Aanwakkeringsboeken

Wat zijn aanwakkeringsboeken?

Geen tijd, geen idee wat te lezen, geen ideale omstandigheden, ... Alle goede intenties ten spijt, van lezen komt er soms niet veel (meer) in huis. En dat terwijl je het eigenlijk anders wil. Herkenbaar? Wees gerust, je bent niet alleen.

Ook Linde Merckpoel kan ervan meespreken. Ze introduceerde het begrip 'aanwakkeringsboeken' in een aflevering van Los het op, waarin Nestor toegaf niet meer tot lezen te komen. Linde gaf een mooie aanzet. Wel, wij koppen 'm verder binnen. En wel door volop op zoek te gaan naar de titels die de naam 'aanwakkeringsboek' waardig zijn. 

Definitie?

De definitie van een aanwakkeringsboek, die bestaat niet. In de dikke Van Dale zal je vruchteloos zoeken en vraag je 't aan honderd Vlamingen, dan krijg je wellicht honderd verschillende antwoorden. Al is de geest ervan ondertussen wel duidelijk: aanwakkeringsboeken zijn best niet al te dik (alhoewel...), liefst ook niet té complex van verhaal, maar bovenal: heerlijk verslavend om verder te lezen. 

Tips graag!

Sta je ook al te popelen om van je reader's block (aka reading slump) af te geraken? Zoek tussen de tips hieronder jouw volgende boek. Of deel zelf jouw tips met anderen door het formulier in te vullen.

Je zal merken dat de leestips weinig tot geen romantische boeken of thrillers bevatten. We hebben niets tegen een goede tearjerker of nagelbijter van tijd tot tijd. Sterker nog, het zijn genres die vaak sowieso al aanwakkeringsboeken zijn omdat ze zo lekker weglezen. Net daarom dat onderstaande tips eerder buiten die lijntjes kleuren. Heel veel leesplezier!

Deel jouw tips

Jouw suggestie(s)

Deel hier je suggestie(s) met ons, en zo ook met andere lezers. Je kan via dit formulier tot drie boeken aanbevelen. Wil je meer dan drie boeken tippen, start na het verzenden dan een nieuw formulier.

onder welke categorie hoort dit boek thuis?
wil je nog een tip doorgeven?
onder welke categorie hoort dit boek thuis?
wil je nog een tip doorgeven?
onder welke categorie hoort dit boek thuis?

Jouw gegevens

naam

Communicatie

Alle tips worden verzameld in leeslijsten en worden gedeeld met andere lezers. De tips kunnen ook in een ander format gedeeld worden, bijvoorbeeld via sociale media.

Toestemming