Vorige
Vrouw met tekening van brein boven haar hoofd
Week van de Opvoeding
wo 15
Mei

Peter Adriaenssens over ‘Het geheim van het tienerbrein’

  • ARhus i.s.m. Stad Roeselare, Huis van het Kind, Mama Baas e.a.
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €0.00

Voor deze activiteit zijn geen fysieke plaatsen meer beschikbaar. Je kan je wel nog inschrijven op de wachtlijst of digitaal aansluiten. Schrijf je hiervoor in via dit formulier of bel 051 80 59 00.


In een tienerbrein verandert er veel. Deze veranderingen hebben invloed op het denken, het gedrag en de emoties van tieners. Wat er precies omgaat in het hoofd van tieners is een vraag die velen bezighoudt.

Belgisch kinderpsychiater Peter Adriaenssens staat bekend om zijn expertise op dit gebied en deelt zijn waardevolle inzichten tijdens dit infomoment. Het stelt ons in staat om beter te begrijpen waarom tieners zich gedragen zoals ze doen en hoe we het beste kunnen reageren om hen te helpen bij hun groei naar volwassenheid. 

Wie digitaal aansluit, krijgt via mail de link om deel te nemen.

Portretfoto Peter Adriaenssens

Over Peter Adriaenssens

Prof. dr. Peter Adriaenssens is als kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Leuven. Hij schreef meerdere bestsellers over opvoeden en is een veelgevraagd opiniemaker in Vlaanderen.

Logo Week van de Opvoeding

Week van de Opvoeding

Deze activiteit kadert binnen de Week van de Opvoeding, een week vol applaus, vlaggen, wimpels en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Dit jaar gaat de Week van de Opvoeding over verbinding. Want opvoeden doe je samen: met familie, opvoeders, buurtbewoners, organisaties, professionals, vrijwilligers, ... 

Ontdek alle activiteiten die van 15 tot en met 22 mei in Roeselare georganiseerd worden.

Week van de Opvoeding is een initiatief van VVSG, VCOK en de Gezinsbond in samenwerking met Stad Roeselare, ARhus, Huis van het Kind, Mama Baas, Motena KIDZ, CAW, CLB GO! Mandel en Leie, Vrij CLB Trikant, K&G, Kando, CM, HuisvandeMens, De Living, Gezonde Buurt en VOC Opstap.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.