Cilka Klein is een jonge Joodse vrouw die Auschwitz weet te overleven maar daardoor als een verrader wordt gezien en naar een Siberisch werkkamp wordt gestuurd waar haar eenzelfde lot wacht.
Een jonge Joodse man denkt zijn familie te kunnen redden door zichzelf op te offeren, maar wat hij daardoor in Auschwitz moest doen om zichzelf te redden, had niemand ooit kunnen voorzien.
Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livi hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livi op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder. Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz- Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.
Dita Dorachova is veertien als ze in het concentratiekamp van Auschwitz terechtkomt. In deze complexe omstandigheden, slaagt ze erin om clandestien een bibliotheekje met acht kinderboeken te laten rouleren onder de andere kampgenoten.
Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Auschwitz verzamelde Arnon Grunberg teksten van getuigen die slachtoffer waren van de terreur.
Een Pool wordt door de Amerikanen naar Auschwitz gestuurd om binnen drie dagen een professor te bevrijden die een eind aan de Tweede Wereldoorlog kan maken.
Waargebeurd verhaal over vijfentwintig Joodse vrouwen die om te overleven kleding moesten naaien voor de nazi's in het concentratiekamp Auschwitz. Met illustraties, foto’s en portretten.
Boek n.a.v. de BBC documentaire. Rees vertelt onder meer aan de hand van interviews met 100 ooggetuigen het verhaal van opkomst en ondergang van het kamp waar tussen 1940 en 1945 1,5 miljoen mensen werden vermoord, de meesten daarvan joden. Bijzonder is dat hij ook nieuwe getuigen laat spreken, onder meer de SS-er Oskar Gröning die in 1942 in Auschwitz werd gedetacheerd.
Het waargebeurde liefdesverhaal van een overlevende van Auschwitz en een jonge, levenslustige vrouw die elkaar op het Auschwitztribunaal van 1965 voor het eerst ontmoeten.
Waarom haatte Hitler de joden? Waarom boden jullie geen verzet? Een joodse vrouw die Auschwitz overleefde, beantwoordt kort allerlei vragen over de Holocaust (Tweede Wereldoorlog) én over haar eigen belevenissen. Ook antisemitisme en racisme komen aan bod. Vanaf ca. 14 jaar.