Zoekresultaten

Specification
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

23 Resultaten

Sorteren op
Boek

Anne Frank

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Sveta Dorosheva (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Anne Frank was een joods meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog moest verschuilen. Ze schreef haar verhaal op in een dagboek, totdat haar schuilplaats werd ontdekt en ze naar een kamp werd gebracht. Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Frida Kahlo

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Gee Fan Eng (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Het zat Frida niet altijd mee in het leven, zo kreeg ze een zwaar ongeluk. Liggend op bed begon ze te tekenen. Prentenboek over het leven en werk van de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo (1907-1954). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Marie Curie

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Frau Isa (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Toen Marie wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werd ze beroemd door haar wetenschappelijke ontdekkingen. Prentenboek over het leven en werk van Marie Curie (1867-1934). Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Malala Yousafzai

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Manal Mirza (Illustrator)

Malala woont als moslimmeisje in Pakistan. Ze gaat graag naar school. Maar als de taliban dat verbiedt, komt ze in opstand. Prentenboek over het leven en werk van Malala Yousafzai (1997). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Coco Chanel

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Ana Albero (Illustrator), M.E. Ander (Vertaler)

Als kind was Gabrielle al in de weer met naald en draad, patronen en ook zang. Door haar optredens krijgt ze de naam Coco. Prentenboek over het leven en werk van Coco Chanel (1883-1971), de beroemde Franse mode-ontwerpster. Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Audrey Hepburn

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Amaia Arrazola (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Audrey ging na de oorlog naar Londen om ballerina te worden. Omdat ze niet sterk genoeg was, ging ze dansen en zingen. Prentenboek over het leven en werk van Audrey Hepburn (1929-1993), de beroemde actrice en stijlicoon. Met vrolijke, zoetige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Astrid Lindgren

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Linzie Hunter (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Als kind hield schrijfster Astrid Lindgren al van verhalen vertellen. Maar ze dacht niet dat ze er zo beroemd mee zou worden. Iedereen kent wel haar Pippi Langkous-boeken en -films. Prentenboek over het leven en werk van de Zweedse schrijfster (1907-2002). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Charles Darwin

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Mark Hoffmann (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Prentenboek over het leven en werk van de beroemde Charles Darwin (1809-1882). Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Jane Goodall

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Beatrice Cerocchi (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Jane is al jong dol op chimpansees. Geld om te studeren is er niet. Jane spaart dan voor een kaartje naar Kenia! Prentenboek over het leven en werk van Jane Godal (1934). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Stephen Hawking

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Matt Hunt (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Als kleine jongen keek hij al naar de sterren en uiteindelijk deed hij een van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen van de twintigste eeuw. Prentenboek over het leven van de wetenschapper Stephen Hawking (1942-2018). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Maria Montessori

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Raquel Martín (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Al op jonge leeftijd volgde ze haar eigen weg en als volwassene veranderde ze de traditionele manier van lesgeven. Prentenboek over het leven van onderwijzer en dokter Maria Montessori (1870-1952). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Aretha Franklin

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Amy Blackwell (Illustrator)

De jonge Aretha is al erg muzikaal. Ze zingt in een gospelkoor, maar kiest tenslotte voor soul. Aretha zette zich in voor gelijkheid en respect. Prentenboek over het leven en werk van Aretha Franklin (1942-2018). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

King Charles

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Matt Hunt (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Als kind hield Charles erg van de natuur. Met zijn acties voor het milieu en liefdadigheid zette hij zich in voor een betere wereld. Prentenboek over het leven van koning Charles III (1948). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Pablo Picasso

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Teresa Bellón (Illustrator)

Prentvertelling over het leven en werk van de beroemde Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973). Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

David Bowie

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Ana Albero (Illustrator)

Als kind luisterde David veel naar muziek en schreef hij liedjes. Samen met zijn beste vriend begon hij een bandje. Hij droeg altijd opvallende outfits, en werd wereldberoemd. Prentenboek over het leven en werk van David Bowie (1947-2016). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

John Lennon

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Octavia Bromell (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Het levensverhaal van de beroemde Engelse artiest John Lennon (1940-1980), die naast zijn muziek ook herinnerd wordt als voorvechter van wereldvrede. Prentvertelling met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Elvis Presley

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Ana Albero (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Levensverhaal van de Amerikaanse popster Elvis Presley (1935-1977). Elvis groeide op met muziek en wist al jong dat hij zanger wilde worden. Hij won op school een talentenjacht. Zo begon zijn succesvolle carrière. Prentvertelling met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Dolly Parton

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Darla Solak (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Levensverhaal van de Amerikaanse zangeres Dolly Parton (1946), die naast haar muziek bekend werd vanwege haar liefdadigheid. Prentvertelling met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.