Vorige
Portret van Hilde Van Mieghem
wo 18
okt

Auteurslezing: Hilde Van Mieghem over De drie duifkes

  • ARhus i.s.m. Cultuursmakers, De Zondvloed
  • ARhus De Munt, Verzonken Kasteel, De Munt 8, Roeselare
  • Basistarief €5.00
    Reductietarief €2.50

    houder van een European Disability Card of zijn/haar begeleider, houder van een vrijetijdspas


Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.

 

Hilde Van Mieghem, de internationaal gelauwerde regisseur en actrice, werkte jarenlang in stilte aan haar debuutroman. In juni 2022 verscheen De drie duifkes bij De Arbeiderspers. Deze geboren verteller komt naar Roeselare en gaat met Johan Vandenbroucke van boekhandel De Zondvloed in gesprek over haar debuut.

Over het boek

Boekcover De drie duifkes

1920. Drie temperamentvolle, beeldschone jonge vrouwen willen uitvliegen, dartelen en liefhebben. Boerendochter Madeleine wordt uitgehuwelijkt en moet haar grote liefde verlaten voor een wrede echtgenoot. De zevenjarige Tine verliest haar moeder, waardoor de zorg voor haar broer, vader en hun armzalige boerderij op haar frêle schouders valt. Juliet vlucht weg van haar zuipende, promiscue moeder en wordt dienstmeisje bij een Joods gezin. Zwanger van de heer des huizes wordt ze als ‘een gevallen vrouw’ op straat gezet. Hun paden kruisen en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de drie vrouwen. Samen strijden ze op leven en dood tegen een liefdeloos, hard bestaan – hoe ontsnap je aan een schraal en zielloos leven?

De drie duifkes is een krachtige roman, koppig, brutaal, vol schwung en levenslust en gaat over drie sterke vrouwen anno 1920 die zich niet laten knechten en tussen wie een hechte vriendschap ontstaat. De drie temperamentvolle vrouwen zijn memorabele personages die zo de pagina komen aflopen. Op deze manier blaast Hilde Van Mieghem nieuw leven in de vertellerstraditie van Louis Paul Boon en Hugo Claus – die haar als aanstormend talent van de toneelschool haalde voor haar eerste grote rol.

De pers over De drie duifkes

"Van Mieghem schrijft zoals ze is: met veel emotie en empathie, strijdvaardig en met het hart op de juiste plaats."
– De Morgen

"Zowel de tragische lotgevallen van haar drie duifkes als hun strijd voor meer vrijheid schetst de schrijfster met vuur."
– Humo

"Hilde Van Mieghem is een geboren verteller."
– Het Laatste Nieuws

 

Inschrijven is verplicht. Doe dit bij voorkeur online. Ofwel via info@arhus.be of 051 69 18 00.

Er worden mogelijk beelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Lees hier onze privacyverklaring.