Vrijwilligerswerk bij ARhus

Vrijwilligerswerk bij ARhus

Bij ARhus zijn helpende handen zeker welkom. Als vrijwilliger word je met open armen ontvangen in het ARhus-team, je ontmoet nieuwe mensen en doet nieuwe ervaringen op. Bekijk ons aanbod hieronder!

Man helpt vrouw aan computer

"Ik weet zeker niet alles, maar meestal kan ik wel helpen. En ik heb veel geduld, dat is een voordeel als Digihelper.

Ik woon nu vijf jaar in Roeselare en was op zoek naar manieren om me nog beter te integreren. Ik kom graag in ARhus, vind het uitzicht boven zo mooi en zit er vaak met mijn laptop. En zo hoorde ik hier over het Digipunt en heb ik zelf gemaild of ze nog vrijwilligers zochten.

In de week werk ik als werfleider technische installaties, op zaterdag kom ik soms helpen. Ik oefen mijn Nederlands en leer nieuwe mensen kennen, mooi meegenomen!"

Brigelin Digihelper
Saskia Vanhie

"Ondertussen ben ik zo'n vijf, zes jaar vrijwilliger tijdens ARhus klap! Ik plan mijn verlof zelfs zodanig in, zodat ik zoveel mogelijk kan komen. Want de praattafels, dat is voor mij pure ontspanning. 

Wanneer ik in Roeselare rondfiets, herkennen veel mensen mij van de praattafels. Soms help ik hen nadien ook nog met praktische vragen die ze hebben. Met een aantal praatgasten is het contact zelfs gebleven. Dan komen ze af en toe langs en koken we om beurten eens voor elkaar. Ik heb al veel uit die contacten geleerd. Om met beide voetjes op de grond te staan, bijvoorbeeld. 

Ik zou de praattafels en de leuke sfeer die er hangt echt niet meer kunnen missen."

Saskia ARhus klap!-babbelaar

Vragen?

Heb je vragen? Twijfel je of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Wil je eerst meer te weten komen over ARhus?

Stuur vrijblijvend een mailtje naar info@arhus.be met jouw vragen en contactgegevens zodat we kunnen kennismaken en jouw vragen beantwoorden. 

Games netjes op een rij

ABC-liefhebber

Jobinhoud: Je controleert de inhoud van de rekken in de bibliotheek en zorgt ervoor dat materialen zich op hun juiste plek bevinden.

Omschrijving: Ken je het alfabet van voren naar achteren en omgekeerd? En voel je het al kriebelen wanneer je ergens een vreemde eend in de bijt ziet? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om de kilometerslange rekken boordevol materialen netjes op orde te houden. Zo vindt iedere bezoeker eenvoudig terug wat hij zoekt. 

Je controleert niet alleen of materialen op alfabet staan, maar ook op nummer van 0 tot 999 (voor de SISO-rubrieken voor volwassenen) en op kleur (voor de zizo-rubrieken voor kinderen). 

Interesse? Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@arhus.be

Mensen in gesprek

ARhus Klap!-babbelaar

Jobinhoud: Anderstaligen die hun Nederlands oefenen al babbelend met Vlaamse vrijwilligers in het ARhus Café, dat is ARhus klap!

Omschrijving: Ben jij Nederlandstalig en heb je zin in een fijn gesprek met anderstaligen die Nederlands leren? Als vrijwilliger kies je zelf welke momenten voor je passen: dinsdagvoormiddag, donderdagnamiddag of -avond.

Interesse? Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@arhus.be.  

ARhus-medewerker geeft uitleg over tablet aan oudere man

Digihelper

Jobinhoud: Als digihelper beantwoord je vragen over smartphones, computers, apps, websites, … Je helpt bijvoorbeeld om itsme te installeren, legt uit hoe je foto’s synchroniseert in de cloud of e-mails verstuurt via smartphone.

Omschrijving: Je hoeft zelf zeker geen computerspecialist te zijn. Alledaagse basiskennis en een goeie portie geduld en enthousiasme volstaan!

Je helpt mee in de Digipunten van ARhus, dienstencentra JEUN, RSL Op Post of AZ Delta.

Interesse? Stel je kandidaat door een mailtje met wat info over jezelf en jouw contactgegevens te sturen naar info@arhus.be