Zie je die boksende beren, die broccoli in bikini op de bloemetjesbank en de baby die in de bolderkar zijn buik laat zien? En wat doet die banaan toch in die badkuip bovenop de berg? Groot tekstloos ABC-prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties rond steeds een letter van het alfabet. Vanaf ca. 4 jaar.
In dit verhaal worden enkel woorden met de korte ei gebruikt. Deze woorden staan ook in rood afgedrukt. Aan de hand van het verhaal van Heid en Teit wordt de spellingsregel over de korte ei en de lange ij op een speelse manier ingeoefend.
Aan bod komt onder meer: herfst, dierendag, Halloween en Sint Maarten. De mappen zijn gemaakt door logopedisten. De mappen bevatten een grote hoeveelheid aan oefensuggesties. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Nieuw in dit themaboek is het hoofdstuk rondom luistervaardigheden en auditief geheugen. Het themaboek kan zowel in de individuele setting als de groepssetting ingezet worden. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
Aan bod komt onder meer: buiten, dieren, boerderij, binnen en buiten spelen, Pasen, Koningsdag en moederdag/vaderdag. De mappen zijn gemaakt door logopedisten. De mappen bevatten een grote hoeveelheid aan oefensuggesties. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Het themaboek kan zowel in de individuele setting als de groepssetting ingezet worden. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
Zomerboek met verschillende werkvormen en tekeningen met het thema zomer. Aan bod komt onder meer: naar het strand, naar een attractiepark, buiten spelen, zwemmen, ijsje eten, waterpret, picknicken en op vakantie gaan. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Deze map bevat een grote hoeveelheid aan oefensuggesties, kleurrijke illustraties en (zwart-wit) kopieerbladen. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
In deze kleurrijke map vol inspirerende tekeningen en een ruime variatie aan werkvormen neemt de tweeling Suus en Luuk je mee door het thema Sinterklaas.Door zijn vorm, uitgebreide mogelijkheden en praktische bruikbaarheid is dit themaboek voor een brede doelgroep inzetbaar.
Een spel om auditieve synthese, rijmen, beginklank en klankdeletie te oefenen met visuele ondersteuning van letters en plaatjes. Zien en tegelijkertijd benoemen staat centraal.
DigLin+ is een digitale methode om laagopgeleide anderstaligen vertrouwd te maken met het Latijnse schrift en de elementaire basis van het Nederlands. Alle teksten en vragen hebben betrekking op voor de leerder herkenbare situaties en taalhandelingen uit de dagelijkse praktijk. Dit boek bevat woorden en teksten die in de digitale methode worden aangeboden, aangevuld met vragen en tips voor verdere verwerking in de klas. Met behulp van de evaluatieformulieren krijgt de leerling inzicht in de eigen voortgang. Uitneembaar vindt u oefenkaartjes om thuis of in de klas te kunnen oefenen met de woorden.
DigLin+ is een rijk oefenplatform voor jonge en volwassen anderstaligen. Hiermee kunnen ze op een veilige manier, via trial and error, eindeloos oefenen met klanken, tekens, woorden, zinnen en verhaaltjes. Het platform draait inmiddels ruim een jaar bij Boom en is een groot succes (ca. 3000 licenties per jaar). Docenten geven aan naast dit platform ook graag papieren oefenmateriaal te hebben. Zo hebben we al twee leesdeeltjes in boekvorm gemaakt en volgt hiermee een deeltje schrijven. Voor analfabeten is het schrijven met een pen een ontzettend lastige activiteit. De typevaardigheid oefenen ze volop in DigLin+, maar het met de hand schrijven moet op papier. Daarom maken we dit DigLin+ schrijfblok. Inhoud De uitvoering is die van een kladblok van 90 pp. met een ringband bovenaan, waarin de leerders zelf moeten schrijven. Doelgroep Volwassen en jonge alfaleerders.