Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1837 Resultaten

Sorteren op
Boek

Back

Dirk Bracke (Auteur)

Mavela (15) hoort bij de jeugdbende The Black Bronx. Ze is streng gestraft voor haar omgang met Marwan van een concurrerende jeugdbende. Toch willen ze elkaar blijven zien. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Floor is smoor

Marjon Hoffman (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator)

Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Oudere broers moeten niet denken dat ze hun kleine zusje te slim af kunnen zijn en vertel het nooit aan je beste vriendin als je verliefd bent. Vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever

Ploegsma (© 2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Joël : de enige die precies weet wat er is gebeurd...

Carry Slee (Auteur)

De vier vriendinnen Eva, Luna, Nathalie en Fleur wonen in hetzelfde studentenhuis. Door een noodlottig ongeluk valt Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Maar is het wel een ongeluk? Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

FMB (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Berre [houdt van] Fleur

Annemie Berebrouckx (Auteur)

Fleur de eend en Berre de beer zijn de allerbeste vrienden. Ze houden vooral van bloemen. Op een dag ontdekt Fleur dat alle bloemen uit de tuin van Berre zijn verdwenen. Oblong prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Morgenrood

Stephenie Meyer (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Bella moet een hartverscheurende keuze maken tussen haar intense liefde voor Edward enerzijds, en haar sterke vriendschap met Jacob anderzijds. Ze is de schakel in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en vampiers, en haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.

Uitgever

Van Goor (2020)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zielen

Stephenie Meyer (Auteur), Lia Belt (Vertaler)

Een buitenaardse parasitaire levensvorm heeft een groot deel van de mensheid overgenomen. Als een van hen in een rebel geplaatst wordt, kan ze haar niet overmeesteren. Hun geesten zitten gevangen in één lichaam.

Uitgever

Boekerij (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hoe ik nu leef

Meg Rosoff (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Een Amerikaans meisje ontvlucht haar stiefmoeder door naar familie in Engeland te verhuizen. Daar wordt ze verliefd op een neef als er een oorlog uitbreekt en het gezin wordt gescheiden. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Duet met valse noten

Bart Moeyaert (Auteur)

De liefde tussen Liselot en Lander dreigt definitief tot een einde te komen wanneer Liselot na een ernstig ongeluk zwaar gehandicapt wordt. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stinkhond is verliefd

Colas Gutman (Auteur), Marc Boutavant (Illustrator), Sylvia Vanden Heede (Vertaler)

De lelijke, stinkende maar lieve en behulpzame Stinkhond is verliefd op Zonderpoeha. Helaas valt zij alleen op knappe poedels. Gelukkig krijgt Stinkhond hulp van zijn vriend Plattekat en vinden ze in de vuilnisbak een boek met geweldig tips. Met veel grappige kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Arthur wordt beroemd

Håkon Øvreås (Auteur), Øyvind Torseter (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Arthur wil indruk maken op het nieuwe meisje in het dorp. Daarom steelt hij de prijskip van de burgemeester. Maar daarna loopt het allemaal uit de hand. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

PS Ik hou nog steeds van je

Jenny Han (Auteur), Ellis Post Uiterweer (Vertaler), Anna Post Uiterweer (Vertaler)

Lara Jean (16, ik-figuur) heeft verkering met Peter. Wanneer de jaloerse ex van Peter een filmpje van een heftig zoenende Lara Jean en Peter online zet, komt hun relatie onder druk te staan. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Moon (© 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Aan alle jongens van wie ik hield

Jenny Han (Auteur), Ellis Post Uiterweer (Vertaler), Anna Post Uiterweer (Vertaler)

Geheel onbedoeld ontvangt Josh een oude liefdesbrief van Lara Jean. Om Josh te bewijzen dat ze niet meer verliefd op hem is, begint Lara Jean een neprelatie met de populaire Peter. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Het Grote Misschien

John Green (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Op een dag verongelukt het meisje Alaska. Volkomen ontredderd probeert de 16-jarige Miles (ik-figuur) uit te zoeken wat er voorviel en wat zijn aandeel in de gebeurtenissen was. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Eleanor & Park

Rainbow Rowell (Auteur), Annelies Jorna (Vertaler), Ineke Lenting (Vertaler)

Op een ochtend gaat Eleanor naast Park zitten in de bus naar school. Ze zijn allebei buitenbeentjes. Er ontstaat een buitengewone liefde tussen hen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Van Goor (2014)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Robijnrood : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (Auteur), Merel Leene (Vertaler)

Heel onverwacht blijkt Gwendolyn (16, ik-figuur), net als enkele van haar familieleden, het tijdreisgen te hebben. Ze komt in het Londen van honderd jaar geleden terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Blossom (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mie Ninja

Nico De Braeckeleer (Auteur), Frieda Van Raevels (Illustrator)

Mie vindt Wolfje heel erg leuk. Maar Wolfje merkt het niet. Mie denkt dat Wolfje haar wel leuk vindt als zij een stoere ninja is. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever

Abimo (2013)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Hotel de grote L

Sjoerd Kuyper (Auteur)

Kos (13, ik-figuur) woont in een hotel aan zee. Door de drukte na het overlijden van moeder, krijgt Kos' vader een hartaanval. Samen met zijn drie zussen probeert Kos het hotel te runnen, terwijl vader in het ziekenhuis ligt. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een zee van liefde

Pieter Gaudesaboos (Auteur)

Pingui͏̈n gaat op weg naar Beer om iets belangrijks te vertellen: hij is verliefd op hem. Daar moet Beer heel hard om lachen: ze zijn toch veel te verschillend? De hele zomer doen ze fijne dingen samen. Zal er iets veranderen aan Beers gevoelens? Groot formaat prentenboek met krachtige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De boer en de dierenarts

Pim Lammers (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Wat is er toch aan de hand met de boer? Hij zoekt eieren bij de varkens en rijdt met zijn tractor de hooiberg in. Zou het soms door die knappe, slimme, vrolijke dierenarts komen dat de boer zo in de war is? Prentenboek met kleurrijke, vertederende tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Black

Dirk Bracke (Auteur), Adil El Arbi (Inleider), Bilall Fallah (Inleider)

Mavela (15) hoort bij The Black Bronx, een straatbende in Brussel. Wanneer zij verliefd wordt op Marwan, een jongen van een concurrerende Marokkaanse bende, beseft ze dat ze niet meer terug kan. Vanaf ca. 15 jaar.