Wijziging openingsuren

6 tips tegen cybercriminaliteit

E-boeken op je eigen toestel

ARhus als studie- of werkplek

Leestips op maat via Mijn Leestipper

Kalender

Jeugdboekenmaand 2023: Geluk
01-03-2023 - 31-03-2023
vlieg   Jeugdboekenmaand 2023 zet dit jaar het thema geluk in de kijker. Neem deel aan onze gelukzalige knutselactiviteiten: maak geluksvogels of geluksmonsters, versier onze geluksmuur met jouw geluksmomentjes, of doe mee aan een vrolijke wedstrijd. Natuurlijk zijn er ook superleuke boeken rond dit thema om te ontdekken.
Voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar
ARhus klap! praattafel
23-03-2023
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Anderstaligen die hun Nederlands oefenen, al babbelend met Vlaamse vrijwilligers in de ongedwongen sfeer van het ARhus Café, dat is dé succesformule van de ARhus klap! praattafels. Iedereen welkom!
I.s.m. Creo en Ligo
Regenboogcafé voor LGBTQIA+, vrienden en familie
23-03-2023
ARhus Café, De Munt 8, Roeselare
Jezelf zijn. Anderen ontmoeten. Verhalen, ervaringen en kennis delen. Het Regenboogcafé in ARhus is een laagdrempelige, inclusieve plek waar LGBTQIA+-personen (Lesbisch, Gay, Biseksueel, Trans, Queer / Questioning, Interseks, Aseksueel, +: alle andere oriëntaties, genders en geslachten), maar ook hun vrienden, familie,… welkom zijn!
Een initiatief van het Regenboognetwerk, met als partners: ARhus, CAW, Jeugdraad Roeselare, Stad Roeselare en Unia

Bekijk hier de volledige kalender.

Nieuws

06-03-2023

GoPress Kiosk wordt Belgapress Kiosk

De digitale kranten- en tijdschriftendatabank die ARhus aanbiedt, wordt vervangen door Belgapress Kiosk. Lees meer

06-03-2023

WIN een auteurslezing met Qadir Nadery (voor secundaire scholen)

Het boek ‘De Knikkers van Qadir’ vertelt het onthutsende verhaal van Qadir, die Afghanistan ontvluchtte voor de oorlog. Jouw klas (2de en 3de graad secundair) kan Qadir persoonlijk ontmoeten. Je kan ook een gratis lespakket aanvragen.Lees meer

23-02-2023

Terugblik Veiliger Internet Week #VANRSL: 6 tips!

Van 6 tot en met 11 februari 2023 wapenden ARhus, Politiezone RIHO, stad Roeselare en heel wat lokale partners, Roeselare (en omstreken) zich tegen cybercriminelen. De hele week stonden er workshops, infosessies, quizzen, … voor groot en klein op het programma. 6 dagen, 6 tips om te onthouden én heel wat interessante tools om mee aan de slag te gaan. ARgonaut Sandra zet ze voor jou op een rijtje. Geef cybercriminelen geen kans!Lees meer