Vorige
Smartphone in gps-modus
WACHTLIJST
za 30
mrt

Digidokter: Je smartphone als gps

  • ARhus i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €5.00
    Reductietarief €2.50

    houder van een European Disability Card of zijn/haar begeleider, houder van een vrijetijdspas


Jammer, deze sessie is volzet. Wilde je er graag bij zijn? Laat je gegevens dan achter op de wachtlijst. Van zodra er een plaats vrijkomt geven wij je een seintje.
wachtlijst 


Vroeger had iedereen wel een wegenkaart in de auto liggen. De dag van vandaag zit deze in je broekzak, want je kan je smartphone als gps gebruiken dankzij verschillende apps.

Met Google Maps (Android/iOS) kan je heel eenvoudig een route uitstippelen voor verplaatsingen met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet. Je kan ook een plek of route bestuderen op de kaart en als je helemaal inzoomt tot op het grootste detailniveau kom je terecht op Google Street View. Via die modus kan je virtueel je route verkennen, zodat je zeker je weg terugvindt.

Een tweede populaire navigatie-app die aan bod komt, is Waze. Deze app maakte z’n opmars doordat hij zeer actuele gegevens bevat van de verkeerssituatie, zodat je beter files kan ontwijken.

Vervolgens bekijken we ook hoe je offline kan navigeren met alternatieve apps zoals MAPS.ME of Here WeGo. Deze apps laten toe om je smartphone of tablet ook zonder mobiele dataverbinding als gps te gebruiken. Handig op vakantie, in een afgelegen gebied of wanneer je slechts over een kleine databundel beschikt.

Digidokter van dienst is Jarne Dekein. Heb je op voorhand al vragen voor hem? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.   

Over Digidokter

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een informele sfeer een verrijkende uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Na de uitleg en demo’s kan je ook zelf vragen stellen. Zo doe je heel wat kennis op om thuis mee aan de slag te gaan.  Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Je kan tijdens de uiteenzetting gerust zaken uitproberen op je eigen toestel, maar er is helaas geen tijd voor individuele begeleiding. Daarvoor kan je terecht in een van de Roeselaarse Digipunten

Partners

Digidokter is een initiatief van ARhus i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest. Een overzicht van alle sessies vind je op onze websitekalender.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.