Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

7 Resultaten

Sorteren op
Boek

Meester van de schaduw

Benny Lindelauf (Auteur), Bert Dombrecht (Illustrator)

Sam is net verhuisd en vindt dat niet leuk. De driekoppige Bloedman die onder zijn bed woont, is immers gewoon mee verhuisd. In zijn nieuwe school maakt Sam onmiddellijk kennis met 'de Witte', de grootste pestkop op school. Nu moet hij overdag ook al bang zijn. Gelukkig vindt hij in een bouwvallig huis een mysterieus boek dat hem raad geeft. Zo leert hij zijn angsten overwinnen en wraak te nemen.

Uitgever

De Eenhoorn (2007)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Het geheim van de winter

Tove Jansson (Auteur)

Moem wordt te vroeg wakker uit zijn winterslaap. Hij ontdekt dat de wereld veranderd is in een onbekend wit en stil landschap. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Clavis (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Louize en het schoolspook

Chris Riddell (Auteur)

Louize ontdekt dat het spookt op haar school. Ze gaat samen met meneer Norbert op onderzoek uit. Verhaal met heel veel grappige tekeningen. Vanaf ca. 7 jaar.

Genre
Uitgever

Manteau (2009)

Taal
Doelgroep
Boek

Over lijstjes, pannenkoeken en een geheim plan

Leen van den Berg (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

Raf en zijn zusje Saar wonen bij een pleeggezin. Voor Raf is dit helemaal geen leuke ervaring. Hij mist zijn moeder en wordt door zijn pleegouders als lastig en onhandelbaar ervaren. De ruzies worden zo erg dat hij naar een ander pleeggezin moet. Raf komt terecht bij twee knotsgekke dames die het zeer goed met hem menen. Een zeer emotioneel en mooi geschreven verhaal.

Boek

De vijand

Davide Cali (Auteur), Serge Bloch (Illustrator), Wim Opbrouck (Bewerker)

Oorlog. Twee putten. Twee soldaten. Elke dag één schot. De ander is de vijand, het monster dat vrouwen en kinderen vermoordt zonder reden. Over de zinloosheid van oorlog.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

De Zuurtjes

Jaap Robben (Auteur), Benjamin Leroy (Illustrator)

De twee broers Harry en Hubert Zuur leiden een zuur leven. Elke ochtend vissen ze hun gebit uit een glas azijn, ze eten zure haring als ontbijt en ze doen bijna elke dag hetzelfde. Die dagelijkse routine wordt doorbroken wanneer er een brief in hun brievenbus belandt. Die zet heel hun leven op zijn kop.

Genre
Uitgever

De Geus (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Cantecleir

Jo Roets (Auteur), Greet Vissers (Auteur), Ellen Vrijsen (Illustrator)

Cantecleir is een fiere haan. Voor dag en dauw begint hij te kraaien. Veel te vroeg, vinden zowel de dag- als nachtdieren. Maar Cantecleir blijft kraaien. Op een dag wordt hij verliefd op mevrouw Fazant. Zij laat Cantecleir beloven niet meer te kraaien. De haan kan het echter niet laten. 's Nachts sluipt hij stiekem weg en kraait aan de rand van het bos. Cantecleir weet immers zeker dat de zon niet opkomt zonder zijn 'kukeluku'.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep