Waar? #HACKpand (tenzij anders vermeld op sociale media)
Prijs? Gratis

 

 

#HACKpodcasts

Gendergelijkheid en -stereotypen (8/3/2021)
Mentaal welzijn bij jongeren
(4/12/2020)
Vrouwenrechten (20/03/2020)

#HACKthingz

In coronatijden lenen #HACKwerkers Jasper en Deniza alle materialen uit #HACKpand gratis uit aan jongeren van Roeselare. Op www.instagram.com/hackthingz/ vind je een overzicht van wat daar ligt, hangt of staat. Een uitleenbeurt duurt minimaal een week of tot een andere jongeren hetzelfde #HACKthing wil ontlenen. Ontlenen doe je zo:

1. Check @HACKthingz
2. Stuur een DM naar Deniza_HACK
3. Kom je bestelling ophalen aan #HACKpand (doe je mondmasker aan, dat van ons ligt al klaar!)
4. DM een foto of video van wat je creëert

Terugblik

Aftermovie 10-daagse Geestelijke Gezondheid 2020

Op zaterdag 3 oktober namen de jongeren van #HACK deel aan de ‘Claim een bank’-actie van Stad Roeselsare in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Local Heroes Andreia en Martijn van #HACKapella namen het voortouw met acapella-versies van nummers rond het thema ‘kwetsbaarheid’. Er werd ook een pop-up living voor #HACKpand neergepoot waar buurtbewoners en passanten uitgenodigd werden voor een fijne babbel.

#HACK op YouTube

Weet je dat we alle tutorials op YouTube posten? Je vindt alles terug in de playlists op ons kanaal Jasper_ARhus.

CONTACT

Contacteer Jasper en Deniza via:

Jasper_ARhus (Facebook)

Deniza_HACK op Instagram voor inschrijvingen

of via jasper.dejonckheere@arhus.be en deniza.miftari@arhus.be