Spagnie wijnflessen

ARhus Café serveert lokale Spagnie-wijn

Wie deze zomer komt verpozen in het ARhus Café kan er proeven van een nieuwe suggestiewijn: Spagnie. Het aroma? Kleinschalig en familiaal met een vleugje couleur locale en een afdronk die getuigt van heel veel liefde voor het product.

Behalve een etiket kleeft er een heel verhaal aan de flessen Spagnie die deze zomer in het ARhus Café geschonken worden. Wijnboer Danny Decorte hield altijd al van wijn en druiven. Zo experimenteerde hij met een aantal druivelaars in zijn tuin in Hooglede, maar zijn wijnpassie ontgroeide al snel zijn ranken. Daarom kocht hij enkele jaren terug een perceel in Oostnieuwkerke, waar zo’n 800 wijnstokken hun thuis vonden.

Op dat lapje grond dat de naam ‘Spagnie’ draagt, teelt Danny vandaag twee druivenrassen op biologische wijze: Cabernet Dorsa voor rode wijn en Auxerrois voor witte wijn. Maar die lokale onderneming runt hij niet alleen. Ook zijn twee dochters en vrouw steken regelmatig een handje toe. Dochter Marthe verwerkte een geïllustreerd silhouet van vader Danny in de door haar ontworpen etiketten op de flessen, terwijl dochter Lize – die als medewerker jeugd & jongeren bij ARhus aan de slag is – de administratie en communicatie opvolgt. Op piekmomenten helpen ze, net zoals hun moeder, bovendien ook mee tussen de ranken.

Het resultaat? Een allereerste lichting Spagnie-wijn, kleinschalig en familiaal geteeld in hartje West-Vlaanderen. Kom ‘m deze zomer zelf ontdekken in het ARhus Café.

Korte keten

Dat het ARhus Café al langer een vurig pleitbezorger is van de korte keten, is geen geheim. Kwalitatieve producten van lokale leveranciers bepalen er de wekelijkse menukaart. Van groenten en fruit van biohoeve De Lochting en fruithoeve ’t Beurtegoed over kazen van ’t Groendal tot lekkers van chocolatier Van Parijs of koffiebranderij Donko’s. Smaakvol, authentiek en seizoensgebonden, dat zijn de sterkmakers van het ARhus Café.

Laat je deze zomer verrassen door de wekelijks veranderende lunchgerechten, een fris glas wijn of bier uit de buurt of een kleine zoete zonde. Je vindt er bovendien heel wat smakelijk leesvoer binnen handbereik: van dagverse kranten en tijdschriften tot de nieuwste boeken en gezelschapspellen. Of klap er je laptop open om er in alle rust te komen werken. Het ARhus Café vind je op verdieping +1 en is steeds open tijdens de openingsuren van ARhus De Munt.