Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

6 Resultaten

Sorteren op
Boek

Malala Yousafzai

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Manal Mirza (Illustrator)

Malala woont als moslimmeisje in Pakistan. Ze gaat graag naar school. Maar als de taliban dat verbiedt, komt ze in opstand. Prentenboek over het leven en werk van Malala Yousafzai (1997). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Boek

Iedere dag is Malala Dag

Rosemary McCarney (Auteur), Plan International (Auteur)

Malala Yousafzai is een Pakistaans meisje dat door de Taliban werd neergeschoten, omdat ze naar school wilde gaan. Dit is een brief aan Malala met uitspraken van meisjes in ongeveer dezelfde situatie. Met paginagrote kleurenfoto's. Met wat begeleiding vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Boek

Iran ontwaakt : de geschiedenis van mijn land tussen hoop en revolutie

Shirin Ebadi (Auteur), Azadeh Moaveni (Medewerker)

Persoonlijk relaas van de Iraanse advocate en mensenrechtenactiviste, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede in 2003, over de recente geschiedenis van Iran en de huidige politieke en mensenrechtensituatie.

Uitgever

Truth & Dare (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Aung San Suu Kyi : strijd voor de vrijheid in Birma

Jesper Bengtsson (Auteur)

Als leider van de democratische beweging van Birma is Aung San Suu Kyi een icoon voor de vrijheid geworden. De militaire junta plaatste haar onder huisarrest in 1989. Desondanks bleef ze een grote rol spelen in de Birmese politiek. Het huisarrest lijkt geen weerslag te hebben gehad op haar politieke ambities: in november 2011 maakte Aung San Suu Kyi bekend dat zij deel zal nemen aan de tussentijdse verkiezingen in Birma. Wat drijft deze vrouw om keer op keer persoonlijke offers te brengen voor haar land?

Uitgever

De Geus (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Albert Schweitzer : avonturier voor de mensheid

Harold E. Robles (Auteur)

Levensbeschrijving van de bekende Duitse arts, bekend vanwege zijn werk in Afrika. Met zwart-witfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Piramide (2000)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar