20-01-2022

Jeugdboekenmaand voor scholen: Win een auteurslezing voor je klas

Tijdens de Jeugdboekenmaand hebben we heel wat leuke activiteiten gepland voor klassen uit het kleuter- en basisonderwijs in Roeselare. Ontdek snel ons aanbod en doe meteen een aanvraag voor een vertelmoment!Lees meer

ARhus Café

Kom proeven van het ARhus Café

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennis delen. Heerlijk voedsel voor lichaam én geest. Dat is de kruisbestuiving die je terugvindt in het ARhus Café.

Kom proeven van onze lekkere suggestiegerechten, een heerlijk geurende koffie, een huisgemaakte ijsthee of suggestiebier. Ook het ARhus-taartje is een aanrader!

Het ARhus Café vind je op verdieping +1 van Kenniscentrum ARhus, De Munt 8 in Roeselare (klik hier voor een kaartje en bereikbaarheid).

Het café is elke dag open tijdens de openingsuren van ARhus:

ma-vr: 10u - 19u
za: 10u - 17u
zo: 10u - 13u

Op zondag wordt er geen lunch geserveerd.

Reserveren

Reserveren is aangeraden! Dit kan enkel voor de lunch. Dit doe je bij voorkeur online via onze eenvoudige reserveertool. Is het al na 11u en wil je nog reserveren voor dezelfde middag? Bel ons dan op het nummer 051 69 18 40. Heb je andere, minder dringende vragen, kan je ons ook mailen via arhuscafe@arhus.be.

Coronamaatregelen 

- Per tafel kan je voor maximum 6 personen reserveren.
- Leg bij het binnenkomen in het ARhus Café een geldige coronapas voor (16+).
- Draag je mondmasker wanneer je niet neerzit (6+). 


Meer info over onze coronahuisregels en hulp bij het verkrijgen van een coronapas, vind je hier.

Op de agenda van het ARhus Café:

- woensdag 2 februari 14u30 - 17u30: De wereld rond in pannenkoeken
Van de typisch Vlaamse met “kinnekessuiker” tot de Marokkaanse msemmen... en nog meer! Ga je mee op ontdekkingsreis doorheen verschillende culturen? I.h.k.v. “Roeselare bakt”, een initiatief van Nelle Devynck
Meer info en reserveren.

Plats Divers: proef van diversiteit via de expo over het kook- en verhalenboek én ontdek telkens één van de gerechten als suggestie tijdens de lunch.

- Adriaen Willaert belevingsroute: Cultureel ambassadeur Tore Denys neemt je mee op stap doorheen de stad aan de hand van 8 QR-codes. Kom alles te weten over één van de grootste componisten uit de geschiedenis van Roeselare. Geniet in het ARhus Café van een Adriano koffie (Venetiaanse cappuccino en tiramisu). Liever iets fris? Proef het blonde biertje Vuillaert!

Cadeaubon

Wil je anderen laten proeven van ons ARhus Café? Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een foodie? Vraag naar onze cadeaubon aan het onthaal van ARhus De Munt of koop er eentje - snel en eenvoudig - online

Cadeaubonnen die verliepen tijdens de sluitingsperiode werden verlengd zodat iedereen nog voldoende tijd heeft om van de bon te genieten.

Beste brasserie #VANRSL

Iets meer dan een jaar nadat het vernieuwde ARhus Café zijn deuren open zwaaide, werd het tijdens de Horeca Awards 2019 verkozen tot beste brasserie #VANRSL. Bedankt aan iedereen die op ons stemde!

       

Deel je mening!

We zijn benieuwd naar jouw mening over ons vernieuwde ARhus Café. Met jouw feedback kunnen we nog beter kunnen inspelen op je wensen! Beantwoord je hier enkele korte vragen?

Het ARhus Café in beeld

Bekijk ook eens de foto's van onze opening

Lokale keuken #VANRSL

Horecaman Hans Soenen neemt, samen met een team enthousiastelingen, de catering op zich. Zo kan je naast de vertrouwde kop koffie, nu ook elke dag (behalve op zondag) lunchen in het ARhus Café. Verrassende suggestiegerechten, kleinere alternatieven voor wie minder tijd, honger of budget heeft, staan op de kaart! Duurzaam, lokaal, authentiek, gezond, smaak, kwaliteit en seizoenseigen zijn de sleutelwoorden. Enkele leveranciers waarmee wordt samengewerkt zijn Biohoeve De Lochting, een Roeselaars (tuinbouw)bedrijf binnen de sociale economie, Fruithoeve ’t Beurtegoed voor hun natuurlijk geperste fruitsappen, Kaasboerderij ’t Groendal, Chocolaterie Van Parijs, ambachtelijke koffiebranderij Donko’s Koffie, ...

Kruisbestuiving 

Geïnspireerd door het principe van kruisbestuiving werkte het consortium van belevingsbureau Gelotology en architectenbureau Inside een mooi concept uit. Het nieuwe ARhus Café zet de volledige werking van ARhus in de kijker. 

Met dit café wil ARhus een centraal ontmoetingspunt in de stad en regio creëren. Zo ondersteunt het hele gebouw de ARhus-missie om kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis te stimuleren.

In het vernieuwde interieur van het ARhus Café zie je de de zeshoekige honingraat-vorm subtiel terugkeren. Er wordt ook voldoende aandacht wordt besteed aan verlichting, diverse comfortabele zitmogelijkheden, voldoende stopcontacten, …

Keuze van de Chef

Via het concept ‘Keuze van de Chef’ wil het ARhus Café experten of ‘chefs’ aan het woord laten. We zijn ervan overtuigd dat er in elk van ons een ‘chef’ schuilt. Zowel de jongere als de rijpere burger, maar ook de lokale handelaar, ondernemer, … Het ‘chef’-zijn definiëren we vrij ruim, niet alleen letterlijk een chef in de keuken. Iedereen kan meewerken aan die kruisbestuiving waardoor de kracht, dynamiek en diversiteit van onze stad en regio elke dag opnieuw duidelijk gemaakt worden.

Maak in je eigen keuken de #KeuzeVanDeChef-gerechten klaar!

Café (lees)voer 

Uit een vrij recente studie van stadsgenote Marjoleine Delva (Masterproef ‘Aangenaam vertoeven. De rol van leescafés binnen het Vlaamse openbare bibliotheeklandschap’, 2018) blijkt het belang van het aanbieden van een breed gamma aan literatuur aan de bezoekers van een bibliotheekcafé. In het nieuwe ARhus Café liggen kranten, tijdschriften en nieuwe boeken als ‘Café leesvoer’ overal binnen handbereik.

Ook aan de andere ‘best practices’ die Delva in haar masterproef als checklist aanreikt voor bibliotheekcafés, komt het nieuwe ARhus Café tegemoet. Meer nog, er wordt extra aandacht besteed aan kinderen en families, via gezelschapsspellen, speelgoed van GOED speel- en deelgoed, kinderstoelen, een korting op de suggestiegerechten voor kinderen…