27-09-2020

VACATURE Coördinator publieksdiensten M/V/X

Blink je uit in klantgerichtheid en coördineren? Kan jij een team enthousiasmeren en motiveren? Heb je affiniteit met of interesse in de brede Roeselaarse regio en onze sector? Zit innoveren en verbinden in je DNA? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken!Lees meer

Kalender

#HACKmode
24-09-2020
HACKpand, De Munt 6, Roeselare
Ben je graag bezig met het pimpen van je kledij, experimenteer je met verschillende stoffen?en is mode helemaal jouw ding? Schrijf je dan iedere week in voor #HACKmode via Deniza_HACK op Instagram! Deze week: punch needle basics met Olu
Voor jongeren van 14 tot 20 jaar
#HACKtrack
25-09-2020
HACKpand, De Munt 6, Roeselare
Maak je eigen beats, schrijf je eigen rap of neem muziek op met Local Hero’s Edouard en Bo. Elke donderdag van 18u30-21u in HACKpand! Deze week: Beats & rap.
Voor jongeren van 14 tot 20 jaar
ARhus klap! Virtuele praattafels
29-09-2020
online
Wil je Nederlands oefenen? Luister en praat mee via computer of smartphone! Ook Nederlandstaligen die met anderstaligen willen praten zijn welkom in dit digitaal praatcafé.
I.s.m. CVO Creo en CVO Scala
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: Spoel je shit door
01-10-2020 - 10-10-2020
ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare
Het virtuele toilet van ARhus en Therapeutisch Zorgpunt N vangt tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid alle shit op. Ook de jouwe. Blijf dus niet zitten met je zorgen. Geef het een plaats. Meer info volgt!
I.s.m. Zorgpunt N
Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’
01-10-2020
Online
De jeugd van tegenwoordig: het is een terugkerende klacht van zij die niet meer jong zijn. Wat schuilt er achter deze boutade? Een wantrouwen of angst voor het onbekende? Een bedreiging van de rust?
I.s.m. Vormingplus MZW
'Wie maakt bij jullie het lijstje?' door Rika Ponnet
08-10-2020
Online
De voorbije jaren is er veel aandacht geweest voor een eerlijke(re) taakverdeling binnen koppels. Maar de kleine to do’s die eindeloos in je hoofd rondspoken, zijn vaak moeilijker te bepalen en dus ook moeilijker te verdelen. Deze taken hebben een naam, emotionele arbeid. Relatie-experte Rika Ponnet bezorgt de gepaste antwoorden op je vragen.
I.s.m. VIVA-SVV, i.h.k.v. de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee Heruitgevonden
09-10-2020
online
De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee Heruitgevonden is een dictee voor íédereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. De winnaar van elke bibliotheek gaat aan de haal met een exclusief cadeau!
I.s.m. Creatief Schrijven VZW
Digidokter online: Je gezondheid binnen handbereik met het Zorgportaal van AZ Delta
10-10-2020
online
In het gloednieuwe digitale zorgportaal van AZ Delta kan je als patiënt je medisch dossier zelf inkijken. Kim Denturck, innovatiemanager bij AZ Delta, legt je uit hoe je toegang krijgt en wat je er allemaal mee kunt doen.
I.s.m. Vormingplus MZW
Workshop voor startende ondernemers met migratieachtergrond
12-10-2020
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Ben je van etnische afkomst en droom je van je eigen zaak? Kom naar onze workshop!
I.s.m. SIREE
‘Donald Trump en de verkiezingen van 2020: een driftige president op drift?’ door Prof. Bart Kerremans
22-10-2020
online
Kan Donald Trump de test van de kiezer (opnieuw) doorstaan of hebben de Democraten hierop een antwoord dat Amerika voldoende kan bekoren?
I.s.m. Vormingplus MZW
Herstelacademie: WRAP, een zelfhulptool om meer grip te krijgen op jouw leven
29-10-2020
Onze-Lieve-Vrouwemarkt 20-22, 8800 Roeselare
Met deze WRAP-training in de OLV-markt 20-22 krijg je meer handvatten om het leven weer/meer in eigen hand te nemen. De cursus gaat uit van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun.
I.s.m. Kwadraat Netwerk Geestelijke Gezondheid Midden-West-Vlaanderen.
Ik ben Hassan, ondernemer van mijn leven.
29-10-2020
online
Hassan Al Hilou (20) werd op zijn vijftiende de jongste ondernemer van het land. Vandaag adviseert hij politici en bedrijfsleiders. Het levensverhaal van deze ambitieuze durfal is uniek en inspirerend.
I.s.m. SIREE
Geen water uit de kraan? Wat brengt de toekomst? door Prof. Patrick Willems
12-11-2020
online
Ook in Vlaanderen merken we de gevolgen van de klimaatverandering. Wat zijn de gevolgen, en kunnen of moeten we ons aanpassen?
I.s.m. Vormingplus MZW
Digidokter online: Mobiele data (4G) optimaal benutten
14-11-2020
online
Welke mogelijkheden zijn er om mijn smartphone thuis, onderweg of op m’n vakantiebestemming met het internet te verbinden? Kan ik mijn data-abonnement ook delen met verschillende toestellen? Wat zijn de risico's van openbare hotspots? Gelden dezelfde risico's bij het gebruik van Wi-Free (Telenet) of voor FON (Proximus)? En hoe kan ik het best surfen in het buitenland, zonder een gepeperde factuur in mijn bus te ontvangen? Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens deze lezing/demo.
I.s.m. Vormingplus MZW
Dirk Barrez over 'Onze welvaart van morgen'
19-11-2020
online
Onze welvaartsstaat is een aangename plek om te leven, maar vraagt veel van de aarde: klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, hongersnood, vluchtelingencrisis … Gaan we voor welvaart voor iedereen op een eindige planeet? Of een duurzaam bestaan in collectieve armoede? Dirk Barrez, auteur en oud-reportagemaker bij Panorama en Terzake, licht een derde scenario toe: Transitie.
I.s.m. Vormingplus MZW
Digidokter online: Instagram, iets voor mij?
05-12-2020
online
Wat maakt Instagram zo immens populair? Hoe is de app opgebouwd? Moet je ook een goede fotograaf zijn om ietwat uit de verf te komen? En is hetgeen je te zien krijgt niet al te vaak oppervlakkige, mooie schijn? Dat leggen we jou allemaal uit in deze online Digidokter-sessie.
I.s.m. Vormingplus MZW
Jan De Deken over 'Melk, honing, kerosine': Op reis naar de gelukkigste en ongelukkigste plaatsen ter wereld
17-12-2020
online
Om uit te zoeken wat mensen (on)gelukkig maakt in verschillende culturen en levensomstandigheden, reisde Jan De Deken naar elf uithoeken op zes continenten.
I.s.m. Vormingplus MZW