20-01-2022

Jeugdboekenmaand voor scholen: Win een auteurslezing voor je klas

Tijdens de Jeugdboekenmaand hebben we heel wat leuke activiteiten gepland voor klassen uit het kleuter- en basisonderwijs in Roeselare. Ontdek snel ons aanbod en doe meteen een aanvraag voor een vertelmoment!Lees meer

Lezen doe je samen

Wat is het?  

In dit project werkt hogeschool VIVES (studiegebied Onderwijs) samen met ARhus en de bibliotheken van Brugge, Izegem, Kortrijk, Poperinge en Oostende. Samen ondersteunen we gedurende 2 jaar 18 basisscholen in het verhogen van de leesmotivatie bij leerlingen. In Roeselare gaat het om 4 scholen: De Bonte Specht, De Plataan, Sterrebosinstituut en Vrije Centrum School Roeselare. Deze scholen stelden zich kandidaat na een oproep om in te stappen. Het project ging van start in september 2020. 

Doelstellingen 

Het project wil een duurzaam leesbeleid stimuleren, lokale en regionale samenwerking bevorderen en experimenteren met leesstimulerende activiteiten op maat van de deelnemende scholen. 

Wat doet ARhus? 

Vanuit ARhus ondersteunen we de deelnemende scholen bij het opzetten van leesinterventies en het aanvullen van de schoolbib. Elke school heeft een vast aanspreekpunt bij ARhus.

De scholen engageren zich om gedurende 2 jaar actief te werken rond leesmotivatie. Hogeschool Vives staat in voor de coördinatie en begeleiding van het project. 

Nieuws 

Meer info 

Lees meer over het project op de website van VIVES: Lezen doe je samen

Vragen? Contacteer ons via info@arhus.be

Dit project kwam tot stand dankzij de subsidie Lezen op school op initiatief van de Vlaamse Regering.