voorbeelden van orginele vakantiefoto's

7 tips voor originele vakantiefoto’s

Begin deze maand trokken we voor de laatste ‘De Serre’ van het voorjaar de wijde wereld in. We lieten ARhus achter ons en trokken met de koffer in de hand op expeditie. Bestemming? Het Geitepark. Doel? Originele vakantiekiekjes inblikken. Met enkele simpele, maar nuttige tips in het achterhoofd verschenen de leukste composities op de gevoelige plaat. (Bekijk in de video hieronder enkele voorbeeldjes.) Trek je er deze zomer zelf op uit met het fototoestel of je smartphone in de aanslag? Denk dan aan deze simpele tips:

  1. Evident, maar toch wordt er nog vaak tegen gezondigd: let op voor vuile vegen of vingers voor de lens.
  2. Gebruik de camera aan de voorkant van je smartphone enkel voor selfies, de kwaliteit van deze lens is immers wat minder.
  3. Vermijd het gebruik van de zoom-functie, ga liever zelf een stapje dichter bij je onderwerp staan.
  4. Activeer het raster (of grid) op je smartphone om rekening te kunnen houden met de regel van derden. Geen idee hoe je dit kan activeren op jouw toestel? Zoek dan eens in Google op je type toestel, samen met het woord ‘raster’ of ‘grid’.
  5. Fotografeer niet telkens vanuit hetzelfde standpunt, maar varieer in perspectief. Wissel foto’s in kikvorsperspectief bijvoorbeeld eens af met vogelperspectief voor een ander effect.
  6. Zorg voor diepte in je beeld. Gebruik bijvoorbeeld een (deel van een) object in de voorgrond, zoals een tak of een boom. Zo krijg je de indruk dat er ruimte in je beeld zit.
  7. En wees vooral creatief. Denk eens out of the box of ga via Google of Pinterest op zoek naar inspiratie. Voorbeelden genoeg van anderen die je reeds voorgingen.

Ready? Shoot!