Illustratie van lezende mensen met koffie

Leesbuddy's gezocht voor Boek & Babbels

Ben jij geboeid door lezen? En wil je jouw passie doorgeven? Dan is Boek & Babbels zeker iets voor jou. Want tijdens de leescafés van Boek & Babbels geef je als leesbuddy vijf weken lang jouw leesplezier door aan anderstalige nieuwkomers, in duo of in groep. Je stelt hierbij vragen aan de nieuwkomer(s) en prikkelt op die manier de verbeelding. Zo helpen je als buddy mee aan het ontwikkelen van de taal van anderstalige nieuwkomers en breng je hen op een informele manier in contact met een leescultuur. De nieuwkomers kunnen zo boeken ontdekken en samen met jou en andere buddy's leesplezier beleven.

Stel je kandidaat als leesbuddy

Dankzij jouw inzet als leesbuddy kan een nieuwkomer Nederlands oefenen en bouw je mee aan het sociale netwerk van die persoon. Bovendien kan je jouw passie voor lezen delen en zo maak je misschien wel een niet-lezer helemaal warm voor boeken. Interesse? Stel je dan zeker kandidaat als leesbuddy bij Boek & Babbels.

Hoe werkt het?

  • Volg de vorming over interactief voorlezen op zaterdag 4 mei, van 9u tot 12u, in ARhus De Munt (atelier 3).
  • Kom daarna vijf weken lang naar het leescafé in ARhus om er in duo en in groep te praten over een boek naar keuze. De leescafés gaan door op:
    • zaterdag 18 mei
    • zaterdag 25 mei
    • zaterdag 8 juni
    • zaterdag 15 juni
    • zaterdag 29 juni

Meer info? Inschrijven?

Heb je bepaalde vragen of wil je graag nog wat meer info? Of wil je je aanmelden als leesbuddy? Neem dan contact op met Siska door te mailen naar siska.pannecoucke@arhus.be (of bel naar 051 69 18 00 en vraag naar Siska).

FMDO vzw (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) verbindt en versterkt mensen in deze diverse samenleving en doet dat met sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond en gedreven vrijwilligers die het hart van FMDO vormen. Meer info op www.fmdo.be.