Slotfeest Leesjury 2024

Leesjury winnaars en start van de inschrijvingen

Slotfeest

Afgelopen weekend kwamen tachtig kinderen uit de Leesjury's van Roeselare, Izegem, Lichtervelde en Staden samen voor een groots slotfeest.

Het is intussen een traditie van de Broere-bibliotheken geworden om elk op zijn beurt het slotfeest van de Leesjury te organiseren. ARgonauten Floris en Ilse trokken op zaterdag 20 april met een groep juryleden en begeleiders naar het SWOK in Staden. Het was de plek van afspraak om juryleden van andere gemeenten te ontmoeten en samen te genieten van auteurslezingen, gelezen verhalen in een creatief jasje te steken en om een toast uit te brengen op de verhalen die als toppers uit de selectie waren gekomen.

PS.  Nog een leuk wist-je-datje: de leesjury van ARhus was met de grootste delegatie op het feest aanwezig. 

Inschrijvingen zijn gestart!

Ook gebeten door de leesmicrobe? Ben je tussen 4 en 16 jaar oud? Lees je graag en vind je het leuk om met anderen over boeken te praten? Neem deel aan de Leesjury! Je leest tussen oktober en maart een aantal geselecteerde boeken en komt maandelijks samen in ARhus voor plezante en creatieve momenten. 

Eloïse zal in oktober aan haar 8e jaar bij de leesjury starten 😊
Wie had dat kunnen denken, toen ze in het 1e leerjaar zat en we vroegen aan juf Sofie of zij een beetje reclame op school kon maken, zodat groep 2 kon doorgaan (er waren toen slechts 5 kindjes)…  En dat juf Sofie dan leesbegeleidster zou willen worden en dat ze het zoveel jaartjes later nog steeds met veel enthousiasme doet…
Misschien wordt Eloïse zelf ook nog leesbegeleidster… Wie weet…
Momenteel heeft ze het Young Adult rek bij jullie ontdekt, dat vindt ze super. Ze begint er zich ook aan te wagen om boeken in het Engels te lezen.

 

Mama van Eloïse