17-01-2019

Projectoproep voor secundaire scholen

Wil jouw school een gezondheidsbeleid uitwerken maar weten jullie niet waar te beginnen? Of is gezondheid al een belangrijk thema op jouw school maar zoeken jullie naar manieren om hier meer rond te doen? Kenniscentrum ARhus schiet ter hulp! Dien jouw projectaanvraag in voor 2 april.Lees meer

ARhus Café

Kom proeven van het vernieuwde ARhus Café

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennis delen. Heerlijk voedsel voor lichaam én geest. Dat is de kruisbestuiving die je terugvindt in het ARhus Café.

Kom proeven van onze lekkere lunchsuggesties, een heerlijk geurende koffie, een huisgemaakte ijsthee of suggestiebier. Ook het ARhus-taartje is een aanrader!

Lunchsuggesties van het moment

Vlees

Gehaktschotel met courgette en gele wortel, kaassaus en puree  €17,5

Vis

Gebakken steenbolk met puree "clamart", oesterzwam en beurre blanc €19

Vegetarisch

Vegetarische groentenlasagne met aubergine      €17,50

Keuze van de chef

Varkenshaasje met mosterdsaus en wintergroentjes  €19

 

Onze chef werkt met verse ingrediënten volgens het seizoen en het marktaanbod. Daardoor kunnen de lunchsuggesties snel veranderen.

Het ARhus Café vind je op verdieping +1 van Kenniscentrum ARhus, De Munt 8 in Roeselare (klik hier voor een kaartje en bereikbaarheid).

Het café is elke dag open, tijdens de openingsuren van ARhus:

ma-vr: 10u - 19u
za: 10u - 17u
zo: 10u - 13u

Op zondag wordt er geen lunch geserveerd.

Reserveren

Reserveren kan enkel voor de lunch. Dit doe je bij voorkeur online via onze eenvoudige reserveertool. Is het al na 11u en wil je nog reserveren voor dezelfde middag? Of wil je reserveren voor groepen vanaf 10 personen? Bel ons dan op het nummer 051 69 18 40. Heb je andere, minder dringende vragen, kan je ons ook mailen via arhuscafe@arhus.be.

Cadeaubon

Wil je anderen laten proeven van ons ARhus Café? Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een foodie? Vraag naar onze cadeaubon in het café of koop er eentje - snel en eenvoudig - online.  

Deel je mening!

We zijn benieuwd naar jouw mening over ons vernieuwde ARhus Café. Met jouw feedback kunnen we nog beter kunnen inspelen op je wensen! Beantwoord je hier enkele korte vragen?

Het ARhus Café in beeld

Bekijk ook eens de foto's van onze opening

Lokale keuken #VANRSL

Horecaman Hans Soenen neemt, samen met een team enthousiastelingen, de catering op zich. Zo kan je naast de vertrouwde kop koffie, nu ook elke dag (behalve op zondag) lunchen in het ARhus Café. Verrassende lunchsuggesties, alsook enkele 5 euro-gerechtjes voor wie minder tijd, honger of budget heeft, staan op de kaart! Duurzaam, lokaal, authentiek, gezond, smaak, kwaliteit en seizoenseigen zijn de sleutelwoorden. Enkele leveranciers waarmee wordt samengewerkt zijn Biohoeve De Lochting, een Roeselaars (tuinbouw)bedrijf binnen de sociale economie, Fruithoeve ’t Beurtegoed voor hun natuurlijk geperste fruitsappen, Madame Cocotte voor hun ambachtelijk gerookte hesp van eigen gekweekte varkens, Kaasboerderij ’t Groendal, Chocolaterie Van Parijs, ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie, BROOD...

Kruisbestuiving 

Geïnspireerd door het principe van kruisbestuiving werkte het consortium van belevingsbureau Gelotology en architectenbureau Inside een mooi concept uit. Het nieuwe ARhus Café zet de volledige werking van ARhus in de kijker én sluit perfect aan op de nieuwe conferentieruimte ARgora. Dit laat ARhus ook toe het stijgend aantal bezoekers beter te verwelkomen.

Met dit nieuwe café wil ARhus een centraal ontmoetingspunt in de stad en regio creëren. Zo ondersteunt het hele gebouw de ARhus-missie om kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis te stimuleren.

In het vernieuwde interieur van het ARhus Café zie je de de zeshoekige honingraat-vorm subtiel terugkeren. Er wordt ook voldoende aandacht wordt besteed aan verlichting, diverse comfortabele zitmogelijkheden, voldoende stopcontacten, …

Keuze van de Chef

Via het concept ‘Keuze van de Chef’ wil het ARhus Café experten of ‘chefs’ aan het woord laten. We zijn ervan overtuigd dat er in elk van ons een ‘chef’ schuilt. Zowel de jongere als de rijpere burger, maar ook de lokale handelaar, ondernemer, … Het ‘chef’-zijn definiëren we vrij ruim, niet alleen letterlijk een chef in de keuken. Iedereen kan meewerken aan die kruisbestuiving waardoor de kracht, dynamiek en diversiteit van onze stad en regio elke dag opnieuw duidelijk gemaakt worden.

Café (lees)voer

Uit een vrij recente studie van stadsgenote Marjoleine Delva (Masterproef ‘Aangenaam vertoeven. De rol van leescafés binnen het Vlaamse openbare bibliotheeklandschap’, 2018) blijkt het belang van het aanbieden van een breed gamma aan literatuur aan de bezoekers van een bibliotheekcafé. In het nieuwe ARhus Café liggen kranten, tijdschriften en nieuwe boeken als ‘Café leesvoer’ overal binnen handbereik.

Ook aan de andere ‘best practices’ die Delva in haar masterproef als checklist aanreikt voor bibliotheekcafés, komt het nieuwe ARhus Café tegemoet. Meer nog, er wordt extra aandacht besteed aan kinderen en families, via gezelschapsspellen, speelgoed van GOED speel- en deelgoed, kinderstoelen, een korting op de lunchsuggesties voor kinderen…