08-08-2022

Lokale biertjes in de kijker in het ARhus Café

In een bierland als België spant West-Vlaanderen de schuimende kroon. Na het verlof zet het ARhus Café ter ere van internationale dag van het bier lokale bieren in de kijker! Kom proeven vanaf 8 augustus.Lees meer

Gratis met de bus naar ARhus

ARhus is een culturele bestemming.

Wat betekent dat?

Als je ons een bezoek wil brengen met je klas kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn volgens hun dienstregeling. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram van De Lijn tijdens de daluren met maximum 30 personen: van maandag tot zaterdag tussen 9u. en 15.30u. en na 18.30u.

Hoe werkt het?

Surf naar www.cultuurkuur.be. Meld je aan met je logingegevens of registreer je.  Ga op zoek naar je schoolpagina. Klik door naar dynamoOPWEG en dien je aanvraag voor een vervoersbewijs online in. Je kunt je vervoersbewijs om de lijnbus te nemen naar de culturele bestemming onmiddellijk downloaden vanop je schoolpagina.

Sommige klasbezoeken beginnen bij ons om 9 uur, het moment waarop de gratis busdienst start. Om ervoor te zorgen dat jullie toch van de gratis busdienst gebruik kunnen maken zullen wij het klasbezoek later doen beginnen. Geef dit zeker door bij je aanvraag voor een klasbezoek. Dan stemmen wij het starttijdstip van jouw klasbezoek daarop af.

We hopen dat nog meer kinderen en jongeren en hun leerkrachten op deze manier kunnen genieten van de waaier aan educatieve activiteiten uit ons aanbod.

Graag tot binnenkort!

 

Vragen over onze educatieve programma’s?  Neem contact op met eva.vandermeersch@arhus.be.

 

dynamoOPWEG wordt gecoördineerd door CANON Cultuurcel (Ministerie van Onderwijs&Vorming Departement O&V) en loopt in samenwerking met de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn en de Lerarenkaart en de culturele steunpunten FARO en Cultuurconnect. Meer dan 700 culturele centra, bibliotheken, musea, bioscopen en academies zijn op dit moment culturele bestemmingen.

Meer info over kunst en cultuur op school vind je op www.cultuurkuur.be