Oproep voor scholen, verenigingen, ... : verspreid mee de boodschap 'Praat erover'
SOS! Het ging mis!
19 tot 26 oktober ‘24: Veiliger Internet Week in Roeselare
De digitale wereld heeft veel voordelen, maar helaas zijn er ook heel wat valkuilen. Hoewel we heel wat tips geven om je te wapenen, zijn cybercriminelen en -schurken niet altijd even gemakkelijk te omzeilen. Phishing, cyberpesten, gelekte naaktfoto’s, … Waar kan je terecht wanneer het mis gaat? Waar kan je klacht indienen? Waar vind je een luisterend oor? Daarover gaat het tijdens de Veiliger Internet Week van 19 tot 26 oktober 2024, een week vol lezingen, workshops en digitale hulp.
Naar het programma
Oproep
Ben je leerkracht, (bestuurs)lid van een vereniging, welzijnswerker, … en geef je om het (online welzijn) van anderen? Verspreid mee onze boodschap “Praat erover!”
1. Volg het gratis webinar 'SOS het ging mis'
Voor medewerkers, o.a. van scholen, verenigingen, partnerorganisaties, brugfiguren, ….
Waar kan je terecht wanneer het mis gaat?, Hoe kan je slachtoffers ondersteunen?, …Mathieu van Mediavista, overloopt de te nemen stappen en geeft interessant advies vanuit zijn ervaring in het onderwijs en als cybercrime-rechercheur. Registreer je voor dit webinar (of de opname) op 11 oktober van 9u tot 10u30.
Registreer je voor het webinar
2. Verspreid mee de boodschap door
- Onze affiches mee te verspreiden. Hang ze op in jullie toiletten, lokalen, …
- Onze folders met info zelf te lezen en mee te verspreiden.
3. Bekijk of deel videogetuigenissen
Vanaf 1 oktober vind je op deze site getuigenissen van slachtoffers en hun omgeving. Toon en/of bespreek deze tijdens jullie lessen, activiteiten, … De online stappenplannen en boekjes geven je de nodige handvaten.
Naar de getuigenissen (vanaf 1/10)
4. Wat kan je nog doen?
- Geef de uitnodiging voor het webinar door aan collega’s.
- Vraag aan leerkrachten om de videogetuigenissen in hun lessen mee te nemen voor of tijdens de Veiliger Internet Week van 19 tot 26 oktober. (Staan online vanaf 1 oktober).
- Maak promo voor de sessies voor ouders en leerlingen.
Wil je in de toekomst deelnemen aan de werkgroep en mee het programma voor 2025 vormgeven? Heb je een vraag of idee? Laat het ons weten via info@arhus.be!