Zoekresultaten

Specification
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

265 Resultaten

Sorteren op
Boek

Godenslaap : roman

Erwin Mortier (Auteur)

De stokoude Helena blikt terug op haar jeugd ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Een gruwelijke, maar voor haar ook erg belangrijke periode, waarin ze volwassen werd en haar grote liefde ontmoette. Nu vult Helena haar dagen met het neerschrijven van haar herinneringen aan die bewogen tijd in lijvige volumes, die ze echter nooit herleest.

Boek

De stiefmoeder

Renate Dorrestein (Auteur)

Al twaalf jaar vormt de succesvolle kunstenares Claire met haar man Axel en zijn dochter Josefien een hecht gezin, niet van echt te onderscheiden. Maar sinds Josefien haar stiefmoeder een geheim heeft toevertrouwd, is het gedaan met de harmonie.

Boek

De verdovers : roman

Anna Enquist (Auteur)

Als een psychiater na het verlies van zijn vrouw zijn praktijk hervat, krijgt hij via een student te maken met het dilemma tussen het doorvoelen en benoemen versus het verdoven van pijn.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ilias : wrok in Troje

Homerus (Auteur), Patrick Lateur (Vertaler), Tom Holland (Nawoord)

Metrische vertaling van het Oud-Griekse epos over de wrok van Achilles, de grootste Griekse held, tegen Agamemnon, die zijn geliefde slavin heeft afgenomen.

Boek

In een mens

John Irving (Auteur), Molly van Gelder (Vertaler), Nicolette Hoekmeijer (Vertaler)

Een jonge biseksuele Amerikaan vertelt over zijn leven van 1941 tot heden, maar vooral over zijn seksuele ontwikkeling die als een rode draad door zijn familie loopt.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een vrouw op de vlucht voor een bericht : roman

David Grossman (Auteur)

Een Israe͏̈lische vrouw ontvlucht haar huis om niet het eventuele doodsbericht van haar in het leger teruggekeerde zoon te hoeven ontvangen.

Genre
Uitgever

Cossee (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gevangene van de hemel

Carlos Ruiz Zafón (Auteur), Nelleke Geel (Vertaler)

Daniël Sempere is inmiddels getrouwd en vader van een kind. Het gaat niet goed met zijn vaders boekwinkel in Barcelona. Op een dag krijgt Daniël een goede, maar spookachtige klant. Dit vormt de aanleiding tot de onthulling van een vreselijke episode uit het leven van zijn collega en vriend Fermín. Er volgt een terugblik op de vreselijke toestanden die plaatsvonden tijdens de Spaanse Burgeroorlog die Fermín ternauwernood overleefde.

Boek

Wij en ik

Saskia De Coster (Auteur)

In een welgesteld Vlaams gezin wemelt het van de grote en kleine drama's en familiegeheimen en heeft elk zo zijn eigen demonen.

Genre
Uitgever

Prometheus (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Woeste hoogten

Emily Brontë (Auteur), Frans Kellendonk (Vertaler), Kristien Hemmerechts (Nawoord)

Een geadopteerde vondeling, die afgewezen is door de dochter van zijn pleegvader, zint op wraak.

Boek

De bewaker : roman

Peter Terrin (Auteur)

Twee mannen bewaken in de garage de enige toegang van een flatgebouw waar alleen de allerrijksten kunnen wonen. Buiten komen ze niet, wellicht omdat er een oorlog gaande is of er een kernramp is geweest, meer weten ook zij niet.

Uitgever

De Arbeiderspers (© 2009)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Vissen redden

Annelies Verbeke (Auteur)

Om haar verbroken relatie te vergeten gooit een jonge vrouw zich in de zorg voor de visstand.

Genre
Uitgever

De Geus (© 2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Liefde

Karl Ove Knausgård (Auteur), Marianne Molenaar (Vertaler)

Tweede deel van de autobiografische romancyclus van de Noorse auteur over zijn vader- en schrijverschap. Vervolg op 'Vader'.

Uitgever

De Geus (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Maar buiten is het feest : een roman

Arthur Japin (Auteur)

Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven uit haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De laatkomer

Dimitri Verhulst (Auteur)

Om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven, verlaat Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld.Zijn gevoel van eigenwaarde, dat door zijn huwelijk was aangetast, wint hij terug als hij op een heuglijke dag, gezond en wel, in een tehuis voor seniele bejaarden wordt geplaatst. Hij belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als demente en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. De rol van zijn leven, en die wordt nóg veelbelovender als er opeens een demente jeugdliefde in het tehuis opduikt.

Genre
Uitgever

Atlas Contact (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bittere bloemen : roman

Jeroen Brouwers (Auteur)

Een ontgoochelde 81-jarige man, ooit een beroemd schrijver, wordt na een hersenbloeding door zijn bazige dochter op reis gestuurd met een cruiseschip.

Genre
Uitgever

Atlas (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vaslav : roman

Arthur Japin (Auteur)

Op het hoogtepunt van zijn roem staakt de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski zijn optreden, richt zich tot zijn publiek en zegt: `Nu is het kleine paardje moe'. De rest van zijn leven brengt hij door zonder te dansen en zonder te spreken. Hoe komt iemand tot zo'n beslissing en wat betekent dit voor de mensen om hem heen, zijn voormalige geliefde, zijn vrouw en dochtertje, en hun bedienden?

Boek

Doodskap

Arnaldur Indriðason (Auteur), Adriaan Faber (Vertaler)

Rechercheur Sigurdur Oli van de politie in Reykjavik wordt door een goede vriend om advies gevraagd in een chantagezaak.

Boek

Reizen zonder John : op zoek naar Amerika

Geert Mak (Auteur)

Mak volgt het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door Amerika. Steinbeck beschreef zijn tocht in de klassieker "Reizen met Charley". Precies vijftig jaar later maakt Mak diezelfde reis, maar nu met de ogen van 2010. Wat is de afgelopen halve eeuw in de Amerikaanse steden en dorpen veranderd? Welke dromen joegen de Amerikanen al die eeuwen na? Wat is ervan terechtgekomen? Wat rest er nog van het Beloofde Land waartegen ooit de hele wereld opkeek? En wat bindt Amerika en Europa nog in de eenentwintigste eeuw?

Boek

De man zonder ziekte : roman

Arnon Grunberg (Auteur)

Sam, een Zwitserse architect met Indiase roots, reist naar Bagdad waar hij misschien een operagebouw mag neerzetten. Een geweldige carrièrekans want een befaamd architect had in de jaren vijftig al eens een operagebouw ontworpen voor Irak, maar dat is nooit gebouwd. Een tijdje later wordt Sam verdacht van spionage en belandt hij in de cel.

Boek

Dit zijn de namen : roman

Tommy Wieringa (Auteur)

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst.

Uitgever

De Bezige Bij (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar