Enchanté Roeselare

Enchanté Roeselare: kleine gebaren maken het verschil

Hartelijke Plekken

Hartelijke Plekken Roeselare is een netwerk van handelaars en burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Ook ARhus bouwt als hartelijke organisatie mee aan een stad vol hartelijke plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Kleine gebaren maken het verschil!

 

Wie kan gebruik maken van Enchanté Roeselare?

Een hartelijke plek is er voor wie er om welke reden dan ook nood aan heeft. Wil je gebruik maken van een dienst? Het volstaat om ernaar te vragen! We werken op vertrouwen, je hoeft dus helemaal niks voor te leggen of te bewijzen.

 

Welke diensten biedt ARhus aan? 

Basisdiensten in ARhus (gelijkvloers en verdiepingen +2, +3 en +4)

Iedereen is welkom in ARhus! Je kan je hier opwarmen, gebruik maken van internet, het toilet, je rugzak opbergen in een locker en natuurlijk ook in onze collectie snuisteren. Heb je iets anders nodig? Vraag het aan één van onze medewerkers! We helpen je zeker verder als we kunnen.   

Uitgestelde diensten in het ARhus Café (verdieping +1)

We bieden gratis ‘uitgestelde’ drankjes of eten aan. Dit kunnen we enkel doen wanneer een sympathieke klant een extra koffie of soep (of iets anders) heeft betaald. We houden deze extra consumptie bij – dit in vorm van een bonnetje – tot wanneer er iemand naar vraagt. Raadpleeg het prikbord met de beschikbare bonnetjes aan de toog in het ARhus Café of vraag er gewoon naar bij het personeel. Hou je a.u.b. rekening met drukke momenten?

   

Vragen?

Wil je weten welke handelaars of organisaties in Roeselare hartelijke plekken zijn? Vraag aan het onthaal naar het stadsplan! Deelnemende handelszaken herken je ook door het 'Hartelijke plekken'-logo op het raam. Onder dit logo vind je pictogrammen die tonen welke diensten de handelaar aanbiedt. Meer weten over Hartelijke Plekken Roeselare? Neem een kijkje op deze website of Facebookpagina.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over de Enchanté-diensten binnen ARhus? Neem dan contact op met baliemedewerkster en Enchanté-ambassadrice Silke. Dit kan via e-mail (info@arhus.be) of persoonlijk. Je vindt haar op vrijdagmiddag in het ARhus Café (12-13u) en daarna (13-16u) op verdieping +2.

 

Meer weten over Enchanté vzw?                                                 

Enchanté vzw werd opgericht in Gent door onder andere de Roeselaarse Marie Haspeslagh. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen. Lees er alles over op deze website.