Op zoek naar een beter leven komen er jaarlijks veel mensen vanuit diverse landen naar Europa. De auteurs bezochten de asielcentra die als wachtposten langs de Europese grenzen opgetrokken werden en gingen op zoek naar de bron van de migratiestroom in kleine Afrikaanse vissersdorpjes. Ze spraken niet alleen met de officiële instanties die de stroom van nieuwkomers moeten kanaliseren, maar lieten ook de gelukszoekers zelf aan het woord.
Fotoboek over de tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegde Duitse versterkingen langs de West-Europese kust, heden ten dage sterk in verval en overwoekerd door de natuur.
Biografie van Bobbejaan Schoepen (1925-2010), geschreven door zijn zoon Tom. Het boek geeft niet alleen een beeld van de veelzijdigheid van Bobbejaan Schoepen, het is ook een nostalgische onderdompeling in een periode van vlak voor de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren 1960. Daarnaast komen de oprichting en uitbouw van zijn levenswerk, Bobbejaanland aan bod.
Littekens maken een mens uniek. Ze vertellen, vaak ongewild, een deel van iemands levensverhaal. Petra De Pauw ging op zoek naar die verhalen en ontdekte dat onzichtbare littekens vaak pijnlijker zijn dan zichtbare.
Voetbalverhalen en anekdotes, ondermeer over de schoenen van Sterchelé, de ogen van Fellaini, de kopbal van Georges Grün, de koffer van Johan Boskamp, de dribbels van Pirelli, het ontbijt van Adriano, de oma van Ferdinand en uiteraard over ballenjongens.
Interviews met acht jongeren tussen de 9 en 19 jaar, die het slachtoffer werden van een verkeersongeval en moesten leren leven met hun verlies. Met zwart-witfoto van elke jongere. Vanaf ca. 12 jaar.
Veertig gesprekken over sterfelijkheid met mensen die persoonlijk of beroepsmatig geconfronteerd werden of worden met de dood. Met portretfoto’s in zwart-wit.