Aan bod komt onder meer: herfst, dierendag, Halloween en Sint Maarten. De mappen zijn gemaakt door logopedisten. De mappen bevatten een grote hoeveelheid aan oefensuggesties. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Nieuw in dit themaboek is het hoofdstuk rondom luistervaardigheden en auditief geheugen. Het themaboek kan zowel in de individuele setting als de groepssetting ingezet worden. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
Aan bod komt onder meer: buiten, dieren, boerderij, binnen en buiten spelen, Pasen, Koningsdag en moederdag/vaderdag. De mappen zijn gemaakt door logopedisten. De mappen bevatten een grote hoeveelheid aan oefensuggesties. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Het themaboek kan zowel in de individuele setting als de groepssetting ingezet worden. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
Zomerboek met verschillende werkvormen en tekeningen met het thema zomer. Aan bod komt onder meer: naar het strand, naar een attractiepark, buiten spelen, zwemmen, ijsje eten, waterpret, picknicken en op vakantie gaan. Er wordt een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Deze map bevat een grote hoeveelheid aan oefensuggesties, kleurrijke illustraties en (zwart-wit) kopieerbladen. Deze werkvormen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf ongeveer 2 a 2,5 jaar.
In 'Suus & Luuk en andere kinderen' staan kinderen centraal die nèt even anders zijn, maar toch ook heel gewoon. Het doel van dit boek met verschillende situaties/praatplaten is om met deze kinderen kennis te maken, "anders zijn" bespreekbaar te maken en een "gewone" plek te geven op een luchtige en laagdrempelige manier. De toegevoegde gespreksvragen kunnen helpen bij het voeren van gesprekken over het anders zijn en toch ook gewoon. Op diverse pagina's zijn leuke opdrachten voor de kinderen verstopt. Te gebruiken door professionals (logopedisten, onderwijzers etc.) en ouders/verzorgers.
Zij van Suus & Luuk is bedoeld om de persoonlijke, bezittelijke en wederkerende voornaamwoorden te oefenen. Er is een selectie gemaakt op basis van praktische uitvoerbaarheid in het platte vlak. De woorden “wij”, “jullie” en “ons” zijn om die reden niet opgenomen in het oefenmateriaal.
Dit document is een handreiking bij Suus & Luuk themaboeken om doelgericht te kunnen werken aan met name de taal. Het materiaal van Suus & Luuk is ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op recente wetenschappelijke literatuur. In het eerste deel van deze handreiking wordt een theoretisch kader geschept en worden taalkundige begrippen nader verklaard en besproken. Per beschreven aspect worden de specifieke doelen zoals vastgesteld door Van den Dungen (2007) en Gerrits e.a. (2017) genoemd. Het tweede deel van deze handreiking is een praktische handleiding bij de verschillende hoofdstukken van de Suus & Luuk themaboeken.
De afbeeldingen van Suus & Luuk vakantiefoto’s zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 3 tot ongeveer 10 jaar. De verdiepingsvragen en spelsuggesties zijn vooral gericht op kinderen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 jaar en ouder. Het materiaal is geschikt voor iedereen die met spraak-taalontwikkeling bezig is of wil zijn, zowel in de individuele als de (kleine) groepsetting. Dit materiaal werd ontwikkeld door logopedisten, waarbij spelenderwijs een beroep wordt gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren.
Een praktische aanvulling op de producten van Suus & Luuk. Vertel het maar is zowel binnen de logopedische behandeling als binnen de school- of thuissituatie een leuke ondersteuning bij het oefenen van vertelvaardigheden. De volgende vragen zijn gevisualiseerd: wie, wat, waar, wanneer, hoe en waarom Suus & Luuk Vertel het maar kan helpen bij het leren begrijpen van vragen, het leren stellen van vragen, het gestructureerd vertellen van een verhaal of als ondersteuning bij het maken van zinnen. Door één of meerdere kaartjes neer te leggen kan deze dienen als reminder en het kind helpen bij zijn opdracht.
Het materiaal van Suus & Luuk is ontwikkeld door logopedisten waarbij spelenderwijs een beroep wordt gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. 'Bekijk het maar! met Suus & Luuk' is zowel inzetbaar voor taalstimulering, als voor gesprekken over emoties/gevoelens en gedrag. De afbeeldingen zijn geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 3-3½ tot ongeveer 10 jaar. De verdiepingsvragen en spelsuggesties zijn vooral gericht op kinderen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 à 5 jaar en ouder.
Met Suus & Luuk in beweging wordt spelenderwijs geoefend met specifieke begrippen. Kernwoorden hierbij zijn kijken, (na)doen, luisteren en ervaren. De opdrachten/bewegingen zijn gemakkelijk uit te voeren zonder veel voorbereiding en kunnen zelfs tussendoor gedaan worden. In meerdere opzichten zeer bruikbaar materiaal.\n\nSuus & Luuk in beweging bevat 35 kleurrijke kaarten die een aanzet geven tot zelf bewegen en ervaren rondom specifieke begrippen. Onder specifieke begrippen wordt verstaan begrippen die te maken hebben met de ruimtelijke oriëntatie en belangrijk zijn voor het goed kunnen volgen van het onderwijs. De oefeningen/opdrachten zijn met name geschikt voor kinderen in de (ontwikkelings)leeftijd vanaf 2 1/2 - 3 jaar (de grootste basis wordt gelegd in de periode voorafgaand aan groep 3.)