Vorige
Vader en zoontje aan het kijken naar scherm
Vanaf
za 20
apr

Maak kennis met de meertalige, digitale vertelkiosk

  • ARhus
  • ARhus De Munt, verdieping +2, De Munt 8, Roeselare
  • -
  • Basistarief €0.00

Ken jij de kamishibai al? Het is een traditionele Japanse vertelvorm die uitnodigt om op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag te gaan rond taal en leesbevordering. De verteller houdt grote prenten vast of gebruikt hiervoor een verteltheatertje en leest het verhaal op de achterkant van de platen voor, terwijl de kinderen naar de illustraties kunnen kijken.

Naast de gewone kamishibai bestaat er ook een digitale kamishibai. Daarop zijn bijna 100 verhalen te bekijken in 21 verschillende talen. Van Arabisch, Frans en Italiaans over Turks, Chinees, Roemeens tot zelfs Urdu, Indonesisch of Swahili. Via een touchscreen kunnen kinderen zelf op een snelle en eenvoudige manier een verhaal in een taal naar keuze kiezen en afspelen. Ze krijgen dan zowel de voorlezer als de prenten te zien. 

Praktisch

Van zaterdag 20 april tot en met zaterdag 27 april kan je de digitale kamishibai volop ontdekken op verdieping +2 van ARhus De Munt. Kom gerust eens langs, neem plaats achter het verteltheatertje en experimenteer erop los. 

Kok leest tijdens het koken

Vlaanderenleestdag

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van Vlaanderenleestdag en Wereldboekendag. Op dinsdag 23 april wordt er massaal opgeroepen om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school. Want lezen kan altijd en overal. Alle activiteiten die dag ontdek je hier.

Wereldhuis West-Vlaanderen

Kamishibai in de klas

Geef je les in het kleuter- of lager onderwijs? Of werk je in een kinderdagverblijf of zorginstelling? En ben je benieuwd om de kamishibai uit te proberen? Met je leerkrachtenabonnement, klaspas of groepspas kan je een (traditioneel) kamishibai-verteltheater en bijbehorende vertelplaten uit de themacollectie ontlenen.

Een digitale kamishibai ontlenen kan via het Wereldhuis.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.

Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, film, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.