Taalpunt Nederlands

Taalpunt Nederlands

In een Taalpunt vind je gratis materialen die je helpen om Nederlands te leren of om je kennis van het Nederlands uit te breiden. Het Taalpunt Nederlands is er voor iedereen die zelfstandig Nederlands wil leren, die Nederlandse les of lessen ‘Lezen en schrijven’ volgt en extra oefenmateriaal zoekt.

Rek met boeken en signalisatiebord

Het concept Taalpunt Nederlands behoort tot de intellectuele eigendom van de Stad Antwerpen. 

Ontdek ook

Anderstalige collectie

De collectie van ARhus bevat niet enkel Nederlandstalige materialen, maar ook heel wat anderstalige boeken. Van Frans, Engels en Duits tot Spaans en Italiaans of zelfs Russisch, Roemeens, Oekraïens, … Handig voor wie een andere taal leert of voor wie het Nederlands niet de moedertaal is.

E-boeken in andere talen

Als lid van ARhus kan je gratis e-boeken ontlenen via het platform cloudLibrary. Je leest zo Nederlandstalige, Franstalige, Engelstalige, Spaanstalige, Russische of Oekraïense e-boeken op je eigen toestel.  

Internationale kranten

Via PressReader heb je toegang tot de recente edities van meer dan 7.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 150 landen. Ideaal om een taal te oefenen of op de hoogte te blijven van nieuws over het thuisfront, want via PressReader vind je publicaties in meer dan 60 talen. Van Arabisch tot Zoeloe of Zweeds, maar ook Chinees, Russisch, Italiaans, ...

ARhus Klap! Praattafels

Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Sla een praatje met Nederlandstalige vrijwilligers tijdens een van de praattafels. ARhus Klap! gaat door in de ongedwongen sfeer van het ARhus Café.