Helpen bij digitale vragen

Zelf anderen helpen?

profielfoto van een vrouw

“Als brugfiguur onderwijs zie ik dat ouders soms moeilijk meekunnen met digitale toepassingen zoals Smartschool of dat ze thuis niet voldoende toestellen hebben. Om hen wegwijs te maken in het aanbod in Roeselare, duid ik in de digibrochure aan wat er interessant is voor hen en wat niet. Wil jij ook jouw (groot)ouder, buur, vriend(in), … helpen? Geef hen de digibrochure en hou je vooral ook niet in om aantekeningen te maken!”

Daphné Brugfiguur onderwijs
foto van man met bril

“Toen ik zelf een digitale vraag had, werd ik hier heel warm ontvangen door Dimi en de anderen van SAAMO. Ondertussen ben ik zelf ook digihelper. Ik beantwoord niet enkel vragen, ik stel mensen ook gerust want soms zijn ze wat bang van dat internet. Ons Digipunt is net iets anders dan de andere Digipunten. We praten hier ook over andere dingen dan computers alleen, met een koffietje erbij natuurlijk.”

Tony Digihelper in Digipunt @ RSL Op Post (SAAMO)
man toont vrouw iets op pc

“Ik weet zeker niet alles, maar meestal kan ik wel helpen. En ik heb veel geduld, dat is een voordeel als digihelper. Ik oefen mijn Nederlands en leer nieuwe mensen kennen, mooi meegenomen!”

Brigelin Digihelper in Digipunt ARhus De Munt