Dit boek is geschreven voor beelddenkers van 12 tot 16 jaar om inzicht te geven in hun beelddenkende brein. Het gaat in op sterke en zwakke kanten van een beelddenker, informatie- en prikkelverwerking bij het leren en hoe je weet of je een beelddenker bent. Het bevat veel voorbeelden en visuele hulpmiddelen, maar is af en toe ook nog wel best talig. Ook thema's zoals executieve vaardigheden, hoogsensitiviteit en prikkelverwerking komen ter sprake. Tot slot zijn er ook nog vele praktische oplossingen voor plannen en tijd maken voor je huiswerk, ontspanningsoefeningen, en studietips voor beelddenkers vanuit verschillende bronnen en invalshoeken. Achteraan worden ook nog kort enkele tips voor leerkrachten en ouders gebundeld. De inhoud van dit boek biedt beelddenkende pubers, hun leerkrachten en ouders een handvat, inzicht en een strategie voor het overwinnen van leerproblemen en het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ook schoolpsychologen, mentoren, coaches en therapeuten vinden aanknopingspunten voor het begeleiden van jongeren die hun weg niet vanzelf vinden in het onderwijs.
Wanneer is een kind een beelddenker of een taaldenker? Met praktische adviezen en opdrachten voor kinderen, opvoeders en leerkrachten om daarmee om te gaan.
Hoe ga je om met een beelddenker? Met uitleg over de kenmerken, lezen en rekenen op school, praktische tips en kleurenillustraties. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.
Jonge kinderen, vooral de beelddenkers, krijgen de dagen van de week maar niet onder de knie. Tineke Verdoes, auteur van Denken in beelden en De jonge beelddenker, heeft daar iets op gevonden. In dit pakketje zijn de dagen van de week te vinden op een kaart. Ze hebben allemaal een andere kleur, een plaatje en een gebaar. Door de kaarten op te hangen in de klas en het toepassen van de drie elementen leerden de kleuters binnen drie maanden welke dag het gisteren en welke dag het morgen was. En binnen een half jaar konden ze dit zelfs voor eergisteren en overmorgen. Tineke gebruikt er ook nog een liedje bij.