18-06-2021

Verkeersmaatregelen tijdens de Batjes

De Roeselaarse zomer start traditioneel met de Batjes #VANRSL. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni is het centrum verkeersvrij. Parking De Munt blijft wel bereikbaar.Lees meer

Kalender

ARhus klap! Virtuele praattafels
24-06-2021
online
Wil je Nederlands oefenen? Luister en praat mee via computer of smartphone! Ook Nederlandstaligen die met anderstaligen willen praten zijn welkom in dit digitaal praatcafé.
I.s.m. CVO Creo en CVO Scala
Digidokter online: Fiets- en wandelroutes online uitstippelen
26-06-2021
online
In deze webinar maak je kennis met online programma's om je eigen fiets- en wandelroutes uit te tekenen (Google Maps, Fietsnet, RouteYou, ...). Je leert daarbij de aangenaamste route te kiezen en hoe je deze route kan overzetten naar een smartphone of naar een speciale wandel- of fiets-GPS. Tot slot overlopen we enkele aandachtspunten bij de aanschaf van een wandel- of fiets-GPS.
I.s.m. Avansa MZW (de nieuwe naam van Vormingplus)
Digidokter online: Je smartphone als GPS
26-06-2021
online
Met Google Maps (Android/iOS) kan je heel eenvoudig een route uitstippelen voor de auto, het openbaar vervoer, de fiets of gewoon te voet. Je kan een plek of route bestuderen op de kaart, en je kan op elk moment schakelen tussen kaartmodus en luchtfoto's of satellietbeelden (Google Earth). En als je helemaal inzoomt tot op het grootste detailniveau kom je terecht op 'Google Street View’. Via die modus kan je virtueel je route gaan verkennen of prospecteren, zodat je zeker je weg terugvindt!
I.s.m. Avansa MZW (de nieuwe naam van Vormingplus)
ARgonautjes XL : minikamp in ARhus
01-07-2021 - 02-07-2021
ARhus, De Munt 8, Roeselare
vlieg Wist je dat ARhus niet zomaar bibliotheek is waar je boeken, strips, films, muziek en games kunt lenen? In ARhus gonst het van de activiteiten en delen we dagelijks weetjes met onze bezoekers. Daarom noemen we ARhus ook een kenniscentrum. Omdat we lang niet alles zelf weten, werkt ARhus samen met Weetjes-experts. Zo leren we ook zelf elke dag een beetje bij. Ook benieuwd naar deze weetjes-experts? Neem deel aan onze boeiende activiteiten, steek kennis op zak en word een ARgonaut XL!
Kamp voor kinderen van 9 tot 12 jaar
Zoek de schat van Vlieg en ontdek of jij ziet wat ik zie
01-07-2021 - 31-08-2021
ARhus, De Munt 8, Roeselare + ARhus Rumbeke, Kerkplein 15, Rumbeke
vliegVlieg gaat digitaal! Tijdens de zomervakantie kan je in ARhus De Munt en ARhus Rumbeke deelnemen aan de digitale zoektocht Schatten van Vlieg. Dit jaar staan de zintuigen centraal met als thema: Zie jij wat ik zie? De zoektocht leidt jullie naar de schatkist van Vlieg, met een leuke verrassing voor alle schattenjagers! (zolang de voorraad strekt). Er zijn opdrachten voor -6, +6 en +9 jaar.
I.s.m. Publiq
Zomerleesactie: Bestemming bib
01-07-2021 - 31-08-2021
alle ARhus afdelingen
vliegEindelijk zomervakantie! Een ideale tijd om boeken te lezen. ARhus zorgt deze zomer voor een grote uitdaging voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Wil je meer weten? Lees dan snel verder en kom meer te weten over 'Bestemming: bib!'
I.s.m. IedereenLeest