Digitaal aanbod voor onderwijs

Digitaal aanbod voor onderwijs

Meisje leest krant op iPad

Digitale Krantenkiosk

De digitale Krantenkiosk is een online persdatabank met voornamelijk Nederlands- en Franstalige Belgische kranten en tijdschriften. Een overzicht van alle titels vind je hier. Dankzij een overeenkomst met Cultuurconnect kunnen scholen uit Roeselare gebruik maken van het abonnement van ARhus op deze dienst. Leerlingen en leerkrachten kunnen op die manier ook binnen de muren van de school toegang krijgen tot: 

  • Krantenkiosk om de krant van vandaag en de voorbije dagen te doorbladeren 
  • Krantenarchief om krantenartikels ouder dan twee dagen op te zoeken en te lezen 

Toegang aanvragen 

Heeft je school nog geen toegang (aangesloten scholen vind je in de FAQ), dan kan je dit aanvragen door onderstaand formulier in te vullen en ondertekend terug te sturen naar leerkrachten@arhus.be.   

ARhus-medewerker helpt oudere man met tablet

Internationale kranten en tijdschriften

Via PressReader heb je toegang tot de recente edities van meer dan 7.000 kranten en tijdschriften wereldwijd, zowel in ARhus als bij je thuis of in de klas. Van kranten als Le Monde, The Guardian of El País tot tijdschriften zoals Forbes, Newsweek of Rolling Stone.

Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, ga naar Mijn digitale collecties en klik onderaan op de knop 'Ontdek PressReader'.

Lees meer over PressReader

Figuurtje E-boeken

E-boeken

Leerlingen jonger dan 18 jaar kunnen gratis lid worden van ARhus en vervolgens e-boeken ontlenen via het platform cloudLibrary. Zo kunnen ze Nederlandstalige, maar ook Franstalige, Engelstalige, Spaanstalige, … e‑boeken op een eigen toestel lezen.

Lees alles over onze e-boeken

Kinderen bezig met Fundels

Fundels

Fundels Prentenboeken brengen verhalen tot leven dankzij levendige animaties en vertelstemmen. Aanvullend kunnen kinderen tekenen, kleuren, spelletjes spelen of zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit de boeken.  

Fundels AVI-boeken stimuleren de leesontwikkeling van kinderen en dagen beginnende lezertjes uit om een volgend leesniveau te bereiken. Elk boek bevat ook oefeningen rond algemene vaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.  

Ontdek Fundels

ARhus bib-knop

Wist je dat je dankzij een Bib-knop in Smartschool rechtstreeks in de bibliotheekcatalogus van ARhus kan zoeken? Contacteer ons via info@arhus.be om een Bib-knop aan te vragen.

Twee jongens aan het studeren in de bib

Interessante websites en databanken

ARhus beschikt ook over toegang tot verschillende databanken, zoals Winkler Prins Junior en de Uittreksel-databank. Je kan ze enkel raadplegen wanneer je in ARhus bent en met het gratis wifi-netwerk verbindt of gebruik maakt van een werkplek-pc.