ARhus viert feest

Bib bib hoera!

2014 was het jaar waarin de Rode Duivels er in de kwartfinales van het WK uitgewipt werden door Argentinië en Gorki's hit Mia nooit meer hetzelfde zou klinken. Ons land greep met The Broken Circle Breakdown net naast een Oscar en elastieken Loom-armbandjes werden de allernieuwste rage. Oh, en ‘one more thing’ … Apple liet z’n allereerste Apple Watch op de wereld los.

Maar 2014 was óók het jaar waarin ARhus het levenslicht zag. Een nieuw begin voor de gefusioneerde Roeselaarse bibliotheken, met als kers op de taart een nieuw gebouw en een nieuwe naam. Kortom, een nieuwe vlag om de bredere lading te dekken. Want naast een bibliotheek in de traditionele zin van het woord, moest ARhus liefst meer zijn. Het zou een bruisende ontmoetingsplek worden waar onderzoek, mensen en ideeën – en lekker eten – als vanzelf samenkomen en voor kruisbestuiving zorgen.

Sinds 2014 timmeren we hard aan de weg om die mooie woorden ook om te zetten in daden. Samen met alle collega’s, de Stad, tal van lokale en bovenlokale spelers. Maar vooral ook samen met jullie, onze bezoekers. Want zonder bezoekers geen leven in huis. Dit ‘hus’ blaast in 2024 welgeteld tien kaarsjes uit. Een decennium na de geboorte van ARhus is het dus tijd voor feest. Vier je met ons mee?

Blauwe ballonnen
Man gooit slingers omhoog

Tien om te zien

Tien verschillende personen geven tijdens het feestjaar een gezicht aan ARhus. Wie ze zijn en waarom ze met veel plezier met ons meevieren … dat ontdek je hier.

Coverillustratie Bieb op stelten

De Magische Bieb: bieb op stelten

Los raadsels op, voer opdrachten uit en verlos de bib van de vervelende plaaggeest in dit interactieve spel voor kinderen vanaf 9 jaar. 

Jongen wordt geïnterviewd

De Spil x Burgerschool x ARhus

Leerlingen van de Burgerschool blikten samen met De Spil en ARhus tien interviews in. Het resultaat bekijk je hier.

Hans toont taartje

Taartje van 't ARhus

Geen verjaardag zonder taart. Kom proeven van de lekkerste taartjes in het ARhus Café, waaronder ons speciale 10 jaar ARhus-taartje, ontwikkeld door Patisserie & Chocolaterie Smaakkunst uit Oekene. 

Blijf op de hoogte

Wens je op de hoogte te blijven van onze activiteiten en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Wees gerust, we zullen je niet spammen. Bekijk hier de voorbije nieuwsbrieven.

Welke nieuwsbrief wil je graag ontvangen? Je kan meerdere opties selecteren.
Ik ga akkoord met het privacybeleid.