Skip to main content

Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

4 Resultaten

Sorteren op
Boek
Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie
Enkel raadpleegbaar
Arhus
Kit

Islam - what's the difference?

Motief (Auteur), Jongeren en diversiteit (Auteur)

Op de dvd "Islam: what's the difference?" komen moslimjongeren aan het woord over thema's als identiteit, relaties en burgerschap. Voelen deze jongeren zich thuis in onze samenleving? Hoe ziet hun ideale partner eruit? Wat betekent moslim zijn voor hen? Hoe kijken zij naar de toekomst? Daarnaast reflecteren ook een aantal academici en jongerenwerkers over de uitspraken van de geïnterviewde jongeren. De interviews werden afgenomen door de Nederlandse comedian Salahedinne. De bijhorende handleiding geeft tips over het voeren van een constructief gesprek en stelt een aantal mogelijke werkvormen voor.

Uitgever

Motief vzw (2011)

Taal
Doelgroep
Boek
Boek

IMMI : een boom vol licht

Katie Antjon (Auteur)

Deze boekenreeks is ontworpen in de peuterklas zelf. Ze is gegroeid vanuit de nood aan herkenbaarheid van alle kinderen die zich in een superdiverse klas bevinden en zal samen met hen evolueren. Alle verhalen spelen zich af in de klas (of omgeving ervan) zodat geen enkele voorkennis vereist is en alle kinderen in de klas aan het verhaal kunnen "deelnemen". Irina komt uit Bulgarije en haar papa heeft hier een nieuwe vriendin Muhammed is moslim en woont bij zijn papa, mama en kleine zus Mamadou heeft een grote broer en grote zus en een kleine broer en kleine zus Ilona woont bij haar mama, haar plusmama en haar babybroertje. In 'een boom vol licht' maken alle kinderen kennis met een paar eindejaarsfeesten en dus niet alleen Kerstmis.Poppen eveneens beschikbaar in het Educatief Centrum. Vraag er naar.

Uitgever

Gentbrugge (2017)

Taal
Doelgroep
Boek

Geestelijke stromingen geven

Jos Van Remundt (Auteur), Marleen Boon-Jansen (Auteur)

Dit handboek biedt handvatten om levensbeschouwelijke ervaringen en tradities in het basisonderwijs te bespreken. Het wil bij de leerkracht en de leerlingen empathie, autonomie, betrokkenheid, interculturele en levensbeschouwelijke communicatie, ontwikkeling in kennis en inzicht in elkaars levensbeschouwingen bevorderen. Leerlingen kunnen kennis maken met verhalen, symbolen en rituelen van uiteenlopende geestelijke stromingen, door de ogen van een ander. Het boek biedt inzicht in de verschillende religies en levensbeschouwingen aan de hand van 6 levensvragen waar ieder mens mee te maken krijgt, zoals: 'Wie is de mens?' en 'Wat is goed en kwaad?'. Iedere vraag wordt belicht volgens dezelfde structuur: Waarom? Daarom! Doen! waarbij de praktijk volgt uit de theorie. Het boek bevat ongeveer 40 lesvoorbeelden per graad en ruim 60 beschreven werkvormen, voldoende voor een les per week. lessen kunnen al gegeven worden vanaf een kwartier en zijn, in geval van uitgebreidere lessen, eenvoudig op te splitsen. Vaak kun je de lessen integreren met taal- en woordenschatlessen. De bijbehorende praatplaten helpen om gesprekken met leerlingen op gang te brengen. Je kunt de praatplaten en aanvullende literatuur digitaal vinden via de site Lerarencampus.nl (gratis na het aanmaken van een account).

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken