Vorige
Grijs aan zet
do 19
okt

Grijs aan Zet

Ontdek 'Grijs aan Zet' en ga in gesprek over de rechten van ouderen tijdens de dialoogtafels

  • Avansa MZW, Bataljong, Stad Roeselare, ARhus, netwerk woonzorgcentra, SAR, Amnesty International, Grijs aan Zet 
  • ARhus De Munt, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €8.00

    (incl. 2 drankjes in het café) 


    Reductietarief €4.00

    (incl. 2 drankjes in het café). Voor houder van een European Disability Card of zijn/haar begeleider, houder van een vrijetijdspas


Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.

 

Ontdek 'Grijs aan Zet' op donderdag 19 oktober in ARhus en ga in gesprek over de rechten van ouderen tijdens de dialoogtafels. 

Het boek 'Grijs aan Zet' vertelt over een experiment waarbij Avansa een jaar lang naar woonzorgcentra, serviceflats, mensen thuis, dorpshuizen en bijeenkomsten van senioren trok om er te luisteren naar hun verhalen. Verhalen over vroeger en nu. Over muren waar ze op botsen en dromen die ze koesteren. Over eenzaamheid en verbondenheid. Over zijn en niet meer kunnen of mogen zijn. Het boek verscheen in maart 2023 en is het resultaat van dit onderzoek.  

"Wanneer we ouder worden, wordt er minder naar ons geluisterd. Beslissingen worden uit handen genomen en volwaardig deelnemen aan het maatschappelijke leven wordt steeds moeilijker. Onze meest fundamentele rechten komen vaak in het gedrang."  

In het boek staan ontroerende verhalen. Die legde Avansa voor aan 18 experten: gerontologen, onderzoekers in de mensenrechten, rechters en professionals uit de ouderensector. Zij maakten een schets van wat fout loopt, maar vooral: wat en hoe het beter kan. 

Na de boekvoorstelling kan je aansluiten bij verschillende dialoogtafels. Elke dialoogtafel raakt een bepaald hoofdstuk of thema uit het boek, zoals digitalisering, mantelzorg of de betutteling van ouderen. 

I.h.k.v. het project 'Grijs aan Zet'

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.