Boek Een hapklare historie van Frankrijk : culinaire verhalen over revolutie, oorlog en verlichting Stéphane Hénaut
Boek Smaken verschillen : eetcultuur in Engeland en Frankrijk vanaf de middeleeuwen tot nu Stephen Mennell
Boek Een hapklare historie van Frankrijk : culinaire verhalen over revolutie, oorlog en verlichting Stéphane Hénaut (Auteur), Jeni Mitchell (Auteur) Geschiedenis van Frankrijk aan de hand van culinaire feiten en anekdotes over gerechten en streekproducten. Uitgever Uitgeverij Brandt (2019) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten ; Frankrijk ; geschiedenis, Gastronomie ; Frankrijk ; geschiedenis, Eetcultuur ; Frankrijk ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Als kok in Frankrijk : literaire recepten, culinaire verhalen Bart Van Loo (Samensteller) Fragmenten uit vertaalde romans en/of brieven uit de Franse literatuur waarin voedsel en eten het onderwerp is; met originele recepten. Uitgever Meulenhoff /Manteau (2008) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur in de literatuur, Gerechten ; Frankrijk Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Smaken verschillen : eetcultuur in Engeland en Frankrijk vanaf de middeleeuwen tot nu Stephen Mennell (Auteur) Uitgever Bakker (1989) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Frankrijk ; geschiedenis, Eetcultuur ; Groot-Brittannië ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek De smaak van het verleden : de Franse tafel en keuken van 1300 tot 1789 Barbara Ketcham Wheaton (Auteur) Uitgever Bakker (1988) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Frankrijk ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Artikel uit tijdschrift Hoe koken een kunst werd onder Napoleon Jos Gabriëls (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Frankrijk ; geschiedenis, Frankrijk ; cultuurgeschiedenis ; 19de eeuw Doelgroep Volwassenen